شوشان - دکتر محمد سرکوهکی :
این سوال است که این روزها بر سر زبان ها است که آیا شاعری جوان خواهد توانست سکاندار موفقی در کشتی شهرداری باشد؟
در علم مدیریت و علوم سیاسی ؛ پاسخ این سوال به شکل علمی بیان شده است و آن اینکه اصولا ارزیابی عملکرد مدیران مطلق نیست بلکه نسبی است ؛ یعنی اگر میگویند مدیری موفق است یعنی نسبت به مدیران قبل و بعد خود عملکرد موفق یا قابل قبولی داشته است. نمونه این نظریه را میشود در سرنوشت و ارزیابی چهار رییس جمهور قبل مشاهده کرد . مثلن شاید عملکرد روحانی بود که باعث احیاء احمدی نژاد شد .
با این مقدمه شاعری وقتی موفق خواهد بود که حداقل بهتر از شهرداران قبل از خود باشد والا حتی باعث احیاء آنها میشود.
پس شاعری اگر می خواهد موفق باشد و خودش و شورای شهر را سربلند کند باید از سهم خواهی ها جدا شود و به شایسته سالاری و تقویت ساختار مدیریتش بپردازد چرا که شصت درصد موفقیت یک مدیر به ساختار مدیریتی قوی و توانمند؛ باتجربه و غیر وابسته اوست .
شاعری اگر میخواهد موفق باشد باید فساد در شهرداری را ریشه کن کند و یا حداقل کاهش دهد.
البته شاعری تاکنون نشان داده از شهردار قبلی قوی تر بوده ، اما اگر شاعری همین دو کار را انجام دهد مطمئنن از بسیاری از شهرداران قبلی نیز موفق تر خواهد بود.
مثلن بعضی از شهردارن قبلی بدلیل دانش پایین؛ اعتقادی به کار علمی و ساختاری نداشته و بیشتر علاقه به کار با مدیران با دانش و توانمندی کمتر از خودشان را داشتند اما شاعری نشان داده به کار علمی بیشتر اعتقاد دارد و این کلید موفقیت ایشان در آینده خواهد بود.