شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۸۷۹۶۱
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۹
زمانی به ویدئو اشکال وارد می‌شد و بعد به اینترنت و زمانی هم به خط رایتل و تماس تصویری؛ اما دنیا هر روز پیشرفت کرد و امروز به این نقطه رسید.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) با بیان اینکه معلوم نیست فیلتر کردن تلگرام، منتج به نتیجه مثبت باشد، یادآور شد: زمانی وجود داشت که به ویدئو هم اشکال وارد می‌شد.

آیت الله محسن غرویان در گفت‌وگو با ایلنا در قم، با اشاره به بحث فیلتر شدن تلگرام در ایران، اظهار داشت: به نظرم استفاده از این نوع رسانه‌های جدید و شبکه‌های اجتماعی در دنیای امروز، مثل استفاده از انواع غذاهاست که خوراک جسمی انسان را فراهم می‌کند؛ رسانه‌های جدید هم نوعی خوراک فکری و فرهنگی را برای انسان‌ها فراهم می‌کنند.

وی با اشاره به بحث نظارت بر فضای مجازی و فیلتر تلگرام، خاطرنشان کرد: درست است که ما باید کنترل و نظارتی بر غذاهای فکری که قرار است در اختیار مردم قرار گیرد داشته باشیم، اما نهایتا بازهم یک سری راه‌های قاچاق و...، باز می‌ماند که از طریق آنها، غذاهای فکری نامطلوب هم وارد جامعه می‌شود.

این استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان این که راه اساسی برای حل این موضوع این است که به مردم آگاهی دهیم تا خودشان تصمیم بگیرند و از غذای فکری مسموم استفاده نکنند، گفت: اگرچه من هم موافق این امر هستم که تا حد امکان باید از ورود غذاهای ناسالم جلوگیری کنیم، اما امروزه شرایط بخصوص در زمینه غذای فکری و مسائل فرهنگی به گونه‌ای است که، با وجود رشد چشمگیر علم و تکنولوژی، ما هر قدر هم که بخواهیم مبارزه منفی کنیم و مثلا یک پیامرسان را فیلتر کنیم، باز هم یک نوع تکنولوژی برتر می‌آید و آن مبارزات منفی ما را خنثی می‌کند.

وی با بیان این که کار اساسی این است که ما باید به ملت و مردم و بخصوص جوانان، آگاهی دهیم که خود فرد تصمیم بگیرد تا از غذای فکری مسموم استفاده نکند و دنبال محتوای سالم باشد، گفت: معتقدم باید کار فرهنگی قابل توجهی برای نسل جوان‌مان داشته باشیم؛ حالا در رادیو، تلویزیون، مطبوعات و ... باید به گونه‌ای عمل کنیم که سطح فکر جوانان کشور بالا رفته و آنان خودشان درک کرده و بفهمند که برای حفظ شخصیت خودشان هم که شده، از مسائل فاسد فرهنگی فاصله بگیرند.

*فیلترینگ در برخی کشورها جواب نداده است

آیت الله غرویان با طرح این سؤال که آیا فیلترینگ تلگرام بازخورد مناسبی برای کشور خواهد داشت یا نه؟ خاطرنشان کرد: این طور که در اخبار می‌شنویم، فیلترینگ در برخی کشورها جواب نداده است؛ از طرفی شنیده می‌شود که خود مسئولان شرکت تلگرام اعلام کرده‌اند که به زودی امکانی را در خود نرم افزار تلگرام فراهم می‌کنند که بدون فیلترشکن هم امکان دسترسی و استفاده از این نرم افزار وجود داشته باشد؛ بنابراین این که فیلتر کردن راه حل مناسب و منتج به نتیجه باشد، محل بحث است.

*سابقه ما در برخورد با تکنولوژی جالب نیست

وی با بیان اینکه از طرفی سابقه‌های ما در برخورد با تکنولوژی‌های روز دنیا هم جالب نبوده است، یادآور شد: زمانی به ویدئو اشکال وارد می‌شد و بعد به اینترنت و زمانی هم به خط رایتل و تماس تصویری؛ اما دنیا هر روز پیشرفت کرد و امروز به این نقطه رسید؛ دنیا هر روز از یک تکنولوژی و ابزار ارتباطی بالاتری نسبت به گذشته استفاده می‌کند و ایجاد محدودیت در زمینه‌های مختلف و مثلا فیلتر تلگرام، به نظر کار با نتیجه‌ای نمی‌آید؛ به هر حال تشخیص با مسئولان بالاست اما به نظر می‌رسد که باید این سخن امام علی(ع) را هم مدنظر داشته باشیم که «الانسان حریص بما منع؛ یعنی انسان نسبت به آنچه از آن منع شود حریص می‌شود».

عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی(ص) با بیان این که پیام‌رسان‌های داخلی ابتدا باید اعتماد مردم را جلب کنند، گفت: مردم کارهای مختلف‌شان از جمله داد و ستد، خرید و فروش، استفاده از یک خدمت دهنده و ... را، همه بر اساس اصل اعتماد به پیش می‌برند.

آیت الله غرویان افزود: قطعا اگر پیام‌رسان‌های داخلی و ملی، اعتماد مردم را به خود جلب کنند؛ مانند اعتماد مردم به کفش‌های چرم تبریز و ...؛ طبیعی است که مردم از همین پیام‌رسان‌ها استفاده خواهند کرد و در کل باید شرایط مطلوبی ایجاد کنیم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار