در نهایت آمریکا، اسراییل، استرالیا، جزایر مارشال و لیبریا در یک طرف و تمامی اعضای سازمان ملل در طرف دیگر قرار گرفتند.
آمریکا و اسراییل در تصویب یک قطعنامه پیشنهادی در محکومیت مقاومت موشکی فلسطین علیه اسراییل و تروریست معرفی کردن گروه حماس در سازمان ملل، ناکام ماندند.
به گزارش عصرایران، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا که حمایت جدی اسراییل را نیز به همراه داشت با رای مثبت 87 کشور و رای منفی 57 کشور و رای ممتنع 33 کشور عضو سازمان ملل در مجمع عمومی تصویب نشد. این قطعنامه برای تصویب نیازمند کسب دو سوم آرای اعضای مجمع عمومی سازمان ملل بود.
شکست دیپلماتیک سنگین آمریکا و اسراییل در تصویب قطعنامه ضد فلسطینی در سازمان ملل
نماینده اسراییل در سازمان ملل در پی این ناکامی در جلسه پنج شنبه شب مجمع عمومی ملل متحد، با انتقاد از موضع کشورهایی که رای مخالف و ممتنع به این قطعنامه دادند، رای آنها را مایه شرمساری توصیف کرد.
این قطعنامه پیشنهادی ضد فلسطینی یکی از آخرین تلاشهای(البته ناکام) "نیکی هیلی" سفیر مستعفی ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل در جهت حمایت همه جانبه از اسراییل بود.
رسانه های اسراییلی شکست دولت ترامپ در تصویب این قطعنامه را مایه ناامیدی دولت آمریکا و اسراییل توصیف کرده اند.
گفتنی است 20 دقیقه پیش از رای گیری درباره قطعنامه پیشنهادی آمریکا بر ضد حماس و فلسطین، نمایندگی کویت در سازمان ملل در پیشنهادی نیاز به اکثریت دو سوم برای تصویب این قطعنامه را مطرح کرد که این پیشنهاد به تصویب اعضای مجمع عمومی رسید و رای گیری درباره این قطعنامه بر اساس رای دوسوم اعضای مجمع عمومی انجام شد.
هیچ کشور عربی به قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای مثبت نداد و در مقابل همه آنها به این قطعنامه که لحنی آشکارا در حمایت از اسراییل داشت، رای منفی دادند.
این رای در حالی بود که کشورهایی چون عربستان سعودی، بحرین و امارات متحده عربی مخالف حماس بوده و طی ماههای گذشته در جبههای واحد در کنار آمریکای ترامپ و اسراییل نتانیاهو، علیه جمهوری اسلامی ایران صف آرایی کردهاند. از سوی دیگر این رای کشورهای عربی در حالی بود که دولت ترامپ در روزهای گذشته رایزنیهای گستردهای در جهت حمایت از این قطعنامه در میان کشورهای عربی انجام داده بود و انتظار داشت دستکم بخشی از کشورهای عربی به این قطعنامه رای مثبت بدهند.
در مقابل این قطعنامه که تصویب نشد، یک قطعنامه جایگزین که از سوی ایرلند و بولیوی پیشنهاد شده بود و لحن متوازنتری نسبت به قطعنامه پیشین داشته و در جهت حمایت از حقوق ملت فلسطین از جمله در محکومیت شهرک سازیهای غیرقانونی اسراییل در اراضی فلسطینی بود، به تصویب رسید.
این قطعنامه جایگزین با اکثریت قریب به اتفاق 156 کشور عضو مجمع عمومی ملل متحد به تصویب رسید و تنها 5 کشور ایالات متحده آمریکا، استرالیا، لیبریا، جزایر مارشال در کنار رژیم اسراییل به این قطعنامه پیشنهادی رای منفی دادند.
نتیجه جلسه دیشب رایگیری در مجمع عمومی در نهایت همرای و منزوی شدن این 5 کشور در مقابل اراده 156 کشور عضو سازمان ملل علیه اقدامات غیرقانونی اسراییل از جمله محکومیت شهرک سازیهای غیرقانونی در اراضی فلسطین بود.
جنبش حماس درپی این پیروزی دیپلماتیک، با صدور بیانیهای از اعضای سازمان ملل متحد که از حقوق مردم فلسطین حمایت کرده بودند، قدردانی کرد.
"دانی دانون" نماینده اسراییل در سازمان ملل هم در واکنش به این شکست دیپلماتیک تلآویو و واشنگتن در مطلبی توییتری ضمن قدردانی از تلاشهای نیکی هیلی بابت تهیه پیشنویس این قطعنامه نوشت: برای نخستین بار در تاریخ سازمان ملل اکثریت 87 کشور عضو این سازمان، حملات موشکی حماس به اسراییل را محکوم کردند.