شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۸۳
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۷:۰۷

 

برگزاری اجلاس بزرگ و مشترک ائمه جمعه، روسا و معاونین آموزش و پرورش، مدیران حوزه علمیه و مسئولین سازمان تبلیغات اسلامی در اهواز و بیانات خوب و تاثیرگذار سخنرانان به ویژه حضرات آیات موسوی جزایری و تقوی انگیزه مطلب امروز است در این اجلاس آیت اله تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور به اهمیت کار در آموزش و پرورش و خانواده اشاراتی داشتند که به حق مسائل مهم و کلیدی در امر تربیت جوانان و نوجوانان است.

در حال حاضر استعمارگران که از اقتدار و الگو بودن انقلاب اسلامی ایران سیلی خورده و به شدت عصبانی هستند از طریق ماهواره ها و رسانه های خود تهاجم و یا شبیخون فرهنگی علیه اسلام را سرلوحه کار خود قرارداده و با القای شبهات و تبلیغات وسیع دین مردم را هدف قرار داده اند. مسلم است که دین پشتیبان و پناه واقعی برای مردم و جامعه است.

دین بهترین و مهم ترین عامل تربیت صحیح می باشد. در گذشته دورهم جوامع بشری زیرسایه احکام الهی به حیات خود ادامه داده اند. این است که انسان را از سقوط در ورطه شیطانی حفظ می کند. بحمداله اکنون تعداد حوزه های علمیه رو به تزاید است و هزاران روحانی جوان در حال فراگیری مسائل دینی و شیوه مطلوب آموزش آن به نسل جوان هستند.

در دنیای امروز که برای هرکار و آموزشی تخصصی لازم است تربیت دینی مطلوب هم با اساتید مجرب و تحصیلکرده امکان پذیر است که البته باید شیوه های علمی و تربیتی و روانشناختی نیز در کار لحاظ گردد. بنابراین هرکس که برای آموزش و تربیت به مدرسه ای می رود می خواهد نسل آینده را رشد دهد قبل از هر چیز باید دوره دیده باشد و تکنیک های کار را بلد باشد چرا که :

ذات نایافته از هستی بخش

کی تواند که شود هستی بخش

رهبر معظم انقلاب با توجه به حساسیت کار آموزش و پرورش اخیراً فرمودند که:« روحانیت و حوزه علمیه در این شبکه عظیم فرهنگی و تربیتی وظیفه ای مهم و حساس دارد و باید نیروهایی تربیت کند که توانایی تاثیرگذاری و جهت دهی صحیح فرهنگی در آموزش و پرورش را داشته باشند.

براین اساس هر فرد روحانی را زمانی می توان به مدرسه ای فرستاد که در اسرع وقت با دانش آموزان ارتباط صمیمانه ای برقرار نموده و متواضعانه خود را دوست آنان نشان دهد. به همین دلیل مسئولین فرهنگی می باید یک ارزیابی دقیقی از فعالیت های روحانیون اعزامی به مدارس داشته باشند و توقعات آنان را ارزیابی نمایند.

گفته می شود برخی از دانش آموزان و جوانان دین گریزند اما نمی گویند که علت این امر چیست. چنانچه موضوع خوب بررسی شود نتیجه می گیریم که یکی از عوامل دین گریزی تبلیغ بد متولیان تربیتی است. برخی از آقایان نمی دانند که در تبلیغ دین باید به فطرت انسان ها توجه شود. زیرا اصولا اسلام با فرصت پاک انسان ها همخوانی دارد. بنابراین اگر دین را به گونه ای تبلیغ کنند که پاسخگوی نیازهای فطری نباشد استقبالی از آن به عمل نمی آید.

موضوع دیگر که لازم است بسیار ظریفانه به آن نگریست منطبق بودن رفتار دین داران با دستوران دین است یعنی در واقع مُبلغ دین در گفتار و کردار باید یکسان باشد و در نگرش دین سطحی نباشد و برداشت های غلط و ناصواب از معارف دینی ارائه ندهد. نباید مسائل دینی را محدوده برخی معنویات خلاصه نمود. باید در تفسیر دین آنچه را که پیشوایان اسلام فرموده و عمل کرده اند مطرح نمود.

درست است که نماز ستون دین است اما آباد کردن و برای جوانان به موضوع اشتغال و ازدواج و ورزش پرداختن هم از دستورات دین است و همانگونه مقام معظم رهبری برای امسال فرموده اند اهتمام به تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی هم یک امر عبادی محسوب می شود که متولیان امور فرهنگی به خصوص روحانیون باید به آن اهتمام داشته باشند.

توجه به مظاهر دنیوی در مواردی آخرت را تامین می کند بی شک متولیان امور دینی باید به معیشت مردم هم به عنوان یک کار عبادی بنگرند و خلاصه اینکه با جوانان باید با نشاط بود و به آنان اهمیت داد و بنابراین به شرط رعایت این نکات می توان به آینده ای بهتر برای کار تبلیغاتی فرهنگی روحانیون در مدارس امیدواری بیشتری داشت.

 


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار