امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
اختصاصی شوشان/ رویا محمودی: آمدن رییس سازمان محیط زیست کشور به خوزستان و شرکت در در جلسه شورای کیفی رودخانه کارون حاشیه های مختلفی به دنبال داشت. در این نشست اکثر اعضای شورای شهر اهواز ، نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی ، فرماندار و همچنین مدیران کل سازمان ها و ادارات استان (محیط زیست ، مناطق نفتخیزجنوب ، جهاد کشاورزی و... ) حضور داشتند.
* در حاشیه این نشست سید شکر خدا موسوی به خبرنگار پایگاه خبری شوشان گفت: استان اصفهان از خیلی زوایا قوی تر از خوزستان است چرا که این استان خاستگاه دو حزب بزرگ کشور است. مسلم است وقتی که آن ها هفت وزیر در کابینه دولت دارند بهتر از ما عمل می کنند.
*نماینده اهواز گفت: کارون روزهای خوبی ندارد. هنوز فاضلاب شهری در آن می ریزد. اگر فردی بالای هر کدام از پل های اهواز بایستد بوی تعفن آن را حس می کند. کارون آلوده ترین رودخانه جهان است. اگر در منطقه فاز 2 و سپیدار اهواز لباس سفیدی را روی بند پهن کنید لباس مشکی می شود ! من نمی دانم چرا با وجود آلایندگی صنایع فولاد ، فولاد اکسین را هم جنب آن راه انداخته اند؟!
*شکر خدا موسوی در بخش دیگر این گفتگو به شوشان گفت:همه شرکت های صنعتی مالیات بر ارزش افزوده می دهند جز مناطق نفت خیز جنوب.
* نماینده اهواز در این نشست گفت: خوزستان 5 مشکل اساسی در بحث های محیط زیست دارد: ریزگردها ، بحران کارون ، شرکت های آلاینده بزرگ ، سیستم قدیمی فاضلاب و منابع نفتی آلاینده .
استاندار خوزستان در جلسه شورای کیفی رودخانه کارون گذری به خوزستان قبل از جنگ تحمیلی داشت و گفت: در آن زمان پرواز های مستیقیم از خوزستان به اروپا و آمریکا صورت می گرفت. جنگ ساختار هر جایی را که باشد به هم می زند و بعد خشت روی خشت که می گذاری تازه می رسی به همان چیز که ساخته بودی.
* در این نشست برخی از اعضای شورای شهر اهواز از فرصتی که به آن ها برای بیان مشکلات زیست محیطی داده شد نتوانستند به خوبی بهره ببرند. به عنوان نمونه ، مریم ابریشم کار عضو شورای شهر اهواز ورود هر روزه فاضلاب های شهری و بیمارستانی به کارون را نادیده گرفت و به بیان جزیی آلایندگی آزمایشگاهی پرداخت و گفت: من خودم استاد دانشگاه شیمی هستم . فاضلاب آزمایشگاهی ما وارد فاضلاب شهری می شود که بسیار خطر ناک است .
* آذر زمان پور دیگر عضو شورای شهر هم از خانم ابتکار خواست کارون را در اولویت کاری خود قرار دهد. وی گفت: دوره سد سازی در کشورهای دیگر به اتمام رسیده است اما ما شروع به سد سازی کرده ایم. ما کارون را همیشه پر خروش می خواهیم . این رود نباید قربانی آبادانی سایر استان ها شود.
* زمان پور در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله ریزگردها اشاره کرد و گفت: ریزگردها واقعا آزار دهنده است .مسئولیت ریزگردها را همیشه به کشورهای دیگر منتقل نکنیم باید بپذیریم که در این زمینه ما هم کم کاری کردیم .
* سواری دیگر عضو شورای شهر هم به مشکل آب آشامیدنی اشاره کرد و گفت: آب آشامیدنی در اهواز نداریم در اهواز آب شرب نداریم...
* نماینده ماهشهر دیگر سخنران این نشست بود. وی گفت: در
ماهشهر 21 پتروشیمی داریم که آلاینده هستند. در بخش دریا و آبزیان مشکل جدی داریم
. شرایط طوری است که آبزیان در حال نابودی هستند. مردم به دلیل آلودگی آب ، ماهی
اینجا را نمی خورند.
* استاندار خوزستان به دلیل کمبود وقت از مسئولین و نمایندگان مردم خوزستان در مجلس درخواست کرد که فقط یک نفر سخنرانی کند. این سخنان استاندار با اعتراض نماینده شادگان مواجه شد. تمیمی نماینده شادگان در پاسخ به استاندار گفت که مدیریت این جلسه بسیار ضعیف است و شما حق ندارید با تحکم بگویید چه کسی باید حرف بزند و چه کسی نزد. وی پس از این اعتراض جلسه را ترک کرد.
* نماینده دزفول نیز در این نشست گفت: خط قرمز استان خوزستان حفظ منافع ملی و کل کشور است .ما اجازه نمی دهیم هم وطنان تشنه بمانند. آب تلف شده را باید به سمتی ببریم که باعث توسعه پایدار شود. ولی این درست نیست که فولاد را از بندر عباس به اصفهان ببریم بعد بخواهیم اکوسیستم را تغییر دهیم. اگر زاینده رود خشک شده علت آن مدیریت بد مدیران اصفهانی در آن زمان بود. این درست نیست که 65 کیلومتر در عمق 300 متری زمین لوله حفر کنیم تا آب را به اصفهان ببریم . در کنار رود دز مردم آب خوردن ندارند. مردم آبادان و خرمشهر آب ندارند. وقتی به دزفول می روند با خود آب سوغاتی می آورند. خوزستان صدایش به کسی نمی رسد. خانم ابتکار ما چیزی از شما نمی خواهیم شما مسئول یک نهاد بازدارنده هستید. حضور شما در خوزستان فرصت خوبی است. این بحرانی است که می تواند نسل های بعد را هم تحت تاثیر خود قرار دهد .
* یکی از کارشناسان حاضر در این نشست گفت: درخصوص آب کارون دو مساله قابل طرح است یکی کمیت و دیگری کیفیت. زمانی از کارون 1 میلیارد 200 میلیون متر مکعب آب منتقل می شد تا آن زمان کسی مشکل کمبود آب را حس نمی کرد. طرح های بزرگی در وزارت نیرو برای انتقال آب کارون در حال بررسی است که بعضی از آن ها نگران کننده هستند. زمانی Ec آب کارون 600 بود الان بین 2500 تا 3500 است. این آب نه به درد شرب می خورد و نه کشاوری. آب شرب باید زیر 500 و کشاورزی زیر 1500 باشد. در خوزستان حداقل 3 میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم که اگر همه آب ها را هم داشته باشیم نمی توانیم از این مقدار زمین استفاده کنیم .
* اسکندر زنگنه عضو شورای اهواز نیز گفت: خانم ابتکار چند سال پیش در کارون ماهی 100 کیلویی صید می کردند حالا چی ؟ وی در پاسخ اسکندر زنگنه گفت: این مساله اختصاص به کارون ندارد و هامون هم خشک شده است.
برهمگان پوشیده نیست کارون وزاینده رود دورودمهم ازسوی پروردگاریکی به اصفهان ویکی به خوزستان حالا اگه زاینده رودخشک شده ولی هنوزهوای خوبی داره محرومیت نداره بیکارنداره هفت تا وزیردرکابینه داره خواهشا امکانات اصفهان که اینجا مانداریم به مابدن ماحاضریم کارون روبدیم واقعا اجحاف بزرگیه درحق خوزستان داره میشه بانهایت تاسف باید گفت ضعف مدیریت دراستان خوزستان باعث این فاجعه شده
به امید روزی که اعضای شواری شهر ما را افرادی تشکیل دهند که در رشته ای مرتبط با مدیریت کلان شهر با اندک سابقه ای حضور یابند تا یک[...]جوان صرفاً [...]خوش تیپ
مشکلات ما را که هر فرد بی سوادی می داند:
1- آلودگی هوا
2- آلودگی آب
3-گرانفروشی و نبود کنترل بازار
4- عدم نظارت بر خدمات شهری از قبیل تاکسیرانی ، تنظیفات شهری و..
5- امنیت
6- اشتغال واشتغال و اشتغال
7- مواد مخدر (تعامل شورا با نیروی انتظامی مقصود است.)
و...
1- اگر آب کارون آلوده است وبه درد شرب وکشاورزی نمی خورد پس چرا مانند عروس هزارداماد است،؟
2- اما نمایندگان محترم استان خوزستان ،فکرخود را درگیر موضوع اشتغال جوانان نکنند،همین یک کار را انجام بدهند قطعا استان خوزستان نیازمند نیروی کار دیگر استان ها خواهد شد. !!!!!!!!!