شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۶۷۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۵
لزوم ایجاد دادسرا و دادگاه مخصوص مسئولین قضایی و قضات در مراکز استان ها و هر شهر
پیشنهاد ما به جناب رئیسی، این است که ایشان به موازات فرمان های ده گانه، فرمانی ویژه ی سلامت دستگاه قضا و نظارت شدید درونی و برخورد با قضات فاسد صادر کرده تا سلامت دستگاه قضا بیش از پیش تضمین شده و رضایت عمومی را شاهد باشیم
شوشان - داود مدرسی یان : 
جناب آیت الله رئیسی، رئیس دستگاه قضا در دیدار با روسای دادگستری ها و دادستان های مراکز استان ها، ده فرمان مهم خطاب به مسئولین دستگاه قضا صادر کردند؛ اگرچه اصل این ده فرمان بسیار اساسی و هرکدام موانع و مشکلات جدی دستگاه قضا محسوب می شوند که انتظار می رود فقط شعار نباشد برای توفیقات وی دعا می کنیم.
اما آن چیزی که باعث نگرانی ما بوده و هنوز ادامه دارد این است که در این فرمان ده ماده ای، به بحث برخورد با فساد در دستگاه قضا و برخورد با "برخی" مسئولین و قضات مشکل دار اصلا اشاره ای نشده! 

 وقتی که بیانات رهبری را در دیدار با مسئولین دستگاه قضا، مشاهده می کنیم (آرشیو بیانات در سایت دفتر رهبری نیز موجود است) تأکید جدی و همیشگی ایشان در همه دیدارها به رئیس دستگاه قضا و مسئولین قضایی این بوده که باید با جریان فساد در دستگاه قضا و قضات فاسد و برخی مسئولین مشکل دار در این دستگاه برخورد شود.

دقت کنید به بخشی از بیانات رهبری خطاب به قوه قضا:

1- سلامت قضا، درجه اول اهمیت: «باید در داخل قوه قضاییه با افراد متخلف و فاسد در همه استانها و شهرها، با جدیت و قاطعانه برخورد شود و این شیوه باید استمرار یابد. سلامت قوه قضاییه را در "درجه اول اهمیت" قرار دهید و آن را یک کار اساسی بدانید.»

2- اگر قاضی مجازات نشود دستگاه قضا درست نمیشود: «اگر یک قاضی کاری که‌ از معیارها خارج‌ است‌، انجام‌ داد، در هر شرایطی که‌ هست‌، باید به‌ مجازات‌ برسد. به‌ نظر من‌، اگر این‌ کار نشود، دستگاه‌ قضایی درست‌ نخواهد شد.»

3- «در اوایل‌ دوران‌ ریاست‌ جمهوری، جمع‌ آقایان‌ شورای عالی قضایی، پیش‌ من‌ تشریف‌ آوردند. در آن‌ جلسه، صحبت‌ از قاضی‌ای شد که‌ در شهری تخلفی کرده‌ بود. من‌ نظر خودم‌ را درباره‌ی او مطرح‌ کردم‌ و گفتم‌ سلیقه‌ام‌ این‌ است، شما آن‌ را ارزیابی کنید و ببینید که‌ آن‌ را قبول‌ دارید یا نه؟ گفتم‌: آن‌ قاضی را در همان‌ شهری که‌ این‌ تخلف‌ را کرده، محاکمه‌ کنید. اگر شلاق‌ یا زندان‌ و یا هرچیز دیگر است، در همان‌جا حکم‌ را بر او اجرا کنید و بعد هم‌ در همان‌ شهر، او را دوباره‌ بر مسند قضاوت‌ بگذارید».

4- مجازات علنی قاضی فاسد، تشکیلات قضا را تضعیف نمی کند: « به من گفتند: این‌ کار[مجازات قاضی]، تشکیلات‌ قضایی را تضعیف‌ می‌کند. گفتم‌: به‌ نظر من‌ تقویت‌ است؛ زیرا آن‌ دادستان‌ و یا حاکم‌ شرعی که‌ به‌ خاطر تخلف، آن‌جا کتک را میخورد، بعد که‌ پشت‌ آن‌ مسند قضا نشست، خواهد گفت‌ ببینید، مسأله‌ی قوه‌ی قضاییه‌ این‌ است؛ من‌ حتی فاسد شدم، با من‌ این‌ کار را کردند. بنابراین، خودش‌ دیگر اشتباه‌ نخواهد کرد. این، انتقام‌ و نقمت‌ الهی است. او دیگر جرأت‌ نمیکند علی‌الظاهر تخلف‌ نماید؛ مگر آدمهای واقعا مریض‌ که‌ تخلف‌ میکنند. با اعمال‌ این‌ قاطعیت، دیگران‌ هم‌ خواهند گفت‌ که‌ ببینید، قوه‌ی قضاییه‌ این‌ است‌ و چنین‌ متخلفانی را خودش‌ مجازات‌ میکند.»

5- به قضات فاسد رحم نکنید: «نباید رحم‌ کرد. ترحم‌ در این‌جا، واقعا به‌ معنای جفاکاری بر این‌ امت‌ اسلامی است. به‌ نظر من، روی قضات‌ فاسد باید بیش‌ از اندازه‌ی مردم‌ معمولی فشار آورد. جرم‌ این‌ افراد، به‌ ملاک گناه‌ در شب‌ جمعه‌ یا به‌ ملاک گناه‌ سادات‌ یا به‌ ملاک گناه‌ شیعیان‌ است‌ که‌ فرمودند: هر کدام‌ از شما که‌ گناه‌ کنید، گناهتان‌ دوبرابر دیگران‌ است؛ چون‌ "شین‌" برای ماست. باید از این‌ قاضی انتقام‌ گرفت. البته، انتقام‌ الهی مورد نظر است، نه‌ انتقام‌ شخصی. اگر چنین‌ فردی تخلف‌ کرد، اگر توصیه‌ قبول‌ نمود، اگر کاری که‌ از معیارها خارج‌ است، انجام‌ داد، در هر شرایطی که‌ هست، باید به‌ مجازات‌ برسد. به‌ نظر من، اگر این‌ کار نشود، دستگاه‌ قضایی درست‌ نخواهد شد.»

هرچند رئیس قبلی دستگاه قضا، جناب لاریجانی این وعده را داده بودند و بارها گفتند که اسامی قضات فساد را به صورت علنی منتشر می کنند اما عملاً چیزی اتفاق نیافتاد!

پیشنهاد ما به جناب رئیسی، این است که ایشان به موازات فرمان های ده گانه، فرمانی ویژه ی سلامت دستگاه قضا و نظارت شدید درونی و برخورد با قضات فاسد صادر کرده تا سلامت دستگاه قضا بیش از پیش تضمین شده و رضایت عمومی را شاهد باشیم. بی تردید اگر زمینه محاکمه برخی مسئولین قضایی و قضات که دچار فساد یا سوءاستفاده از جایگاه خود شده اند در مراکز استان ها و شهرها فراهم شود نقش ویژه ای در سلامت دستگاه قضا ایفا خواهد کرد.

باتوجه به بند 9 فرمان ده ماده ای جناب رئیسی، این مطالب در راستای اصلاحات دلسوزانه و منصفانه آن دستگاه است و امیدواریم برخی بیماردلان برداشت دیگری نداشته باشند و هر نقدی را تضعیف نخوانند!
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار