امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
شوشان / مهدی عزیزی : از جمله اشکالات شورای سوم اهواز که آن را در مسیر انحلال قرار داد ، یکی جلسات شبانه با افراد غیرشورایی و تصمیم گیری های آنی و دور از خرد جمعی بود و دیگری تشکیل ائتلاف های مختلف برای دور زدن طرف مقابل. این امر در زمان انتخاب شهرداران و یا استیضاح آنان جلوه ای دیگر به خود می گرفت و گاها در جلسات علنی به پرخاشگری و توهین به یکدیگر ختم می شد.
در جلسات شورای سوم هنگام انتخاب شهردار بارها و بارها اسامی مختلفی به عنوان گزینه شهرداری مطرح می شد و این طور بیان می کردند که ما در حال بررسی 20 یا 30 گزینه برای شهرداری هستیم اما همه گزینه ها غیرواقعی بود و شهردار معمولا چندین هفته قبل از مطرح شدن گزینه ها و در جلسات شبانه و غیرشورایی انتخاب می شدند. در همین زمینه معاون سابق فرهنگی شهرداری اهواز چندی پیش صراحتا گفته بود که با قاطعیت می گویم که تمام این گزینه های شهرداری غیر واقعی بود و اصلا چیزی به عنوان بررسی گزینه ها وجود نداشت و برای سرگرم کردن مطبوعات و مردم می گفتند ما در حال بررسی گزینه ها هستیم !
عدم صراحت برخی اعضای شورای سوم با مردم و نداشتن روحیه تعامل و همدلی با هم و در عین حال دو دسته گی و چند دسته گی ، رفته رفته به جایی رسید که نزدیک به دو ماه جلسات شان به دلیل نیامدن اعضای مخالف از رسمیت افتاد و استارت انحلال زده شد.
با انتخابات شوراهای شهر ، اندک امیدی در دل ها زنده شد که شورای چهارم اهواز از شورای سوم درس عبرت خواهد و درگیر حواشی نخواهد شد. البته برخی ها در همان زمان بر این عقیده بودند که شورای 21 نفره از شورای 9 نفره بدتر می شود چرا که چیزی به نام تفاهم و همدلی شکل نخواهد گرفت.
اولین نشست رسمی شورای شهر و حواشی پیش آمده توسط برخی اعضا تا حدودی بر درستی نظر دوم یعنی انحراف شورای چهارم اهواز ، دلالت کرد. این جلسه نشان داد که افزایش تعداد اعضا نمی تواند عاملی برای کیفی بودن یک شورا باشد و چه بسا پس از گذشت مدتی عملکرد شورا طوری باشد که رأی دهندگان از رای خود پیشمان شوند.
در این نشست ، متاسفانه سخنانی رد و بدل شد که شنیدن و خواندن آن ، خاطرات بد شورای سوم را تداعی می کند. از جمله ، یکی از اعضا خطاب به برخی از ديگر اعضا عنوان هوچی گری را نسبت داد. همچنین یکی از گزینه های شهرداری از اعضای شورا توضیح خواست که در این زمینه کسی از من نظر یا برنامه ای نخواسته بود و نکند که انتخاب شهردار هم دارای چنین معادله ای بوده است و ....
متأسفانه این اتفاق خیلی زودتر از زمان انتظار رخ داد و در اولین جلسه رسمی شورا حریم ها شکست و برخی از اعضاء رو دروی یکدیگر، از توهین و رد و بدل کردن جملات غیر منتظره دریغ نکردند.
پس از این نشست ، مطالب متعددی به صورت نقد ، حاشیه ، مصاحبه و یا کامنت و نظر مخاطبین در مطبوعات ، خبرگزاری ها و سایت های خبری منشر شد که همگی در بردارنده چند محصور اصلی ست :
1 – چرایی برکناری کتانباف با وجود عملکرد مناسب
2 - ابهام در خصوص نحوه انتخاب شهردار
3- رد و بدل شدن الفاظ نامناسب در شورا
4 – معیارهای انتخاب شهردار و سرپرست
و ...
پس از این نشست بازار بگم بگم ها و رو کردن پشت پرده ها داغ شد. برخی اعضا مدعی شدند که از چگونگی گزینه های انتخاب شهردار بی اطلاع بودند. در همین زمینه حیدری عضو شورا گفت که من مخالف شهردار نیستم اما مخالف نحوه انتخاب شهردار به این صورت هستم .
علاسوند یکی از اعضای شورا تهديد به افشاگری کرد و صراحتا از جلسات شبانه سخن به میان آورد. وی گفت برخی که عقیده داشتند کتانباف نباید باشد، مرا به جلسات شبانه خود راه ندادند !
جلسات شبانه و رو کردن پشت پرده ها و زد و بندها و نشست با برخی پیمانکاران و ... ادبیات خاصی ست که در دوره قبل از زبان برخی اعضا شاهد آن بودیم.
مریم ابریشم کار دیگر عضو شورای شهر نیز وارد میدان شد و گفت : اعضای شورای شهر تحت فشار روحی بوده اند و برای همین حرف هایی رد و بدل شد. وی گفت که نمی دانم چرا عده ای فکر می کنند انتخاب شهردار «آنی» بوده در حالی که سه ماه فرصت داشته ایم. ضمنا در عصر مجازی هستیم، اگر گزینه ای را ندیده ایم اما قادر هستیم سوابق کاری افراد و عملکرد آنها را در اینترنت مشاهده کنیم و چه نیازی به دیدار چهره به چهره است؟! ما بخاطر اینکه کسی فکر نکند دنبال منافع خودمان هستیم، از این روش استفاده می کنیم.
در پاسخ به اظهارات خانم ابریشم کار باید گفت که اعضای شورا ، منتخب یک شهر هستند و در زمره نخبگان محسوب می شود بنابراین تحت فشار روحی و یا هر آنچه که ایشان ادعا می کند نباید سخنی بر زبان بیاورند که آخر و عاقبت آن پشیمانی و خسران است.
همچنین باید گفت درست است که در عصر مجازی قرار داریم و دسترسی به اینترنت برای همگان مقدور است اما این از عجایب است که یک فرد فقط بر اساس اطلاعات اینترنتی به عنوان شهردار انتخاب شود و این از ابداعاتی ست که ساخته و پرداخته ایشان است !
پس از اندک زمانی ، حاشیه ها از شورا به شهرداری هم منتقل شد و استعفای - از روی اجبار – یکی از معاونین شهرداری پیامد برخی اعضای حاشیه ساز بود. یکی دو روز پس از جلسه جنجالی ، عالی پور معاون خدمات شهری به دلیل دفاع از کتانباف ، مجبور به استعفا شد.
عالی پور این سوال را از اعضای شورا پرسیده بود که در مجموعه عریض و طویل شهرداری با داشتن 8 معاون و 8 شهردار منطقه و 13-14 مدیر عامل از کدامیک دعوت کردید و برنامه خواستید، آیا انتخاب به صورت خانگی بوده یا در صحن علنی شورا صورت گرفته؟ شورا چه برنامه و عملکردی از شهردار سابق داشته و چرا پس از گذشت 2 سال کارهای او بررسی نشد در حالی که شورا سه ماه فرصت داشت تا برنامه ها را بررسی کند.
با مشاهده آنچه که در نخستین جلسه شورای شهر اهواز و پس از آن گذشت این حقیقت آشکار شد که اعضا از نظر آگاهی به قوانین شورا کم و کسری دارند و لازم است موارد قانونی و شرح وظایف را مطالعه كنند و فرا بگیرند تا اتفاقات تاسف بار نظیر آنچه که در جلسه دیروز گذشت تکرار نشود. ضمن آنکه باید در جلسه علنی شورا در رابطه با علت برکناری کتانباف و معیار انتخاب شهردار جدید شفاف و به صراحت سخن بگویند تا ابهامات ایجاد شده برای همگان برطرف شود. البته صحبت از این موارد دلیلی بر نفی توانمندی سید خلف موسوی شهردار منتخب نیست . وی کارنامه اجرایی درخشانی در فرمانداری های مختلف و اداره کل تعاون دارد.
مردم اهواز از جناب کتانباف به واسطه زحمات شان در سامان دادن به نهاد بهم ریخنه ای به نام شهرداری اهواز و قرار دادن آن در ریل خدمت به نیکی یاد خواهند کرد. شورا باید ماسخ بی ثبات کردن شهرداری را بدهد
با چهره واقعی برخی اعضا بهتر آشنا شویم
یش رود