شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۱۲۲۴۵
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۰
تحقق نتایج سفر رییس جمهور نیازمند وفاق اجتماعی و فرهنگ مطالبه گری است
شوشان ـ مریم مقدمی اصل :

دو هفته پس از سفر رییس جمهور به استان خوزستان تحلیل ها پیرامون این سفر همچنان ادامه دارد. برخی این سفر را در امتداد سفرهای دولت های پیشین نمایشی و بی دستاورد ، برخی تاثیر گذار و برخی هم همچنان در انتظار نتایج عملیاتی این سفر هستند .

هر چند برخی صرف نظر از ارزیابی منطقی سفر و واکاوی مصوبات و اعتبارات سفر صرفا سعی دارند همه چیز را با سیاه نمایی ارزیابی کرده و اینگونه به جامعه القا کنند این سفر دستاوردی نداشته اما نکته مهم این است که سفر دکتر پزشکیان به استان علاوه بر بررسی مسائل و مشکلات استان از لحاظ تعداد مصوبات و همچنین  حجم اعتبارات اختصاص یافته ، سفری قابل دفاع بوده است .

واقعیت این است که این سفر دست کم از حیث مصوبات و حجم اعتبارات یک سفر قابل دفاع بوده است به طوری که بر اساس آنچه موالی زاده تشریح کرده است ، از جمله مصوبات سفر هیات دولت به استان خوزستان تصویب پرداخت ۱۱ هزار و ۵۰۶ میلیارد تومان تسهیلات بانکی از منابع داخلی بانک‌ها به طرح های کشاورزی، صنعتی و خدماتی استان بوده است که یک مصوبه مهم بشمار می رود. علاوه بر این دولت ۴۰ میلیون دلار اعتبار ارزی به طرح راه‌آهن شلمچه به بصره اختصاص داده است  که اجرای این طرح نقش مهمی در ارتقا ارتباطات منطقه‌ای خواهد داشت و این مصوبه نیز در حوزه حمل و نقل ریلی و اقتصاد یک مصوبه کلیدی یشمار می رود .

همچنین  دولت چهاردهم  متعهد به پرداخت بودجه های اختصاص یافته به استان شده و سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار میلیارد تومانی و ۴۱۸ میلیون دلار ارزی نیز توسط هلدینگ‌ ها و نهادهای عمومی در استان عملیاتی خواهدشد.

اهتمام دولت به تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل طرح فاضلاب اهواز با اختصاص ۳ هزار میلیارد ریال تومان به طرح فاضلاب اهواز  از جمله دستاوردهای مهم دیگر این سفر بوده   که با هدف جلوگیری از ورود پساب به رودخانه کارون و بهبود وضعیت بهداشت عمومی در حال اجرا است و علاوه بر این پنج هزار میلیارد تومان به طرح آبرسانی غدیر اختصاص داده شده که  ۲ هزار و ۷۰۰میلیارد تومان آن  به طرح فدک ( آبرسانی شرق خوزستان) بوده است  .

همچنین به گفته استاندار خوزستان در سفر هیات دولت به استان، ۲۲ تفاهم‌نامه به ارزش ۸۹ هزار میلیارد تومان به امضا رسید که شامل طرح‌های آبرسانی، کشاورزی، حمل‌ و نقل جاده‌ای، آموزش، بهداشت و درمان، عمران روستایی، گردشگری و شیلات است.

هشت موافقت نامه در زمینه سرمایه گذاری به ارزش ۴۴ هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان نیز میان دستگاه های دولتی و شرکت های وابسته به دولت مبادله شد که این اقدام قطعا منجر به شکوفایی اقتصاد استان خوزستان می شود. ۴۱۸ میلیون دلار اعتبار ارزی دیگر نیز برای سرمایه گذاری در این استان به عنوان یکی دیگر از مصوبات سفر استانی رییس جمهور، در نظر گرفته شده است. این مصوبات تنها بخش هایی از دستاورد های سفری است که باید با پیگیری استاندار و نمایندگان و مطالبه گری مردم  و همراهی رسانه ها به بار بنشیند .

تصویب ۵۶ مصوبه و طرح اجرایی و اختصاص اعتباری بالغ بر ۸۹ هزار میلیارد تومان(منابع دولتی، سرمایه گذاری و تسهیلات و اعتبار ارزی)، دستاورد مهم و قابل توجه نخستین سفر رییس جمهور و دولت چهاردهم برای عمران و آبادانی خوزستان محسوب می شود. پمپاژ ناامیدی در میان جامعه ای  که سالها با وجود همه پتانسیل ها و استعدادها و به رغم همه شایستگی ها از  مشکلات تلنبار شده رنج می برد به نظر نمی رسد که در برهه فعلی تاثیری داشته باشد ، مردم خوزستان مترصد اجرای مصوبات و بهبود اوضاع پس از این سفر هستند و همه باید در این مسیر نه با مانع تراشی  بلکه با همیاری و همراهی زمینه را برای تحقق مطالبات مردم خوزستان فراهم کنند . هر چند برخی در خوزستان سعی دارند بر مبنای خط کشی های سیاسی ، سفر رییس جمهور را زیر سوال ببرند اما در مجموع آنچه در این سفر مصوب شده و اعتباراتی که اختصاص یافته قابل دفاع بوده است .

ایجاد امید و ارتقای سرمایه اجتماعی در گرو اقدام و عمل است،   رئیس جمهور در سفری که به استان داشتند، یک سری مصوبات داشتند ، این مصوبات هم از حیث تعداد و هم حجم مصوبات  ، سفری قابل دفاع است ،  مردم انتظار دارند که این مصوبات محقق شود، استاندار لازم است برای پیگیری مصوبات در استان پیگیر بودن و در ارتباط گیری با دولت به گونه ای عمل کند که به وعده ها و تخصیص به موقع اعتبارات  رسیدگی شود  و  هم از مسئولانی که ذر این زمینه کوتاهی کنند ، بازخواست کند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار