شوشان - امین مشفقی :
ادغام دو شرکت آبفا و آبفار طی چندسال اخیر محفل جلسات سیاسیون و فعالین حوزه آب و فاضلاب بود,بطوریکه در دولت های نهم و دهم مجوز ادغام این دو شرکت صادر شد,ولی با روی کار امدن دولت یازدهم تمامی بخشنامه های از سوی رئیس جمهور کم لم یکن شد, تا بحث ادغام آن نیز متوقف شده باشد, ولی گویا این بار وزارت نیرو عزم خود را برای یکپارچه سازی این دو شرکت جزم کرده و حتی مجوزهای لازم را برای ادغام دو شرکت از هئیت وزیران دریافت کرده است.
فرآیند یکپارچه سازی در کشور تجربه های گوناگونی سپری کرده و تبعات منفی و مثبت زیادی برجای گذاشته از کوچک سازی سازمان ها تا سردرگمی آنها و...
شرکت آب و فاضلاب روستایی که سالیانه از اعتبارات دولتی استفاده می کند و در مخارج خود با مشکلات جدی روبرو ست بطوری که در پرداخت حقوق پرسنل خود ماههای متمادی عاجز می ماند,با یکپارچه شدن می تواند سر و سامان یابد. بخش قابل توجهی از نیروهای درون سازمانی شرکت آب وفاضلاب روستایی راه خروج از بحران این شرکت را ادغام آن با شرکت آبفا قلمداد می کنند.
عدم پرداخت نامنظم حقوق پرسنل و تاخیر چندماهه پرداخت حقوق آبداران یکی از چالش های جدی این شرکت خصوصا در استان خوزستان بوده و در چندین نوبت بخاطر عدم پرداخت حقوق تجمعات اعتراضی کارکنان به حیثیت شرکت و کارکنان آن و بعضا به اعتماد عمومی ضربات سنگینی وارد می کرد. کارگروه مستقر در شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور معتقدند اکثریت مسولین کشور با اصل یکپارچه شدن دو شرکت اتفاق نظر دارند. و این موضوع را مغایر قانون نمی دانند, زیرا که در اساسنامه دو شرکت ادغام پیش بینی شده است.
یکپارچه سازی دو شرکت تا حدود زیادی می تواند خلا خدمات دهی شرکت های آبفار به روستائیان را نیز جبران کند,و آبرسانی به ده هزار روستای باقی مانده کشور را سرعت ببخشد.
متاسفانه نبود نظارت کافی بر شرکت های آبفار در این چندسال اخیر باعث بروز مشکلات عدیده ای گردیده از جمله آن فرسودگی خطوط انتقال و زیرساخت های شرکت و حیف و میل بیت المال می طلبد تا شخص وزیر در اسرع وقت نسبت به جمع بندی کارشناسی ادعآم دو شرکت و نیز اعلام قانونی کمک شایانی به بلاتکلیفی شرکت نماید.