هر روز مقداری از مواد غذایی که روی سفره میبریم، به دلایل مختلف صرف نمیشوند و در نهایت، بخشی از غذایمان را دور میریزیم. برای پیشگیری از هدر رفتن مواد غذایی، تنها چند راهکار ساده به ما کمک میکند و میتوانیم غذا را به بهترین وجه مصرف کنیم.
گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان به مناسبت ۱۶ اکتبر روز جهانی "غذا" چند راهکار مناسب برای پیشگیری از هدر رفتن مواد غذایی پیشنهاد کرده است:
- به منظور حفظ سلامت و تازگی نان و همچنین پیشگیری از بیات شدن نان، هنگام خرید نان همیشه از کیسه پارچه تمیز استفاده شود.
- نگهداری نان در یخچال باعث بیات شدن و افزایش دور ریز نان میشود. برای نگهداری باید بستهبندی و در فریزر قرار داده شود.
- همیشه با توجه به وضعیت افراد خانواده غذا تدارک دیده شود. به طور مثال سهم سالمندان یا کودکان متناسب با شرایط آنها محاسبه شود.
- از همه قسمتهای سبزیجات مانند ساقه و برگ تازه میتوان برای غذای اصلی مانند سوپ و سالاد استفاده کرد.
- در صورت اضافه ماندن غذا در یک وعده غذایی، برای وعدههای دیگر حجم کمتری غذا تهیه شود.
- در صورت اضافه ماندن غذا، میشود باقیمانده غذا در وعده بعدی با اندک تغییر مجدد مصرف شود.
- در صورت وجود باقیمانده غذا، بعد از خنک شدن بر حسب زمان مصرف آن، در ظروف مناسب دردار در یخچال یا فریزر نگهداری شود.
- اضافه میوهها به صورت برگهای خشک، لواشک یا کمپوت شیرین تهیه و مصرف شود.
- اضافه سبزیجات پس از شستوشو، خشک یا فریز شود.
- به دوستان و بستگان برای پیشگیری از اسراف مواد غذایی، آموزش داده شود.