مدیرعامل کشت و صنعت میرزا کوچک خان هر گونه اقدام جهت مسدود کردن رودخانه و بستن آب بر روی کشاورزان در کنار ایستگاه پمپاژ کشت و صنعت میرزا کوچک خان را رد کرد.
به گفته نیشکرنیوز، ستار شکیبا در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، اقدام جهت مسدود کردن رودخانه و بستن آب بر روی کشاورزان در کنار ایستگاه پمپاژ کشت و صنعت میرزا کوچک خان را رد کرد.
وی گفت: شرکت کشت و صنعت میرزا کوچک خان برخلاف شایعات منتشر شده، هیچ گونه اقدامی جهت مسدود کردن رودخانه و بستن آب بر روی کشاورزان در کنار ایستگاه پمپاژ اصلی روستای رحمانیه انجام نداده و در همین راستا امکان بازدید میدانی مسئولین امر از ایستگاه پمپاژ این شرکت نیز همواره وجود دارد.
شکیبا افزود: با توجه به اینکه ایستگاه پمپاژ این شرکت به دلیل کاهش دبی رودخانه در اکثر مواقع امکان برداشت آب به اندازه کافی ندارد لذا باید در پیرامون ایستگاههای پمپاژ لایروبی صورت گیرد تا امکان برداشت آب وجود داشته باشد زیرا آب رودخانه در محوطه ایستگاه پمپاژ، در طول زمان سیر نزولی داشته و تا میزان منفی ۵۰ سانتیمتر از سطح دریا رسیده است.
وی گفت: حقابه هر کشت و صنعت در ستاد خشکسالی کاملاً تعریف شده و بر اساس آن باید برای حفظ حداقلی گیاه دائمی نیشکر سهمیه آب در نظر گرفته شده را برداشت کنیم اما با توجه به کاهش دبی رودخانه و عدم توانایی پمپاژ ایستگاه های پمپاژ، محوطه ایستگاه پمپاژ در مقاطع زمانی مختلف لایروبی میشود و برخلاف شایعات منتشر شده، هیچگونه انسداد رودخانه و بستن آب بر روی کشاورزان صورت نگرفته است.
مدیرعامل کشت و صنعت میرزا کوچک خان افزود: تخصیص آب به کشت و صنعتهای نیشکر نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است. طبق مصوبه ستاد خشکسالی ، ۱۴ متر مکعب برای حفظ حداقلی گیاه نیشکر ، اجازه برداشت وجود دارد اما تا امروز در بهترین حالت نتوانسته ایم بیشتر از ۱۰ متر مکعب برداشت نماییم. به عبارت دیگر ، برداشت آب از سوی هفت کشت و صنعت نیشکر نسبت به مدت مشابه، بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته و همین امر نیز مزارع نیشکر را به ورطه نابودی کشانده است.
شکیبا با بیان اینکه اشتغال بیش از ۲۰ هزار نفر و معیشت ۱۰۰ هزار خوزستانی، وابسته به توسعه نیشکر و همچنین تولید محصول شکر است، گفت: نابودی مزارع نیشکر و کاهش ضریب امنیت تولید برای شرکت توسعه نیشکر به عنوان بزرگترین قطب متمرکز کشاورزی – صنعتی کشور، تبعات زیادی در پی خواهد داشت و اشتغال و رونق اقتصادی در دو بخش کشاورزی و صنعت آسیب جدی خواهد دید.