به منظور بررسی مشکلات و آسیب های وارد بر دیواره غربی آسیاب ها و آبشارهای شوشتر و ارایه راهکار در این زمینه، کارشناسان سازمان برنامه و بودجه و سازمان آب و برق استان خوزستان بازدیدی از این دیواره انجام دادند.
در این بازدید ظاهری مسئول دفتر فنی سازمان برنامه و بودجه استان اظهار داشت: این دیواره که تاریخی به بلندای تاریخ شهر شوشتر دارا است و به سبب زیباییهای منحصر بفرد طبیعی که در خود نهفته دارد، به سهم خود توجهات زیادی را جلب میکند.
مسئول دفتر فنی سازمان برنامه و بودجه خوزستان با اشاره به خطراتی که دیواره و املاک مشرف بر دیواره را تهدید میکند گفت: در این خصوص باید از مشاوران فنی و متخصص به منظور بررسی چگونگی مرمت و استحکامبخشی دیواره و رفع مشکلات پیشرو استفاده کرد.
او به بررسی برخی از آسیبهای وارد بر دیواره غربی اشاره کرد و افزود: از جمله موارد خطرآفرین میتوان به نشتی برخی از انشعابات زیرزمینی آب شهری اشاره کرد که تاکنون با نفوذ در بدنه دیواره باعث ریزش بخشهایی از آن شده است و مشکل اساسی دیگری که خطر تخریب دیواره را تهدید میکند، وجود خانههای مستقر روی این دیواره است که طی سالیان متمادی همنشینان این دیواره بودهاند که تعدادی از این خانهها در اثر کمتوجهی مالکانشان در تضعیف دیواره مذکور بیاثر نبودهاند.
ظاهری خاطرنشان کرد: این مشکلات و آسیبهای وارده بر این اثر ارزشمند و تاریخی اگر مورد توجه قرار نگیرد در آیندهای نهچندان دور و باتوجه به بارندگیهای این فصل از سال باعث آسیبرسانی بیشتر به دیواره خواهد شد؛ بنابراین باید از خطراتی که گردشگران و شهروندان مجاور این اثر را تهدید میکند جلوگیری به عمل آید.
مجموعه آبشارها و آسیابهای آبی شوشتر بخشی از نظام آبی تاریخی شوشتر میباشد. این مجموعه به همراه پانزده اثر دیگر در نشست سالانه کمیته میراث جهانی یونسکو در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۹ (۵ تیرماه ۱۳۸۸) در شهر سویل اسپانیا، با احراز معیارهای ۱، ۲ و ۵، با عنوان نظام آبی تاریخی شوشتر بصورت یکجا به عنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره ۱۳۱۵ به ثبت رسیدهاند. این مجموعه در کنار پل بند گرگر و در مسیر رودخانه دست کند گرگر ساخته شدهاست.