شوشان - مجید گودرزی؛ گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید چمران اهواز :
نامه اساتيد دانشگاه شهيد چمران اهواز ماهيت انتقادي در مورد عزل و نصب ها توسط شوراي شهر نداشته و با توجه به معضلات موجود شهر اهواز و متأثر بودن توسعه همه بخش هاي شهر از اين معضلات، توصيه هايي در خصوص ضرورت توجه به برنامه محور بودن گزينه هاي موردي بررسي شوراي شهر براي احراز سمت شهردار اين به اصطلاح کلانشهر داشته است.
ظاهراً منتقد يا منتقدان گرامي نامه اساتيد دانشگاه بي اطلاعتر از مسائل شهري هستند؛ چرا که نحوه مشارکت در مديريت شهري انحاء مختلفي دارد که به طور مثال مشارکت مالي در پروژه هاي شهري، توانمندسازي پرسنل شهرداري از طريق برگزاري دوره هاي کوتاه مدتي که دانشگاهها برگزار مي کنند و مهمتر از همه اين ها، مشارکت در تهيه، تدوين، نظارت و ارزيابي برنامه هاي توسعه اي شهر و ارائه ي پيشنهادات کاربردي و اجرايي است که دانشگاه شهيد چمران اهواز با حسن نيت تمام اقدام به تدوين برنامه راهبردي توسعه 5 ساله دوم کلانشهر اهواز نمود و آمادگي خود را براي دفاع از اين طرح راهبردي در هر دانشگاه يا سازمان اجرايي در سطح کشور اعلام نمود که متأسفانه استقبالي از رويکر برنامه محوري شهرداري نمی شود و با گذشت بيش از يک سال از تدوين و اتمام اين طرح حياتي، هر از چندگاهي به بهانه هاي واهي روند تصويب طرح به تأخير انداخته می شود.
مهمتر و جالب تر از همه موارد بالا عدم آشنايي منقد يا منتقدان گرامي نامه اساتيد از محتواي طرح هاي شهري و علي الخصوص طرح جامع شهر است. طرح جامع شهري، ترسيم کننده خطوط کلي توسعه شهرها و همچنين نحوه استفاده از اراضي و نظام منطقه بندي مربوط به حوزه هاي مختلف شهري از قبيل مسکوني، تجاري، صنعتي و ... و ضوابط و مقررات مربوط به آنهاست در صورتي که محورهاي نامه اساتيد محترم دانشگاه نه تنها برگرفته از شاخص هاي طرح جامع شهر اهواز نيست (بخاطر ماهيت طرح) بلکه فراتر از آن با طرح تفصيلي که جزئي شده طرح جامع است هم سنخيتي ندارد. و اما همه متخصصين حوزه هاي شهري نيک مي دانند که عدم اجراي صحيح طرح هاي شهري نظير طرح جامع و تفصيلي (نظير تغيير کاربري ها يا ساخت و سازهاي غير قانوني) که در اغلب اوقات بخاطر رانت ها، مسائل قومي و قبيله اي، سياسي و ... رخ مي دهد، ريشه اکثر مشکلات شهري فعلي ما نظير ترافيک شديد، افزايش سرسام آور قيمت زمين و مسکن، نارسايي و کيفيت پايين خدمات شهري و آلودگي هوا و ... بوده است که بخش زيادي از درآمد شهرداري بايد در جهت ساماندهي چنين مشکلات و معضلاتي صرف شود که تصميمات غير کارشناسي و بعضاً منفعت طلبانه مديران شهري منجر به ايجاد آن ها شده است.
نتیجتاً، واقعیت های موجود اهواز و کم و کاستی هایی که وجود دارد، محصول بی توجهی به همان تئوری های سخت برنامه ریزی شهری و معیارهای علمی و دانشگاهی ست که در لوای منافع فردی، قومی، جناحی و ... گم شده است.
با اين حال اساتيد محترم دانشگاه با متانت هرچه تمام تر توصيه هاي دلسوزانه اي در خصوص مسائل بسيار پيش پاافتاده¬اي که زندگي را به کام همه ساکنان اين شهر تلخ نموده است را مطرح نمودند؛ چون به يقين رسيده¬اند که حل مسائل کلان و بهره گيري از ظرفيت¬هاي ناب و همچنين اتخاذ تصميمات کارشناسي و نشأت گرفته از دانش روز نيازمند مديران توانمند، متخصص، برنامه محور، فراجناحي و معتقد به خرد جمعي است که در سيستم فعلي مديريت شهري شاهد آن نيستيم.
دانشگاه شهيد چمران اهواز به مانند هميشه و اين بار با تأکيد بيشتر به حضور و همکاري با ساير نهادها و سازمان هاي شهري و استاني در جهت حل معضلات و با هدف بهره گيري از تمامي ظرفيت هاي تئوری- اجرایی موجود شهر و استان، پيشقدم در انجام رسالت ديني، انساني و علمی خود خواهد بود؛ حتي اگر با بي مهري، عصبيت و تهمت مواجه شود.