شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۹۰۳۶
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۷
این فهرست محدود به کسانی که در حوزۀ عمومی ایجاد خطر کرده‌اند نیست؛ بلکه شامل کسانی هم که امنیت، وضع موجود و ساختار فعلی قدرت را به چالش کشیده‌اند می‌شود
وب‌سایت وایرد (Wired) همه ساله فهرستی از خطرناک‌ترین افراد وب منتشر می‌کند. این فهرست محدود به کسانی که در حوزۀ عمومی ایجاد خطر کرده‌اند نیست؛ بلکه شامل کسانی هم که امنیت، وضع موجود و ساختار فعلی قدرت را به چالش کشیده‌اند می‌شود؛ چه در جهت بهتر کردن آن و یا در جهت ناامن‌تر کردن آن. 


دونالد ترامپ (Donald Trump)


نیاز به هیچ‌گونه پژوهشی نیست تا متوجه شوید دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری ایالات متحده یک آسیب واقعی است؛ کسی که علاقۀ زیادی برای بیدار کردن هراس‌های واپس‌گرایانه و بدترین پیش‌داوری‌های امریکایی‌ها به جای اشاره به مشکلات جهانی دارد. ترامپ با بیش از 5.3 میلیون دنبال‌کننده در توئیتر، بیشترین برنامه‌ریزی آنلاین را نسبت به دیگر نامزدها دارد و از آن برای ترویج این ایده استفاده می‌کند که مکزیکی‌ها مردمی متجاوز هستند و باید جلوی ورود مسلمانان به ایالات متحده را گرفت. این اشاره‌های مهندسی شده تنها به تبلیغاتی منفی سود می‌رساند که با تقویت گروه‌هایی مانند ISIS امنیت واقعی ایالات متحده را با یک امتیاز مختصر برای خودخواهی میلیاردرها معاوضه می‌کند.

خطرناک‌ترین انسان‌های اینترنت: دونالد ترامپ در بالای فهرست و بالاتر از داعش



داعش

حتی پیش از حمله‌های پاریس هم نام داعش متراف با خطر بود. و این گروه به ظاهر مذهبی و آخرالزمانیِ فراتر از خطر، فضای مجازی را به گونه‌ای مورد استفاده قرار می‌دهد که پیش از آن هیچ گروه تروریستی دیگری چنین نکرده بود. ده ها هزار کاربری مربوط به این گروه با چنان سرعتی ایجاد می‌شوند که سرعت فیس بوک و توئیتر برای قدغن کردن آن‌ها به هیچ وجه کافی نیست. اما زمانی که وایرد از متخصص رسانه‌های اجتماعی افراط‌گرایی، هومرا خان (Humera Khan)، که تصور می‌شود شخصی‌ست که بیش از هر کس دیگری در مورد داعش مطالعه کرده است، از این رابطه پرسید او جواب داد: حضور آنلاین فعلی داعش یک ازدحام انطباقی است که هیچ چهره‌ی ثابتی ندارد. این بورگ [Borg، در اصل به معنای شهر، ولی در واقع کولونی‌های تاریخی خاصی که در دوران آغاز سرمایه‌داری ملجأ گروه‌ها و طبقات اجتماعی جدید بود] داعش است که خطرناک است؛ نه یک شخص خاص.


جیمز کامی (James Comey)

رئیس اف بی آی که در طول سال گذشته بزرگترین دشمن اطلاعاتِ کدگذاری شده شناخته شد. او در صحبت در کنگره هشدار داد که آینده‌ای فرا خواهد رسید که کدگذاری (encryption) باعث به حاشیه رانده شدن توانِ نظارتی نیروهای قانونی و یکه‌تازی گروه‌های جنایت کار و تروریستی در فضای وب خواهد شد. اما مدعاهای او علیه کدگذاری یک تهدید جدی بر ضد یک فناوری سودمند است که خود بیش از هرچیز دیگری ارتباطات ما را امن ساخته است. همچنین علی رغم این ادعاها در حال حاظر بنگاه‌های امنیتی بیش از هر زمان دیگری اطلاعات در دست دارند. حتی رئیس پیشین NSA مایکل مک کانل (Micheal McConnell) پیشتر تأیید کرده بود که با وجود کدگذاری، اینترنت امکان نظارت و کنترل این نهاد را بیشتر ساخته است. برای اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید به گزارش‌های پیشین آی تابناک در اینجا و اینجا مراجعه کنید.

خطرناک‌ترین انسان‌های اینترنت: دونالد ترامپ در بالای فهرست و بالاتر از داعش



کادی ویلسون(Cody Wilson)


کادی ویلسون خالق نخستین اسلحه‌ای که به طور کامل توسط پرینتر سه بعدی ساخته شده است، برای سال‌ها مهم‌ترین چهرۀ فهرست وایرد بوده است و این به لطف تلاش او برای کمک کردن به هرکسی برای دانلود کردن و تولید تفنگ‌های خانگی در منزل‌ است. این مسئله در حالی است که امسال حمله های مسلحانه بیش از هر زمان دیگری در صدر اخبار ایالات متحده بودند.

خطرناک‌ترین انسان‌های اینترنت: دونالد ترامپ در بالای فهرست و بالاتر از داعش



ورتو و کیمبل (Verto and Kimble)

در آعاز سال 2015 یک شبکه تجارت زیرزمینی موسوم به «شبکۀ تاریک» (Dark Web) شکل گرفت که ده‌ها هزار انواع مواد مخدر و اسلحه و اطلاعات تجاری دزدیده شده در آن فهرست شده بود. این سایت که توسط دو نفر با نام مستعار ورتو و کیمبل اداره می‌شود، رویۀ تاریک‌تر شبکۀ تاریک را نشان دادند. در ماه مارس، ثابت شد که در تجارت کاملاً ناشناس از شرافتی که حتی دزدها هم از آن برخوردارند خبری نیست: بازار به یکباره از خط خارج شد و همراه با آن ورتو و کیمبل هم. آن‌ها تمام پولی را که در حساب‌های بیت‌کوین شبکه بود خارج کرده و از دسترس خارج شدند؛ پولی که برآورد می‌شود حدود 15 میلیون دلار باشد.


چائوکی بکرار (Chaouki Bekrar)


هکر معروفی که به صورت بسیار سازمان‌یافته توانایی‌های خود و دیگر همکارانش را به پول نقد تبدیل می‌کند. بکرار شرکتی موسوم به روزِ-صفر (zero-day) با عنوان زیرودیوم (Zerodium) تأسیس کرده است که تکنیک‌ها و مهارت‌‌های هکرها را خریداری کرده و در ازای پول می‌فروشد. در زیرودیم شما می‌توانید با 50 هزار دلار تکنیک هک کردن اینترنت اکسپلورر و با 500 هزار دلار شیوۀ هک کردن آخرین نسخۀ IOS را خریداری کنید. بسیاری از مشتری‌های بکرار پیمانکاران امنیتی دولتی هستند.

خطرناک‌ترین انسان‌های اینترنت: دونالد ترامپ در بالای فهرست و بالاتر از داعش



ایمپکت تیم (Impact Team)

گروهی از هکرها که در ماه آگوست سایت غیراخلاقی اشلی مدیسون (Ashley Madison) را هک کرد و اطلاعات شخصی میلیون‌ها نفر را لو داد. این وبسایت که به سایتی برای ارتباط خارج از خانواده برای متأهل‌ها معروف بود، بیش از 32 میلیون کاربر داشت و بنا بر گزارش‌ها برخی از آن‌ها هم چهره‌هایی شناخته شده بودند. به دنبال این رسوایی، موجی از اضطراب و تنفر به راه افتاد و دونفر نیز در این رابطه خودکشی کردند. هکر یا هکرهای ایمپاکت تیم در بیانیه‌ای اعلام کردند که پس از هک کردن این کار به مسئولان این سایت هشدار داده بودند که آن را به علت ترویج فریب‌کاری و دغل تعطیل کنند، اما آن‌ها خودداری کرده و ایمپکت تیم هم اطلاعات 32 میلیون کاربر آن را منتشر کرده بود؛ اطلاعاتی که دارای جزئیات زیادی بود.


فیناس فیشر (Phineas Fisher)

چه کسی از گروهی از هکرهای دولتی که با کمک و حمایت مالی و غیرمالی دولت‌ها کار می‌کنند خطرناک تر است؟ پاسخ این است: هکری که آنها را هک می‌کند! در ماه جولای یک شخصیت استعاری معروف به فینیاس فیشر گروه هک (Hacking Team) معروف مستقر در میلان را هک کرد و 400 گیگا بایت اطلاعات از آن‌ها به دست آورد که نشان می‌داد با بسیاری از دولت‌های به ویژه مستقر در خاورمیانه که سوابق حقوق بشری جنجال برانگیزی دارند، شامل آذربایجان، بحرین، مصر، عربستان سعودی، اتیوپی، قزاقستان، مراکش، نیجریه، عمان و سودان همکاری داشته‌اند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار