شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۶۸۹۷
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۰
فرمانده مرزبانی کشور:
فرمانده مرزبانی کشور گفت: هیچ کشوری به اندازه جمهوری اسلامی تهدیدات مرزی ندارد اما امروز کشور ما علی‌رغم همه تهدیدها، امن‌ترین کشور است.
سردار سرتیپ پاسدار قاسم رضایی در مراسم تودیع و معارفه فرمانده مرزبانی خوزستان که امروز سه‌شنبه (24 اردیبهشت‌ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در خوزستان در برخی از مناطق هنوز زیر گل و لای، پیکرهای شهدا پنهان هستند. به فرمایش فرمانده کل قوا، مرز جایگاه والایی دارد؛ تا جایی که در قانون اساسی آمده است که هرگونه تغییر در مرز ممنوع است مگر اینکه به مصلحت نظام باشد و به تصویب چهارپنجم نمایندگان مجلس برسد.

وی افزود: جایگاه مرز بسیار حساس است. اگر کوچک‌ترین اتفاقی در مرز رخ دهد، این اتفاق بین‌المللی می‌شود اما اگر اتفاقی در شهر بیافتد، نهایتا ملی خواهد شد. در کشور هشت هزار و 755 کیلومتر مرز داریم. بیش از دو هزار و 700 کیلومتر مرز دریایی داریم و با 15 کشور همسایه هستیم. ایران بعد از چین و روسیه از نظر تعداد همسایگان سومین کشور در جهان است. اگر وسعت کشور را نیز در نظر بگیریم، اولین کشور جهان هستیم که این تعداد همسایه داریم.

فرمانده مرزبانی کشور تصریح کرد: همه این‌ها فرصت‌هایی برای کشور هستند. ایران در منطقه‌ای چهار فصل واقع شده است و همه انواع معادن را در خود جای داده است. چیزی که موجب شده ایران در تحریم‌ها خود را شکست‌ناپذیر جلوه دهد، سه مولفه جایگاه رهبری، مردم و معادن غنی هستند. رهبری و مردم با دین اسلام آغشته و عجین شده‌اند و یک وصل گسست‌ناپذیر با یکدیگر دارند.

رضایی ادامه داد: در کنار معادن غنی، این شاکله اصلی قدرت نرم کشور است. هیچگاه تحریم‌ها نمی‌توانند تأثیرگذار باشند زیرا این مرزهای طولانی، معادن غنی، ملت فهیم و روح اسلام، ما را شکست‌ناپذیر کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در مرزهای مختلف کشور اختلاف دمای 80 درجه را داریم، در برخی مناطق شمالی کشور شاهد دمای منفی 30 درجه و در جنوب کشور شاهد دمای 50 درجه هستیم. این شرایط سخت آب و هوایی هیچکدام خطایی در اندیشه و روحیه خدمت‌رسانی مرزبانی ایجاد نکرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد هیچ کشوری به اندازه جمهوری اسلامی تهدیدات مرزی ندارد اما امروز می‌بینیم که کشور ما علی‌رغم همه تهدیدها، امن‌ترین کشور است.

فرمانده مرزبانی کشور گفت: اعلام حضور یک شناور جنگی استکبار در منطقه نه تنها تاثیر منفی در اراده، انگیزه و روحیه ملت ندارد بلکه تاثیر عکس داشته است و برخی جاها حتی آن را به استهزا گرفتند. این ناشی از جایگاه رهبری و ارتباط آن با مردم و روح اسلام حاکم بر این روابط است. 

رضایی افزود: مرزبانان به عنوان مولفه موثر در قدرت نظامی، امنیتی و حتی قدرت نرم به جهت حضور دائمی در مناطق مرزی مطرح هستند. مرزبانان ما حتی در شرایط سخت باز هم روحیه و انگیزه بالای خود را حفظ می‌کنند و از این نظر هیچ تفاوتی با دوران دفاع مقدس ندارند. دوران دفاع مقدس با شرایط امروز تنها دو تفاوت دارد، یکی اینکه در آن زمان بمباران و موشک‌باران داشتیم و دیگر اینکه در آن زمان جایگاه دفاع مقدس در همه محفل‌ها به صحنه آورده شده بود.

وی گفت: خوزستان بیش از 650 کیلومتر مرز دریایی و رودخانه‌ای دارد و جزو حساس‌ترین مرزهای ما است. تهدیدات بسیار فراوان هستند و کشورهای ثالثی که در منطقه، چه در عراق و چه در خلیج فارس حضور دارند، همه مخل امنیت هستند. امنیت بالا در کشور ما ناشی از تلاش مرزبانان، همکاری مسئولان و ... است.

