شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۴۲۰۷
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۳
رئیس دانشگاه علمی کاربردی:
انتظار داریم دانش‌آموختگان دانشگاه علمی کاربردی با دانش آموختگان دانشگاه‌های نظری متفاوت باشند.
محمد حسین امید در نخستین جشن دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان که امروز در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان یکی از مجموعه خیلی خوب ما در دانشگاه جامع علمی کاربردی است. خوزستان، استان زرخیزی است که در تمام بخش های آن، زمینه اشتغال وجود دارد.

وی افزود: کشاورزی، صنعت، خدمات، گردشگری و میراث فرهنگی، سواحل و... از ظرفیت‌های بسیار خوب خوزستان است. این ویژگی‌ها خوزستان را از سایر نقاط کشور متمایز می‌کند. ما کشوری هستیم متشکل از زبان‌ها، قومیت‌های مختلف، فرهنگ‌ها و آداب و رسوم مختلف. اما در خوزستان همه این اقوام در کنار یکدیگر قرار گرفته‌‌اند و این خوزستان را متمایز کرده است.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی گفت: برای اولین بار در این دانشگاه بعد از گذشت 25 سال از تاسیس دانشگاه لباس مخصوص دانشگاه جامع علمی کاربردی به همت دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان طراحی و دوخته شده است و این لباس به تمام استان‌های کشور فرستاده شد. 

امید تصریح کرد: این مراسم به این مناسبت است که شما یک مرحله از کسب دانش را پشت سر می‌گذارید. ما در دانشگاه جامع علمی کاربردی کمتر فرصت داریم دانشجویان را در کنار یکدیگر ببینیم، چراکه مراکز ما کوچک و پراکنده هستند. دانشگاه ما خوابگاه ندارد و دانشجویان حضور تمام وقتی در دانشگاه ندارند. ما به دنبال این هستیم که در مناسبت‌های مختلف این هویت را به دانشگاه بیاوریم که دانشجویان دانشگاه در دوران تحصیل در کنار یکدیگر قرار گیرند و فعالیت‌های اجتماعی را تجربه کنند و در آینده در کاری که انجام می‌دهند بتوانند از دوستان خود و از دیگر دانش آموختگان حاضر در جمع برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند.

وی افزود: امروز توسط یکی از شما دانشجویان سوگندنامه دانش آموختگی قرائت ‌شد. شما چند سال در این دانشگاه تحصیل کرده‌اید. از زحمات و از حمایت‌هایی که از شما شده و از زیرساخت‌هایی که نظام برای شما فراهم کرده است، استفاده کردید و توانستید این دوره را پشت سر بگذارید. این دوره با زحمت، مشقت، هزینه و تلاش زیادی برای شما فراهم شده است. از این دانش و مهارت برای ارتقا سطح معشیت مردم استفاده کنید. 

رئیس دانشگاه علمی کاربردی تاکید کرد: از شما انتظار دارم که با دانش آموختگان دانشگاه‌های نظری متفاوت باشید، چرا که شما در دوران تحصیل خود با مهارت خو گرفته‌اید. بسیاری از درس‌های شما مهارتی و کارگاهی بوده است. 

وی ادامه داد: اصلا انتظار نداشته باشید دولت برای شما کار ایجاد کند. هدف ما تربیت افرادی است که خود خلاق و کارآفرین باشند و خودشان شغل ایجاد کنند. چیزی که ما را خوشحال می‌کند این است که بدانیم پس از رفتن از دانشگاه در کوتاه‌ترین زمان ممکن شما برای خود شغلی دست و پا می‌کنید و تولیدی راه‌اندازی می‌کنید، ایده‌ای را پرروش می‌دهید و می‌توانید کاری را انجام دهید.
 
وی گفت: دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه می‌توانند در مراکز نوآوری دانشگاه فعالیت کنند. در خوزستان سه یا چهار مرز نوآوری وجود دارد و ان شاءالله تعداد این مراکز تا پایان سال دو رقمی می‌شود. در این مراکز شما با تشکیل شرکت‌هایی سامان دهی می‌شوید و ما نیز به شما تسهیلات ارزان قیمیت می‌دهیم. مجموع تسهیلاتی که از سوی ما و معاونت علمی ریاست جمهوری داده می‌شود، عدد قابل ملاحظه‌ای است. تلاش ما این است که شما بتوانید ایده‌های دوران دانشجویی خود را به ثروت تبدیل کرده و وارد این حوزه شوید.

امید گفت: باوجود اینکه سی سال از جنگ گذشته است اما هنوز آثار آن در کشور ما و به خصوص در خوزستان قابل ملاحظه است و می‌توان خرابی‌های جنگ را هنوز مشاهده کرد. این کشور و این استان نیاز به سازندگی و بازسازی دارد و این کار به تنهایی از عهده دولت خارج است و ما باید وارد میدان شویم. جای تاسف است که نرخ بیکاری در خوزستانی که مرکز کشاورزی، صنعت و نفت و گاز است، از نرخ میانگین کشوری بالاتر است. در خوزستان مراکز علمی کاربردی بسیار خوبی داریم که در کشور منحصر به فرد هستند.

وی افزود: انتظار ما این است که دانش آموختگان ما همه شاغل شوند، البته در حال حاضر نیز وضع دانشگاه ما از سایر دانشگاه‌ها بهتر است. بر اساس آخرین آمار بیش از 75 درصد دانش آموختگان دانشگاه ما شاغل هستند.
شما حداقل 75 درصد شانس ایجاد شغل یا به دست آوردن شغل دارید. انتظار داریم که این عدد به 100 درصد برسد. از کسی که در دانشگاه کاربردی درس خوانده است، انتظار داریم بتواند ایده‌های خود را پرورش داده و به تولید و ثروت تبدیل کند. آمار و اطلاعات ما نشان می‌دهد هزینه لازم برای ایجاد شغل برای دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی حدود 10 درصدی است که برای ایجاد شغل برای دانشجویان دانشگاه‌های نظری لازم است.

وی گفت: در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی کشور غرفه دانشگاه علمی کاربردی در بین تمام غرفه‌ها به عنوان غرفه برتر شناخته شد و چند مورد از طرح‌های دانشجویان ما به عنوان طرح های برتر انتحاب شدند. ایجاد پوشش‌های تجزیه پذیر، سیستم‌های تصفیه فاضلاب و... ایده‌های مختلفی بودند که در این زمینه طرح‌هایی ارائه شدند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار