شرکت لوله سازی خوزستان که زمانی یک نقطه اتکا برای اقتصاد ملی بود از دهه 80 رفته رفته با سوء مدیریت ها به تراژدی غمبار تبدیل و از نقشه جفرافیای اقتصادی استان به کلی محو شد.
شوشان ـ لوله سازی خوزستان ، کارخانه ای در تراز بین المللی و همسنگ با ماشین سازی تبریز و صنایع فولاد خوزستان بود که متاسفانه از مدار تولید خارج شد و به دنبال آن اعتراضات کارگری و بیکاری را در منطقه ملاشیه و جنوب اهواز رقم زد.
لوله سازی خوزستان در طول هشت سال دفاع مقدس نقش بی بدیلی در صنایع دفاعی و پشتیبانی از رزمندگان اسلام دردفاع مقدس برعهده داشت وبه عنوان یک قطع ساز مادر و با اهمیت در تجهیز سایر صنایع و کارخانه های کشور و قطع وابستگی هم ایفای همکاری می کرد.
سرنوشت دردناک و عبرت آموز این کارخانه عظیم دل هر انسان وطن دوستی را به درد می آورد چرا که این سرمایه ملی پس از تعطیلی به صورت آهن قراضه به فروش رفت و فریاد های کارگران کارخانه برای جلوگیری از این فاجعه اقتصادی و هدررفت منابع ملی به جایی نرسید.
بر اساس آمار موجود شرکت لوله سازی خوزستان در زمان فعالیت ، سالانه حدود 500هزار تُن انواع لوله با اندازه های مختلف تولید می کرد و نقش مهمی در تامین نیازهای کشور و خوزستان برعهده داشت.
مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت لوله سازی خوزستان در گفتگویی با خبرنگار پایگاه خبری ندای کارگر با بیان اینکه شرکت های آلمانی 2 کارخانه لوله سازی در تهران و اهواز ساختند که هم اکنون کارخانه در تهران با یک هزار نفر اشتغال زایی فعال ولی کارخانه لوله سازی خوزستان با ندانم کاری و سوء مدیریت به ویرانه ای تبدیل شد درادامه وی گفت:مدیران سابق کارخانه که تنها 40 سهم از یک هزار سهم کارخانهو شرکت را داشتند با اخراج کارگران و حتی نپرداختن حق سنوات آنان ، نخستین گام را برای نابودی و تعطیلی ان برداشتند.
بهمن فرخ پیام با بیان اینکه اموال کارخانه به عنوان آهن قراضه فروخته و یا به عبارت صحیح تر به تاراج رفت وزمین 27هکتاری آن رابه صورت صوری توسط همین افراد دارای ۴۰ سهم واگذار شد اظهار داشت: به ما اجازه ورود به مجموعه در حال نابودی را نمی دادند که در نهایت با اعمال ماده 95 ، هیئت مدیره قبلی را عزل کردیم.
وی گفت:زمانی که وارد کارخانه شدیم چیزی از کارخانه نمانده بود ، کل تاسیسات و زیربناهای کارخانه فروخته شده بود و باید بگویم در این فاجعه اقتصادی برخی مدیران استان ها نه تنها اقدامی برای جلوگیری از این تخریب نکردند بلکه همراه نیز بودند و زمینه نابودی را فراهم نمودند.
فرخ پیام اظهارداشت: بسیاری از مدیران و مسئولان استان که می توانستند جلوی این فاجعه دردناک را بگیرند چشم خود را بستند. وحتی توجهی به حقوق عامه ودیون دولتی مربوط را اتمام نبخشیدند
وی با بیان اینکه معلوم نیست پول فروش تاسیسات ، آهن قراضه و سوله های آن کجا و یا به چه حسابی واریز شده اظهار داشت:به هرحال قضیه را به صورت جدی از طریق مرجع قضایی پیگیری می کنیم هرچند شکایت های متعدد ما تاکنون بی اثر بوده و به جایی نرسیده است.
فرخ پیام با بیان اینکه اگر مدیران قبلی با هر دلیل و توجیهی قصد تغییر کاربری کارخانه را داشتند چرا 40 هزار مترسوله کارخانه را تخریب کرده و زمین آن را شخم زدند اظهار داشت: تخریب و نابودی این کارخانه یک عمل ضدانقلابی و ضد تولید بود.
وی با بیان اینکه 650میلیارد تومان اموال کارخانه که صرفا پول آهن قراضه آن رقم زده شد را فروختند و معلوم نیست این پول به جیب چه کسانی رفته است بیان کرد:هیچ آدمی که یک ذره عرق ملی داشته باشد چنین کاری را انجام نمی دهد ، 40 هزار متر سوله ، 42 سوئیت که برای پذیرایی از میهمانان خارجی ساخته شده بود به کلی نابود وغارت شد .
فرخ پیام با تسریع بر این مطلب که نابودی کامل این کارخانه به گونه ای که گویا بیماری جذام در کارخانه شیوع پیدا کرده و چاره ای جز محو و نابودی بی رحمانه آن نبوده است اظهار داست افزود: ما هیئت مدیره وسهامدار فعلی شرکت که اخیرا تصدی امور را به عهده را گرفتم ضمن مکاتبه. با ادارات ذینفع و کمک به این امر مهم که دیون وحقوق دولت در این غارت سازماندهی شده مشول بوده خواستار شدیم و پیگیر این فاجعه اقتصادی هستیم .
به گفته وی تولید لوله های چدنی در لوله سازی خوزستان که در سامانه های آب و فاضلاب و گاز کاربرد دارد می توانست گره گشای معیشت هزاران خانواده باشد که متاسفانه با سوء مدیریت ها ، بی توجهی ها ، غفلت ها و ندانم کاری این فرصت از دست رفت و آسیب جدی به اقتصاد ملی و استان وارد شده است.
فرخ پیام در ادامه گفت: فساد بسیار بزرگی در کارخانه لوله سازی خوزستان شکل گرفته از این رو خواسته هیئت مدیره فعلی شرکت این است که اموال کارخانه به چه کس یا کسانی فروخته شده ، کارخانه با چه انگیزه ای تخریب شده و چرا شکایت های متعدد ما تاکنون به جایی نرسیده و بلااثر شده است.
وی خواستار تحویل زمین 27 هکتاری کارخانه با هدف احداث کارخانه جدید در همان نقطه شد و افزود:ساخت کارخانه جدید می تواند 600 تا 700 فرصت شغلی ایجاد کند.
مدیرعامل شرکت لوله سازی خوزستان در بخش پایانی این گفتگو از رئیس دستگاه قضایی ، دادستان ، رئیس کل دادگستری خوزستان و استاندار خواست به موضوع تخریب کارخانه ای که به تولید ملی ضربه جبران ناپذیری را وارده نموده درخواست مساعدت وپیگرد عوامل ذینفع در این رابطه از محضر جنابان تقاضا واستمداد می طلبد.