اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۰۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۹
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در حاشیه بازدید از مزارع نیشکر:
حاجی زاده: تامین آب شرب شهرهای آبادان و خرمشهر از گذشته وعده داده شده بود اما به سرانجام نرسید و امروز پروژه غدیر برای آب رسانی به این دو شهر با موفقیت انجام شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان با اشاره به اینکه کم آبی های پیش آمده در آبادان و خرمشهر به دلیل سو تدبیر در زمینه پیش بینی ها و پیشگیری ها از گذشته تاکنون برخی از دستگاههای متولی و عدم انجام زیرساخت های لازم در خصوص آبرسانی و شرایط اقلیمی رخ داده است ، گفت: این دو شهر نماد مقاومت و صبوری در برابر دشمنان هستند و به دلیل عدم اهتمام کافی پس از جنگ آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفتند. ما باید با شجاعت کم کاری های خود را بپذیریم و از مردم عذرخواهی کنیم.

حاجی زاده گفت: تامین آب شرب شهرهای آبادان و خرمشهر از گذشته وعده داده شده بود اما به سرانجام نرسید و امروز پروژه غدیر برای آب رسانی به این دو شهر با موفقیت انجام شد و این نشان از همت بلند نظام جمهوری اسلامی و خادمین مردم در استان خوزستان است که توانستند یک پروژه 100 کیلومتری را در کمتر از ده ماه به انجام برسانند.


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نخیلات آبادان و خرمشهر با مشکل مواجه هستند، خاطر نشان کرد: آبادان و خرمشهر با محصولی به نام خرما زنده است و اگر شوری 22 هزار را در انتهای رودخانه کارون برای آبیاری نخیلات استفاده کنیم، سبب از بین رفتن آنها می شود.

 حاجی زاده گفت: در حال حاضر ذخیره آب  پشت سد ها در حال رها سازی است و این حجم آب در زمستان سال گذشته نیز در رودخانه کارون دیده نشده است. رها سازی آب سدها بر اساس تصمیم استاندار در جلسه ستاد خشکسالی انجام شد  تا با این کار بتوانیم آبادان و خرمشهر را  نجات دهیم و واقعا یک تصمیم سخت با توجه به خالی بودن ذخایر آبی در پشت سدها بوده است و در حقیقت با ریسک بسیار بالایی توسط استاندار محترم صورت گرفته است.

حفظ اشتغال و تولید  پایدار در استان

وی افزود: حفظ اشتغال و تولید  پایدار در استان حکم جهاد در راه خدا را دارد و استان خوزستان امروزه از شرایطی همانند دفاع مقدس برخوردار است. هنر مدیران حفظ صنعت نیشکر در شرایط فعلی است چرا که توسعه نیشکر برای استان تولید، اشتغال و امنیت پایدار ایجاد کرده است.

 کیامرث حاجی زاده در حاشیه بازدید از مزارع نیشکر در کشت و صنعت های دهخدا، سلمان فارسی و حکیم فارابی گفت: تمامی مدیران و مسئولان استان باید در راستای تحقق شعار سال که حمایت از تولید کالای ایرانی است گام بردارند.

خوزستان با ابر بحرانی به نام خشکسالی رو به رو است

وی با بیان اینکه در حال حاضر استان خوزستان با ابر بحرانی به نام خشکسالی رو به رو می باشد، گفت: این بحران به گفته کارشناسان داخلی و خارجی طی 70 ساله گذشته در کشور بی سابقه بوده است و مواجه شدن با این بحران در شرایط دمایی خاص خوزستان وضعیتی مثل دوران دفاع مقدس را ایجاد کرده است که می بایست مدیران و کارکنان دولتی در راستای رفع بحران و خدمت به مردم به صورت شبانه روزی و با روحیه ایثارگرانه خدمت کنند.

 حاجی زاده گفت: در شرایط کنونی که دشمنان نظام ما را  تحریم کرده اند، حفظ اشتغال و تولید  پایدار در استان حکم جهاد در راه خدا را دارد و هر کسی که  امروز بتواند مجموعه ای را به صورتی مدیریت کند که  معیشت و اشتغال نیروهای تحت پوشش آن حفظ شود و چرخ اقتصاد استان و کشور بچرخد ثوابی معادل نبرد در جبهه های حق علیه باطل را نصیب خود کرده است.

عدم توسعه زیر ساخت ها و سو تدبیر مدیریتی در گذشته و در حال حاضر در برخی از دستگاه های متولی

 مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان با بیان اینکه خوزستان تا کنون از دو مسئله رنج دیده است، گفت: عدم توسعه زیرساخت ها و سو تدبیر مدیریتی در گذشته و در حال حاضر در برخی از دستگاههای متولی ، دو عاملی است که به این استان آسیب رسانده است در عین حال آمایش سرزمین در خوزستان مشاهده نشده و به  وضعیت محیط زیست در این استان رسیدگی نشده است.

حاجی زاده با اشاره به اینکه آورد سدهای خوزستان نسبت به سال گذشته با 50 درصد کاهش رو به رو می باشد، تصریح کرد: استانهای بالادست ما دارای یک شرایط فوق بحرانی هستند از این رو وضعیت آبی خوبی نداریم و باید برنامه ریزی هایی انجام می شود تا تمام ظرفیت این استان صرف نیروگاه های برق- آبی نشود و این امکان فراهم شود تا بتوانیم از سایر نیروها نیز در استان استفاده کنیم تا امروز بتوانیم حداقل آب موجود را  برای استفاده در بخش های کشاورزی، صنعت و آب شرب که حق مردم این استان است، هدایت کنیم.

 خوزستان  هر 24 ساعت با یک بحران مواجه است

 وی گفت: نیروگاه های برق- آبی ما نیز نسبت به سال گذشته با حدود 70 درصد کاهش تولید مواجه شده اند و صادرات برق به کشورهای دیگر نیز کاملا بسته شده است. توصیه می کنم کسانی که تریبون به دست دارند در شرایطی که استان خوزستان  هر 24 ساعت با یک بحران مواجه است و بحران هایی مثل خشکسالی، آب شرب، کشاورزی، آتش سوزی  و ... این استان را در برگرفته است،  متوجه باشند که مدیریت بحران در این شرایط و در  استان خوزستان کار ساده ای نیست.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان تصریح کرد: در این استان برای مدیریت بحران خشکسالی، نسبت به سایر استانها بیشترین جلسات ستاد خشکسالی برگزار شد و بیش از  100 جلسه وابسته به جلسات این ستاد نیز برنامه ریزی و برگزار  شد تا بتوانیم از تمامی ظرفیت های موجود برای کنترل بحران خشکسالی استفاده کنیم.

 معیشت 100 هزار خوزستانی به نیشکر وابسته است

حاجی زاده گفت: استاندار و مجموعه تحت مدیریتی ایشان از کشت نیشکر به دلیل اینکه یک کشت دائمی است و معیشت 100 هزار خوزستانی به آن وابسته است قاطعانه دفاع کردیم.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت مزارع نیشکر نیز باید بهبود پیدا کند، گفت: کشت و صنعت های نیشکر در راستای مقابله با بحران بی آبی همکاری خوبی کردند و برای جلوگیری از خشک شدن مزارع نیشکر  باید یک برنامه زمان بندی برای آبیاری این مزارع تدوین شود تا زمان قطعی برق توسط کارشناسان کشت و صنعت نیشکر تعیین شود.

 حاجی زاده گفت: دیدن مزارع نیشکر که بر اثر خشکسالی در حال نابودی هستند بسیار تاثر آور است. نیشکر یک سرمایه ملی است ولی هم اکنون مشاهده می شود که ریشه های برخی از این گیاهان نیز که آثار سبزی اندکی دارد، آفت زده است و انواع آفت ها در زیر گیاه رشد کرده است.

وی تصریح کرد: نیشکر یک گیاه 5 ساله است و وقتی ریشه این گیاه از بین برود تا 5 سال  آینده هیچ محصولی نخواهیم داشت. هنر مدیریت در شرایط بحرانی این است که همه بخش ها با هم دیده شود تا هیچ صنعتی به نابودی کشیده نشود و کمترین آسیب متوجه استان شود.

تعداد افرادی که  در شرکت توسعه نیشکر اشتغال دارند از تعداد کارکنان شرکت نفت بیشتر است

مدیرکل مدیریت بحران استان با اشاره به مزیت های صنعت نیشکر در خوزستان گفت: تولید، اشتغال و  کنترل کانون های ریزگرد از مزیت های کشت این گیاه در استان است . تعداد افرادی که  در شرکت توسعه نیشکر اشتغال دارند از تعداد کارکنان شرکت نفت بیشتر است و  از این نظر این نیشکر از اهمیت زیادی برای استان خوزستان برخودار است.   در عین حال افراد شاغل در کشت و صنعت ها بومی همان مناطق هستند به عنوان مثال در کشت و صنعت دهخدا بالای 97 درصد کارکنان بومی خوزستان و روستاهای اطراف هستند و هنر مدیران نگهداری این صنعت در خوزستان است و نباید اجازه دهیم گیاه نیشکر نابود شود.

  پتروشیمی ها نباید از آب کارون استفاده کنند

وی با بیان اینکه پتروشیمی ها نباید از آب کارون استفاده کنند ،گفت: در شرایطی که ما برای تامین آب شرب نیز با مشکل رو به رو هستیم  پتروشیمی ها موظف هستند در شرایط فعلی از آب دریا استفاده کنند در عین حال باید در تامین اعتبار معوض کشت به کشاورزان نیز کمک کنند.

 مدیریت بین بخشی راهکاری مهم برای گذار از بحران کنونی است

حاجی زاده مدیریت بین بخشی را راهکاری مهم برای گذار از بحران کنونی دانست و گفت: لازم است تا برای رفع مشکل خشک شدن مزارع نیشکر هماهنگی های بیشتری بین مجموعه توسعه نیشکر و سازمان آب و برق وجود داشته باشد تا مشکلات از این طریق تعامل حل شود.

 وی گفت: با مدیریتی که صورت گرفت خوزستان علی رغم اینکه تولید برقی نداشت، اما  با کمترین خاموشی مواجه بود . ما برای بهینه سازی مصرف برق ، ساعت پایان کار کلیه ادارات خوزستان را  12:30 اعلام کردیم و توانستیم به جایگاه اول مدیریت مصرف برق در کشور دست پیدا کنیم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار