شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۷۶۸۵
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۶
بیمارستان گلستان اهواز یکی از مهمترین مراکز آموزشی، پژوهشی و درمانی کشور است که با تصدی ریاست این مرکز توسط دکتر معزی، صرفاً در طول شش ماه، چندین پروژه مهم درمانی ملی و استانی در دو فاز سه ماهه به بهره‌برداری رسیده است. اهمیت این پروژه‌ها هنگامی روشن‌تر می‌شود که بدانیم این مرکز در سال ۹۷، پذیرای بیش از ۵۰۰ هزار بیمار صرفاً در بخش اورژانس بوده است و این بیانگر حجم عظیم مراجعان بیمارستان گلستان اهواز و اهمیت این مرکز در ارائه خدمات درمانی به طیف قابل ملاحظه‌ای از مردم در جنوب و جنوب‌غرب کشور است.

در همین راستا بر آن شدیم تا با دکتر میثم معزی در خصوص جزئیات تحولات و اقدام صورت گرفته در این مرکز به گفتگو بنشینیم، که چکیده‌ی آن در ادامه آمده است.

جناب آقای دکتر، ضمن عرض سلام، لطفاً برای ما از تنوع رشته‌ها و بخش‌های تخصصی و فوق‌تخصصی فعال در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی گلستان اهواز سخن بگوئید

با درود به شما، در ابتدا لازم می‌دانم از تمامی پزشکان، کادر درمانی بیمارستان گلستان و همچنین ریاست و تیم مدیریتی دانشگاه و بویژه شخص ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، جناب آقای دکتر ایرج نظری، بخاطر حمایت‌های بی‌دریغ در راستای تحقق پیشرفت‌های بدست آمده، صمیمانه قدردانی نمایم. 
ببینید؛ بی‌شک همه مدیران سابق تلاش کردند اما باید گفت اگر امروز شما شاهد تکمیل، افتتاح و بهره‌برداری بیش از ۷ پروژه درمانی ملی، آن هم صرفاً در حدود کمتر از شش‌ماه هستید، "این حاصل نگاه مثبت و توسعه‌گرای تیم دکتر نظری است."
اما در پاسخ به سئوالتان باید گفت؛ هم‌اکنون، علاوه بر رشته‌های تخصصی، حدود ۳۰ رشته فوق تخصصی در بیمارستان گلستان وجود دارد که بسیاری از بخش‌های فوق تخصصی این بیمارستان مرکز ارجاع بیماران استان و منطقه‌ی جنوب غرب کشور هستند، بطوریکه "در طی سال ۹۷ در بیمارستان گلستان، بیش ۵۰۰ هزار بیمار در بخش‌های اورژانس، سرپایی و بستری پذیرش شد"، این امار در کل کشور یک رکورد بشمار می‌آید و بیانگر اهمیت بیمارستان گلستان اهواز و گستره‌ی جمعیت تحت پوشش آن است.

بخش‌های فوق‌تخصصی و تخصصی این مرکز شامل بزرگترین مجتمع تخصصی و فوق‌تخصصی اورژانس کشور با ۷۰ تخت فعال، بخش فوق تخصصی جراحی قلب و عروق اطفال(مرکز ارجاع جنوب غرب کشور)، بخش فوق تخصصی جراحی قلب بزرگسالان، بخش فوق تخصصی پیوند اعضاء، بخش فوق تخصصی جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات، بخش فوق تخصصی نورولوژی(داخلی مغز و اعصاب)، بخش استروک کد ۷۲۴ برای درمان تخصصی و پیشرفته‌ی بیماران سکته مغزی حاد در کشور جزو اولین‌هاست، بخش فوق تخصصی سوانح ترافیکی حوادث و فوریت‌های اورژانس، بخش فوق‌تخصصی رادیوتراپی و شیمی‌درمانی جنوب غرب کشور، مرکز تخصصی و فوق‌تخصصی روانپزشکی حاد جنوب غرب کشور با حدود ۲۰۰ تخت، مرکز فوق تخصصی جراحی عروق جنوب غرب کشور، مجموعه‌بخش‌های فوق تخصصی مراقبت‌های ویژه آی‌سی‌یو(I.C.U) جنوب غرب کشور، مرکز فوق تخصصی مراقبت های ویژه قلب و عروق(C.C.U) جنوب غرب کشور با ۴۰ تخت و سه دستگاه آنژیوگرافی، مرکز ریفرال کد ۷۲۴ (Stroke Unit) جنوب غرب کشور، مراکز فوق تخصصی اورولوژی غرب کشور، مراکز فوق تخصصی اطفال جنوب غرب کشور و ...

آقای دکتر، یکی از مهم‌ترین پروژه‌های شما در بیمارستان گلستان، مرکز جدید پریفرال آنژیوگرافی است که گفته شده "در سطح کشور کم نظیر است"، کمی در این خصوص توضیح دهید.
با پیگیری‌های مستمر دکتر نظری یک دستگاه آنژیوگرافی پریفرال (Peripheral Angiography) توسط هیئت امنای وزارتخانه خریداری و به بیمارستان گلستان اهواز اختصاص یافت و لازم به ذکر است این مدل تنها مدل از این دستگاه فوق‌پیشرفته در سطح کشور است. کاربرد این دستگاه جهت آنژیوگرافی عروق محیطی، عروق مغزی، عروق گردن، رفع عوارض عروقی موجود در بیماران سکته‌های مغزی و قلبی، بیماران با آسیب‌های اندامی ناشی از حوادث ترافیکی، بیماران عروقی با عارضه‌ی فلج اندام فوقانی و تحتانی، پیشرفته ترین دستگاه آنژیوگرافی کشور است. البته در این مجتمع، بخش فوق‌تخصصی انترونشنال رادیولوژی(Interventional Radiology) راه اندازی شده است که در آن بصورت مداخله‌ای، درمان بیماران با بهره‌گیری از حضور فلوشیپ فوق‌تخصصی رادیولوژی مداخله‌ای و آخرین تکنیک‌های کم خطر و جایگزین جراحی‌های باز صورت می‌گیرد.
هزینه احداث فضای این مرکز بالغ بر ۲۵ میلیارد ریال و هزینه‌ی خرید دستگاه در حدود ۱۲۵ میلیارد ریال بوده است و راه‌اندازی این مرکز نقش بسزایی در کاهش ارجاع بیماران به خارج از استان خواهد داشت که همواره از اولویت‌های ریاست محترم دانشگاه بوده و به تبع آن ان‌شاالله از رنج و آلام هم استانی‌ها‌ی عزیز کاسته خواهد شد.

مجتمع بزرگ تخصصی و فوق تخصصی اورژانس بیمارستان گلستان در روزهای پایانی سال گذشته با حضور وزیر بهداشت به بهره‌برداری رسید، کمی در خصوص آن توضیح دهید.

طرح توسعه و تجهیز مجتمع اورژانس بیمارستان گلستان اهواز از اوایل سال ۹۵  اجرایی شد اما متاسفانه پس از پیشرفتی ناچیز، برای مدت حدود یک و نیم سال متوقف شد تا اینکه در بدو خدمت اینجانب بعنوان متخصص طب اورژانس، ادامه‌ی پروژه‌ی توسعه‌ی مجتمع اورژانس را در اولویت دستور کار قرار دادم و خوشبختانه در مدت زمان کمتر از ۳ ماه به اتمام رسید و بعنوان بزرگترین مجتمع اورژانس کشور با مساحتی به وسعت ۴ هزار و ۸۰۰ متر مربع و اعتبار تقریبی ۹۵ میلیارد ریال، بعنوان مهم‌ترین دستاوردهای درمانی استان در چند سال اخیر با حضور دکتر نمکی مقام عالی وزارت افتتاح شد و به یاد دارم هنگامی‌که وزیر محترم به همراه اعضای هیئت بورد اورژانس کشور در اورژانس بیمارستان گلستان اهواز، بعنوان بزرگترین مجتمع اورژانس کشور حضور یافت، از کیفیت و کمیت کار لذت برد.

یکی دیگر از مراکز فوق تخصصی بیمارستان گلستان که توسعه داده شد مرکز پیشگیری، تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان و مرکز جامع بیماری‌های خاص بود...
بله، مرکز پیشگیری، تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان بیمارستان گلستان اهواز با ۷۰۰ متر مربع مساحت، در دو طبقه و با اعتباری در حدود ۱۵ میلیارد ریال که از منابع اعتبارات وزارتی به بهره‌برداری رسید و هم‌اکنون در حال خدمت‌رسانی به شهروندان است. در این مرکز علاوه بر ویزیت بیماران توسط متخصصین رادیوتراپی و انکولوژی، مراحل تشخیصی پاراکلینیکی جهت غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان‌های شایع نظیر روده بزرگ، پستان و رحِم، ازطریق واحدهای ماموگرافی، کولونوسکوپی و سونوگرافی صورت می‌پذیرد. این مرکز دارای فضاهای آموزشی و پژوهشی مناسب است و از حضور اساتید هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و پرستاران مجرب بهره می‌برد.

آقای دکتر یکی از بخش‌های جدید بیمارستان گلستان بخش فوق تخصصی روماتولوژی است، لزوم و اهمیت ایجاد این بخش چه بود؟
اگر چه سرویس روماتولوژی نیز از سرویس‌های یونیک و انحصاری بیمارستان گلستان اهواز در استان و جنوب‌غرب کشور است که از حضور پزشکان حاذق و مجربی بهره‌می‌برد، اما بیماران این سرویس برای سالیان سال در بخش داخلی تحت مداوا و مراقبت‌های بالینی بودند که با توجه به وجود تفاوت‌های اساسی در نوع درمان و مراقبت از بیماران روماتولوژی، دستیابی به بخشی مجزا با امکانات و تجهیزات مناسب تقریباً به شکل یک رویا درآمده بود که به یاری خدا و با جدیت شبانه‌روزی تیم اجرایی بیمارستان در کمتر از سه‌ماه، هم‌اکنون ساختمان بخش فوق‌تخصصی و جدید روماتولوژی، تکمیل و با ۲۳ تخت و مجهز به تجهیزات پیشرفته از جمله دستگاه کاپیلروسکوپ، آماده بهره‌برداری است. 

و یکی دیگر از پروژه‌هایی که برای‌ مدت‌ها غیر عملی بود و شما اجرایی کردید، پروژه مجموعه‌ اتاق‌های عمل جنرال بود...

طی دو دهه گذشته، با افزایش چشمگیر آمار بیماران گروه‌های جراحی، از قبیل جراحی‌ عمومی، جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات، جراحی کلیه و مجاری ادراری(ارولوژی) و جراحی عروق و جراحی ارتوپدی، اتاق‌های عمل جنرال بیمارستان گلستان اهواز به شدت نیازمند توسعه‌ بود که از روزهای ابتدایی سال ۹۸، علی‌رغم وجود بحران سیل، پروژه‌ی توسعه کلی، بهسازی و تجهیز اتاق‌های عمل جنرال شامل تعداد ۸ اتاق عمل مجهز به روزآمدترین امکانات از قبیل؛ چراغ‌های سیالتیک، کنسول‌های مالتی پلکس سقفی، دیوارپوش‌های فوق‌پیشرفته‌ی آنتی‌باکتریال و مطابق با متد روز دنیا، سیستم‌های تهویه مطبوع، سیستم‌ ایمنی ضدّ حریق، سیستم برق پشتیبان(UPS)، سیستم‌های پزشکی از راه دور (Tele Medicine)، اتاق‌های پشتیبانی، اسکراب‌های پیشرفته و پارکینگ جانبی کارکنان و پزشکان، طی حدود ۱۰۰ روز تکمیل گردیده و آماده افتتاح است.

دیگر اقدامات انجام شده طی این مدت انجام شده را ذکر نمائید
اقداماتی همچون توسعه بخش ارتوپدی، راه‌اندازی اورژانس نورولوژی، راه‌اندازی کلینیک توانبخشی و جراحی پلاستیک، توسعه و تجهیز بخش و درمانگاه فوق‌تخصصی آندوسکوپی، کولونسکوپی و ERCP، آزمایشگاه پاتولوژی، توسعه، ایمن‌سازی و بهسازی بخش مدارک پزشکی و اسناد پزشکی دفاع مقدس، راه‌اندازی و توسعه‌ی سیستم تصویربرداری پزشکی بدون فیلم(Filmless)، سامان‌دهی مسیرهای دسترسی به اورژانس و بخش‌های بیمارستان و پارکینگ‌ها، راه‌اندازی دو داروخانه ویژه بخش‌های بستری و درمانگاه تخصصی، راه‌اندازی کلینیک سونوگرافی، استانداردسازی و بهسازی سیستم دفع پسماند، بهسازی و توسعه‌ی شبکه کلی برق و گسترش امکانات امنیتی و انتظامی و...

آیا پروژه‌های اجرائی دیگری در برنامه‌تان وجود دارد؟
سه پروژه در سرویس جراحی اعصاب پیش‌بینی شده است که شامل ۱- بهسازی و توسعه‌ی بخش جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات، ۲- توسعه‌ و افزایش تخت‌های آی‌سی‌یو، ۳- توسعه‌ی بخش پزشکی هسته‌ای و راه‌اندازی واحد یُد درمانی که در روزهای آتی کلید خواهد خورد.

و صحبت آخر...
ماهیت مراکز درمانی، ارائه خدمات مناسب به مردم است اما نکته‌ی ضروری، لزوم تغییر در نوع نگاه مردم شریف و مسئولین نهادهای مختلف به مراکز کلان و بزرگی همچون بیمارستان گلستان اهواز با حجم قابل ملاحظه‌ای از مراجعه کننده است، تا از فشار موجود بر روی کادر درمان کاسته و در نتیجه سطح و کیفیت خدمات دهی روز به روز ارتقاء یابد./
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار