نمایشگاه عکس و اسناد همکاری های سازمان ملل متحد و ایران روز چهارشنبه با حضور ماریا دوتسنکو رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در ایران در خانه تاریخی تیزنو دزفول گشایش یافت.
امام جمعه دزفول روز چهارشنبه در آئین گشایش این نمایشگاه گفت: دزفول دارای فرهنگی کهن است و برای تمام ملت ها پیام دوستی و محبت دارد.
حجت الاسلام سیدمحمدعلی قاضی دزفولی با اشاره به قدمت و تمدن شهر فرهنگی دزفول افزود: پل باستانی دزفول با یکهزار و 750 سال قدمت آخرین پل برقرار دنیا بوده و نخستین دانشگاه جهان در دزفول تاسیس شده است.
وی به وجود علما و مفاخر شهرستان دزفول از جمله شیخ مرتضی انصاری اشاره کرد و گفت: علمای دزفول به بشریت خدمات فراوانی ارائه دادند.
امام جمعه دزفول صلح و دوستی را از اعتقادات دینی مردم ایران دانست و افزود: امیدواریم نمایشگاه عکس و اسناد همکاری های سازمان ملل و ایران پیوندی برای دوستی با سایر ملتها باشد و ارتباطی منطقی و عادلانه با سایر کشورها برگزار کند.
رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل در ایران نیز در این آیین با تبریک روز زن و آرزوی موفقیت برای بانوان ایرانی گفت: دزفول شهر آب و آجر و شهری زیبا و دیدنی است.
ماریا دوتسنکو ضمن تشکر از پیگیری های خبرگزای ایرنا دفتر دزفول و انجمن دوستی این شهرستان برای برپایی نمایشگاه عکس ایران و سازمان ملل افزود: اسنادی درخصوص همکاری ایران و سازمان ملل با همکاری خبرگزاری ایرنا تهیه شده است که از مردم دزفول دعوت می شود از این نمایشگاه بازدید کنند.
وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را کسب اطلاعات بیشتر از همکاری های ایران و سازمان ملل دانست و اظهار داشت: مردم ایران باید به این همکاری ها افتخار کنند چراکه از موسسان سازمان ملل هستند.
رئیس شورای اسلامی شهر دزفول نیز در حاشیه نمایشگاه عکس ایران و سازمان ملل گفت: پیام ایران و اسلام برای همه کشورهای جهان صلح و دوستی است.
سید مصطفی عظیمی فر افزود: با نگاهی به تاریخ در می یابیم که ایرانی ها همواره صلح طلب و مخالف ظلم به دیگران بوده اند.
وی اظهار داشت: اسلام در ارتباط با صلح دیدگاه مشترکی با سایر ادیان دارد و از دیدگاه اسلام نیز صلح به معنای آشتی و آرامش بخشیدن به جامعه است.
رئیس شورای اسلامی شهر دزفول با بیان اینکه پیامبر اسلام در فتح های خود بر لزوم ایمن بودن مال و جان مردم تاکید داشتند، افزود: یکی از اصول حاکم بر جامعه اسلامی همزیستی مسالمت آمیز با غیر مسلمانان است.
وی گفت: ایران در دفاع مقدس شروع کننده جنگ نبود و در مقطعی نیز پذیرای مهاجران عراقی و کویتی در دزفول بود.
مسئول خبرگزاری جمهوری اسلامی دفتر دزفول و مسئول برگزاری نمایشگاه عکس ایران و سازمان ملل در دزفول نیز در این آیین گفت: طبق تفاهم نامه مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در ایران و خبرگزاری جمهوری اسلامی این نمایشگاه در نقاط مختلف کشور برپا می شود.
احسان کردی افزود: 66 عکس و سند تاریخی در این نمایشگاه در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته که به مدت یک هفته از ساعت هشت صبح تا 14 برای بازدیدکنندگان دایر است.
به گزارش ایرنا 66 عکس و سند تاریخی از حضور شخصیت های برجسته ایران در رویدادهای سازمان ملل متحد، سفر هفت دبیرکل این سازمان به ایران و گزیده ای از طرح های اجرا شده توسط سازمان ملل در ایران به مدت یک هفته در این نمایشگاه در معرض بازدید عموم قرار می گیرد.
مجموعه عکس ها و اسنادی که برای این نمایشگاه انتخاب شده مربوط به آرشیو مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران است.
نمایشگاه عکس و اسناد همکاری های سازمان ملل متحد و ایران با هدف اطلاع رسانی درباره حضور و همکاری ایران به عنوان کشوری دوستدار صلح در سازمان های بین المللی از زمان تاسیس جامعه ملل و سازمان ملل متحد در کرمان برگزار می شود.
این نمایشگاه به همت مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در ایران، خبرگزاری جمهوری اسلامی دفتر دزفول و نمایندگی انجمن های دوستی ایران با سایر کشورها در دزفول برپا می شود.
فرمانداری، پایگاه مشترک میراث فرهنگی و دفتر کمیسیون ملی یونسکو در دزفول، شهرداری و شورای شهر دزفول و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان نیز در این زمینه همکاری داشتند.
سازمان ملل متحد سال 1945 میلادی تاسیس و جایگزین جامعه ملل شد، این سازمان توسط 51 کشور تاسیس و سال 2011 میلادی، 193 کشور عضو داشت، اعضای آن تقریبا شامل همه کشورهای مستقلی است که از نظر بین المللی به رسمیت شناخته شده اند.
شورای امنیت قوی ترین نهاد سازمان ملل، پنج عضو دائمی دارد که در تصمیمات این شورا حق وتو دارند.
مقر سازمان ملل متحد در نیویورک است و کشورهای عضو و مؤسسه های وابسته هر سال با تشکیل نشست های منظم در مورد امور بین المللی و امور اجرایی مربوط به آنها تصمیم گیری می کنند.
ایران به عنوان یکی از اعضای موسس سازمان ملل متحد در میان نخستین کشورهایی بود که مرکز اطلاعات سازمان ملل در آن تاسیس و فعالیت هایش چند ماه بعد در ماه مه 1950 آغاز شد.
این فعالیت ها که در سال 1980 به حالت تعلیق درآمد سپس در 1991 دوباره آغاز و از سال 1994 به گونه ای کامل فعال شد.
نمایشگاه عکس و اسناد همکاری های سازمان ملل متحد و ایران پیش از این در خرم آباد، کرمانشاه، یزد، بوشهر، زاهدان، شیراز، اراک، کرمان، تبریز و سنندج برپا شده است.
ایرنا/