اگر بتوانید تخم مرغ دارای امگا۳ را مصرف کنید، بیشک با منابع سرشاری از ویتامین A و E روبهرو خواهید شد. از آنجایی که تقریبا اکثر مواد مغذی در تخم مرغ یافت میشود، میتوان آن را جزء یکی از پر ارزشترین غذاها نامگذاری کرد. از این رو سعی کنید، این ماده غذایی با ارزش را در سبد غذایی خود لحاظ کنید.
سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی زاده سرچشمه: تخممرغ با توجه به ساختاری که دارد، در بین غذاهای مفید و مغذی قرار میگیرد. بیشک میتوان از این ماده غذایی به عنوان یک غذای کامل نام برد ما با مصرف تخم مرغ تقریبا میتوانید بیشتر نیازهای بدن به مواد مغذی را تا حد زیادی برطرف کنیم. همان طور که میدانید تخم مرغ به حدی مفید و مغذی است که جنین درون آن برای رشد نیازی به هیچ گونه مواد غذایی دیگر ندارد و با استفاده از موادی که درون تخم مرغ است به یک جوجه کامل تبدیل میشود. این موضوع ما را بر آن داشته است که شما را با ۸ مزیت بهداشتی و شگفت انگیز تخم مرغ برای سلامتی بدن که توسط دانشمندان تایید شده، آشنا کنیم.
تخم مرغ غذایی فوقالعاده مغذی
تخم مرغها نیز مثل برخی از غذاهایی که میشناسیم در صدر مغذیترین مواد غذایی قرار دارد. همان طور که گفته شد؛ تخم مرغ تمام نیاز یک سلول را برای تبدیل شدن به یک جوجه کامل فراهم میکند. یک تخم مرغ آب پز شده دارای انواع ویتامینها از جمله ویتامین؛ A ویتامین B۵ ویتامین B۱۲ ویتامین B۲ و همچنین به مقدار قابل توجهای آهن، فسفر و سلنیوم است. این ماده غذایی شگفت انگیز همچنین دارای مقادیر قابل توجهای ویتامین D، ویتامین E، ویتامین K، ویتامین B۶، کلسیم و روی است. جالب است، بدانید یک عدد تخم مرغ تقریبا آب پز شده بزرگ، دارای ۶ گرم پروتئین و ۵ گرم چربی سالم و ۷۷ کالری انرژی است. اگر بتوانید تخم مرغ دارای امگا۳ را مصرف کنید، بیشک با منابع سرشاری از ویتامین A و E روبهرو خواهید شد. از آنجایی که تقریبا اکثر مواد مغذی در تخم مرغ یافت میشود، میتوان آن را جزء یکی از پر ارزشترین غذاها نامگذاری کرد. از این رو سعی کنید، این ماده غذایی با ارزش را در سبد غذایی خود لحاظ کنید.
تخم مرغ سرشار از کلسترول اما بی تاثیر روی کلسترول خون
این جمله کاملا درست است که تخم مرغها دارای کلسترول بالایی هستند. در واقع یک تخم مرغ حاوی ۲۱۲ میلی گرم کلسترول است که بیش از نیمی از مصرف توصیه شده در ۲۴ ساعت است. بد نیست بدانید که میزان توصیه شده، دریافت کلسترول به صورت روزانه ۳۰۰ میلی گرم است. اما دانستن این نکته خارج از لطف نیست که کلسترول بالای تخم مرغ لزوما باعث افزایش کلسترول در خون نمیشود. یکی از کاراییهای کبد تولید کلسترول روزانه برای بدن است. هنگامی که تخم مرغ مصرف میکنیم کلسترول قابل توجهای وارد بدن ما میشود. این عمل باعث میشود، کبد کلسترول کمتری تولید کند. بنابراین بدن مقدار اضافی کلسترول را نابود میکند. البته در ۷۰ درصد مردم خوردن تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول خون نمیشود، اما در ۳۰ درصد دیگر این احتمال وجود دارد با خوردن تخم مرغ سطح کلسترول بد(LDL) آنها افزایش یابد. البته برخی افراد بخاطر اختلات ژنتیکی و حساسیت که از مصرف تخم مرغ دارند، نباید از این ماده غذایی به هیچ عنوان استفاده کنند. برخی از این گونه افراد واکسنهای آنفولانزایی که به کمک تخم مرغ تهیه میشود را نیز نباید استفاده کنند.
افزایش کلسترول خوب (HDL) با مصرف تخم مرغ
HDL مخفف لیپوپروتئین با تراکم بالا است. این کلمات مخفف به عنوان کلسترول خوب در بین مردم شناخته شده است. جالب است بدانید افرادی که سطوح بالاتری از HDL را دارند، احتمال ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و مشکلات مختلف بدنی در آنها کاهش مییابد. از این رو یک روش عالی برای بالا بردن سطح HDL خوردن تخم مرغ است. مطالعهای در این باره صورت گرفته است که نشان میدهد؛ خوردن دو عدد تخم مرغ در روز به مدت شش هفته میتواند سطح HDL در بدن را به میزان ۱۰٪ افزایش دهد. با این تفاسیر سعی کنید با مصرف تخم مرغ همواره سطح کلسترول خوب (HDL) را در بدن بالا نگه دارید تا از بسیاری بیماریها و مشکلات داخلی در امان باشید.
تخم مرغ حاوی کولین است که بسیاری از مردم از آن و مزایای آن غافل هستند
کولین یک ماده فوقالعاده برای بدن است که بیشتر مردم از خواص آن بیخبر هستند و حتی نمیدانند که چگونه کمبود این ماده را در بدن بر طرف کنند. کولین ماده بسیار مهمی است که اغلب با ویتامین B گروه بندی میشود. این ماده ارزشمند برای ساخت غشای سلولی مورد استفاده قرار میگیرد و در تولید مولوکولهای سیگنالینگ در مغز، همراه با سایر توابع دیگر نقش دارد. طبق نظرسنجیای که در ایالات متحده صورت گرفت؛ حدود ۹۰ درصد مردم این کشور کمتر از میزان توصیه شده مواد کولیندار مصرف میکنند. برای همین منظور محققیقن توصیه میکنند که تخم مرغ را در سبد غذایی خود لحاظ کنید؛ چرا که این ماده غذایی بیش از ۱۰۰ میلی گرم از کولین را در خود دارا است که میتواند تا حد زیادی نیاز بدن به این ماده موثر را تامین کند.
کاهش سطح کلسترول بد با مصرف تخم مرغ برای اکثر افراد
کلسترول LDL به طور کلی به عنوان کلسترول بد شناخته میشود. این امر کاملا روشن است که سطح بالایی از LDL در بدن باعث افزایش ابتلا به بیماریهای قلبی میشود. این بدان معنی است که هر چقدر سطح کلسترول بد بدن زیاد شود؛ به همان اندازه میتواند باعث افزایش بیماریهای قلبی و عروقی شود. اما نکته بسیار مهم در مورد کلسترولهای بد این است که اندازه آنها در بروز مشکلات برای بدن نقش بسیار اساسی را بازی میکند که اکثر افراد از آن بیخبر هستند. دانشمندان در این رابطه مطالعهای را صورت دادهاند که نشان میدهد؛ ذرات LDL پر چگالی و کوچک، خطر ابتلا به بیماری قلبی را به میزان قابل توجهای نسبت به دیگر ذرات LDL که معمولا بزرگتر و کم چگالیتر هستند، بالا میبرند. از آنجایی که سطح کلسترول کم چگالی و بد تخم مرغ نسبت به ذرات LDL با چگالی بیشتر و اندازه کوچکتر، بیشتر است، از این رو نباید نگران سطح کلسترول بد تخم مرغ باشیم. با این تفاسیر اگر داری مشکل این چنینی هستید؛ حتما قبل از مصرف تخم مرغ با پزشک خود مشورت کنید.
آنتی اکسیدانهای موجود در تخم مرغ و مزایای آنها برای سلامتی چشم
یکی از عواقب پیری ضعیف شدن چشمها است. در این رابطه تخم مرغ با داشتن آنتی اکسیدنهایی مانند لوتئین و زاکسنتین میتواند برای سلامت چشمها مزایای زیادی داشته باشد. مواد مغذی فراوانی وجود دارند که میتوانند روی سلامت چشم تاثیرات مثبت داشته باشند، اما لوتئین و زاکسانتین هستند که آنتی اکسیدانهای قوی در شبکیه چشم ایجاد میکنند. مطالعات در این رابطه نشان میدهد که ما با مصرف تخم مرغ میتوانیم به طور قابل توجه درصد ابتلا چشم به انواع بیماریها همچون آب مروارید و دژنراسیون ماکولا که از اختلالات چشمی رایج هستند را کاهش دهد. در واقع زرده تخم مرغ هر دو آنتی اکسیدان را در خود دارا است. جالب است که بدانید تخم مرغها دارای درصد زیادی ویتامین A هستند که کمبود همین ویتامین در بدن یکی از عوامل مهم و شایع در بروز نابینایی است. سعی کنید با خوردن تخم مرغ از چشمان خود مراقبت بیشتری کنید تا همیشه سالم بمانند.
مصرف تخم مرغ راهی برای کاهش تری گلیسرید در بدن
بسیار مهم است که ما چه نوع غذایی را در طول شبانه روز مصرف میکنیم؛ چرا که غذاها میتوانند روی سیستم ایمنی و دیگر ارگانهای داخلی تاثیرات مستقیم بگذارند. از این رو اهمیت دادن به سبد غذایی جزو اولویتهای پیش از مصرف آنها است. البته در مورد تخم مرغ جالب است که بدانید نحوه مصرف و نوع پرورش مرغی که تخم را از آن فراوری کردهاند، بسیار مهم است. چرا که مواد مغذی دام و طیور با توجه به موادی که مصرف میکنند تا رشد کنند، فرق دارد. از این رو سعی کنید از مواد غذاییای استفاده کنید که به صورت ارگانیک به عمل آمده باشند. برخی از تخم مرغها سرشار از امگا۳ هستند. این ماده قادر است، درصد تریگلیسرید در خون را کاهش دهد. تری گلیسریدها یک عامل شناخته شده در ایجاد انواع بیماریهای قلبی هستند. سعی کنید با مصرف تخم مرغهای حاوی اسیدهای چرب امگا۳ به جنگ با تری گلیسریدها بروید تا همواره در سلامت کامل به سر ببرید.
تامین پروتئین با کیفیت بالا با تمام اسید آمینههای ضروری
از آنجایی که بدن برای ساخت بافتهای خود از پروتئین و اسید آمینهها بهره میبرد، شما باید مقدار مورد نیاز پروتئین و اسید آمینههای ضروری را برای بدن فراهم کنید، تخم مرغ با دارا بودن پروتئین با کیفیت بالا و همچنین تمام اسید آمینههای ضروری یک منبع عالی برای این کار است. وقتی تخم مرغ را در سبد غذایی خود لحاظ میکنید، بیشک میتوانید روی پروتئین و اسید آمینههای ضروری آن حساب باز کنید و به صورتی بدن خود را در برابر تامین این مواد ضروری بیمه کنید. از یاد نبرید؛ خوردن پروتئین کافی میتواند به کاهش وزن، افزایش توده عضلانی، کاهش فشار خون و بهینه سازی سلامت استخوان کمک زیادی به بدن بکند. از دیگر مزایای استفاده از تخم مرغ این است که شما با مصرف آن میتوانید از شر انواع بیماریهای قلبی به ویژه سکتههای قلبی در امان باشید. یکی دیگر از مزایای مصرف تخم مرغ این است که شما با مصرف این ماده غذایی احساس سیری میکنید و این حالت میتواند ساعتها ادامه یابد. این امر برای افرادی که