یکی از نکات ویژه این نقشهها، نمایش محل پمپهای بنزین در جادههای استانی و مراکز استان است و بر پايه اطلاعات موجود سعي شده، موقعيت بيشتر پمپ بنزينهاي كشور در نقشه ها مشخص شود.
سازمان نقشه برداری کشور بر اساس آخرین تغییرات اعمال شده در نقشههای کشور تا پایان سال 1396، نقشههای گردشگری 31 استان و 11 مرکز استان مهم گردشگرپذیر را در آستانه تعطیلات نوروز تهیه و در پانصدهزار نسخه در اختیار مراکز توزیع قرار داده است.
به گزارش خبرآنلاین؛ مسعود شفیعی رئیس سازمان نقشه برداری کشور با اعلام این خبر افزود: طبق توافق انجام شده این نقشهها در اختیار ادارات كل پست استانها، چادرهای هلال احمر و مراکز گردشگری نوروزی قرار گرفته و شامل کلیه اطلاعات مربوط به دسترسی به نقاط گردشگری است. همچنین مسافران نوروزی میتوانند با مراجعه به سازمان نقشه برداری كشور اقدام به تهيه این نقشهها کرده و یا با مراجعه به سایت سازمان (http://ncc.org.ir) نقشه استانها (اینجا) يا شهرهاي مقصد (اینجا) را دانلود کنند.
به گفته وی، سازمان نقشه برداری این نقشهها را از منابعی چون «پایگاه توپوگرافی ملی»، و «پایگاه ملی نامهای جغرافیایی ایران»، «سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری»، «وزارت راه و شهرسازی»، «سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای»، «راه آهن» و براساس آخرین تقسیمات کشوری اعلام شده از سوی وزارت کشور، گردآوری کرده است.
شفیعی گفت: اطلاعات گردشگری موجود در این نقشهها با توجه به ماهیت آنها و امکان دسترسی و بازدید مردم، درج شده است، در این نقشهها علاوه بر مشخص بودن انواع راههای موجود شامل "آزادراهها، بزرگراهها، راههای اصلی و فرعی، راه آهن، مرزهای استانی و بینالمللی در شهرهای مرزی"، مراکز استانها، شهرها، دهستانها و دیگر نقاط شهری نیز نشانه گذاری شدهاند. محل دقیق رودخانهها و دریاچهها به انضمام عمق آب آنها و همچنین فرودگاههای داخلی و بینالمللی و بندرهای تجاری و نفتی نیز در این نقشهها مشخص شده است.
یکی از نکات ویژه این نقشهها، نمایش محل پمپهای بنزین در جادههای استانی و مراکز استان است و بر پايه اطلاعات موجود سعي شده، موقعيت بيشتر پمپ بنزينهاي كشور در نقشه ها مشخص شود.
رئیس سازمان نقشه برداری کشور همچنین گفت: در نقشههای گردشگری تمامی استانها، فواصل مرکز هر استان با تمامی استانهای همجوار نیز ضمیمه شده است، به این ترتیب هر یک از هموطنان میتوانند برآورد دقیقی از فواصل مسیر انتخابی و بنزین مورد نیاز خود داشته و نگران کمبود بنزین در مسیر نباشند.
به گفته شفیعی در هر یک از نقشههای گردشگری، چند ده مرکز گردشگری مشخص شده و چندین مسیر گردشگری نیز به مخاطبان معرفی شده و نشان داده شده است: مثلا در نقشه گردشگری استان خوزستان، 63 مرکز گردشگری به همراه پنج مسیر پیشنهادی، قید شده است. مسیر "اهواز- شوش- دزفول" شامل 12 جاذبه گردشگری از جمله قلعه شوش، کاخ آپادانا- آسیابهای دزفول و ...، مسیر "اهواز- شادگان- آبادان- خرمشهر" شامل 7 جاذبه گردشگری از جمله تالابهای شادگان، اسکله آبادان، جزیره مینو و...، مسیر "اهواز- شوشتر- مسجد سلیمان" شامل 9 جاذبه گردشگری از جمله آتشکده سرمسجد، مقبره شیخ شوشتری، معبد برنشانده و ...، مسیر"اهواز- امیدیه- بهبهان" شامل 7 جاذبه گردشگری از جمله پارک ساحلی خارستان، روستای تنگ تکاب، آرامگاه بشیر و نذیر و ..، مسیر "اهواز- رامهرمز- باغملک - ایذه" شامل 12 جاذبه گردشگری از جمله قلعه دختر، کاروانسرای ارغوانی، قبرستان کهباد و شهسوار و ...
در استان اصفهان که از گردش پذیرترین استانهای کشور است نیز 129 مرکز گردشگری در چهار مسیر "اصفهان - نایین- خور"، "اصفهان - تیران - خوانسار- گلپایگان"، "اصفهان - نطنز- کاشان- آران و بیدگل" و " اصفهان - فلاورجان - پیربکران- مبارکه - شهرضا- سمیرم" پیشنهاد شده است.
برای اطلاع از دیگر مراکز گردشگری در سراسر کشور به تفکیک 31 استان و 11 مرکز استان (ارومیه- تبریز- اصفهان- مشهد- شیراز- قم- سنندج- کرمان- کرمانشاه- همدان و یزد) میتوانید مسیرسفر خود را از نقشههای سازمان نقشه برداری کشور در این لینک انتخاب کنید.
گفتنی استسازمان نقشه برداري كشور از تمامی هموطنان درخواست كرده است با توجه به اينكه بخشي از اطلاعات توصيفي نقشه ها بر پايه اطلاعات ارائه شده توسط ساير مراجع در اختيار اين سازمان قرار گرفته، چنانچه در مواردي با عدم انطباق اطلاعات درج شده با واقعيتهاي موجود مواجه شدند، مراتب را از طريق صفحه تماس با ما در سايت نقشه برداري كشور به اين سازمان اعلام کنند تا براي به روز رساني مجدد نقشه ها مورد استفاده قرار گيرد.