فرمانده مرزبانی کشور خاطرنشان کرد: امروزه علی‌رغم تهدیدات بسیار بالا در پیرامون مرزها، ما هیچ مشکلی نداریم زیرا کسانی که پیرامون مرزها هستند، با یک روحیه انقلابی از آن دفاع می‌کنند و تکلیف‌مداری در مرز و خانواده‌های مرزبانان جاری است. امروزه مرزبانی یک کسوت مقدس شده است.

به گزارش ایسنا،‌ سردار عبدالله نظرپور فرمانده سابق مرزبانی خوزستان نیز در این مراسم اظهار کرد: خوزستان دارای 655 کیلومتر مرز دریایی، رودخانه‌ای و خشکی است و برای امنیت مرزها سازوکار و امکانات خاصی در حوزه‌های مختلف نیاز است.

وی افزود: از سال 92 اقدامات مختلفی در حوزه مرزبانی صورت گرفته است. بر اساس راهبردهای فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی کشور، ارتقای توانمندی و کاهش آسیب‌پذیری را در دستور کار قرار دادیم و پرسنل مرزبانی خوزستان بر اساس همین تدابیر، اقدامات اساسی انجام دادند. در بحث زیرساخت‌ها که یکی از مشکلات اساسی مرزبانی خوزستان بود، در حوزه برجک‌ها و پاسگاه‌ها و پاسگاه‌های شناوری به ما کمک‌های بالقوه‌ای شده است. 

فرمانده سابق مرزبانی خوزستان ادامه داد: خرید تجهیزات الکترونیکی و اُپتیکی که یکی از ضرورت‌های مرزبانی خوزستان بود، نیز انجام شده است. بازسازی، نوسازی و خرید شناورهای دریایی نیز انجام شده است. خوزستان دارای 10 بندر صیادی، 15 بندر تجاری، پتروشیمی و پالایشگاه است. همچنین بیش از پنج هزار شناور صیادی، تجاری و تفریحی در استان وجود دارد که کنترل آن‌ها از طریق مرزبانی انجام می‌شود.

نظرپور گفت: در بحث تجهیزات لازم برای پاسگاه‌ها، تجهیزاتی از جمله خودرو و موتورسیکلت خریداری شد و در حال حاضر تقریبا تمام پاسگاه‌ها و برجک‌ها از نظر خودرو و موتورسیکلت خودکفا شده‌اند. استقرار پایگاه‌های شناوری در نقاط مهم و اساسی دریا نیز انجام شده است.

وی تصریح کرد: حوزه مبارزه با قاچاق یکی از اولویت‌های نیروی انتظامی و مرزبانی است. در مرزبانی خوزستان با توجه به وسعت دریا و ساحل و با اشراف اطلاعاتی که داریم، توفیقات خوبی در حوزه مبارزه با قاچاق داشته‌ایم. در برخی جاها مورد نقد قرار می‌گیریم که مرزبانی سختگیری‌های زیادی در مرزها انجام می‌دهد و اجازه فعالیت نمی‌دهد اما سختگیری‌های ما در حوزه کشف مبارزه با قاچاق بوده است.

فرمانده سابق مرزبانی خوزستان خاطرنشان کرد: اقدامات مناسبی نیز در کشف سلاح و مهمات صورت گرفته است و به صورت روزانه ما کشف کالاهای قاچاق داشتیم. در حوزه مباحث اربعین نیز از سال 93 که راهپیمایی اربعین آغاز شد، سالانه میلیون‌ها نفر از دو پایانه مرزی چذابه و شلمچه عبور می‌کنند. بخشی از حفاظت، حراست و هماهنگی این روند با کشور همسایه بر عهده ما بود که خوشبختانه در این سال‌ها هیچگونه مشکل خاصی در این زمینه نداشتیم.

نظرپور گفت: در بحث راهیان نور، 22 یادمان در خوزستان وجود دارد که 11 یادمان در نزدیکی مرز و نقطه مرزی هستند. یکی از موفقیت‌های مرزبانی در سال‌های گذشته این است که هیچ مشکل امنیتی خاصی در این چند سال در مرزها نداشته‌ایم.

در این جلسه همچنین، سردار لطفعلی پاکباز فرمانده جدید مرزبانی خوزستان با اشاره به وسعت جغرافیایی مرزهای خوزستان، اظهار کرد: در خصوص تدابیر لازم برای بسترهایی که در حوزه مدیریت و تهدیدات موجود مورد نیاز است، برنامه‌هایی خواهیم داشت. در خصوص برنامه‌های لازم برای اجرا در خوزستان نیز جلسات مختلفی خواهیم داشت و تلاش می‌کنیم امنیت مطلوب را در مرزها فراهم کنیم. هرچه تلاش کنیم امنیت مطلوب در مرزها فراهم شود ثمره آن فراهم کردن امنیت برای مرزنشینان است البته در این روند از نظرات بزرگان نیز استفاده می‌کنیم.
منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار