شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۷۰۹۸
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۷
 
روزنامه ی نورخوزستان در ستون ویژ های خود نوشت: نشست هايي كه به رياست دكتر مقتدايي استاندار برگزار مي شود، چنان فضاي صميمي و با نشاط دارد كه هر چه هم طولاني شود، حاضران خسته نمي شوند، مگر آنكه دغدغه برنامه هاي بعدي را داشته باشند كه آن هم با اندك تغييرات مرتفع مي شود. 
نشست شوراي برنامه ريزي استان كه در سالن جلسات استانداري تشكيل شد، از اين جمله جلسات بود. البته جلسه با تاخير شروع شد و با آنكه تعداد اعضا زياد نبودند، برخي از مديران با تأخيرهاي يك ساعت به بالا آمدند كه اگر چنين رويه اي را تكرار كنند، چه بسا استاندار كه با كسي تعارف ندارد، با وجود داشتن لبخند دائمي بر لب، برخوردي بكند كه براي هميشه در اذهان متاخرين ! باقي بماند. 
ابتداي جلسه استاندار از حاضران كه مثل لشكر شكست خورده به صورت پراكنده نشسته بودند خواست جلوتر بيايند تا به قول خودش آنها را ببيند، بعد هم ذراتي از مشاوران استاندار مطلبي گفت كه خنده حضار را به همراه داشت و به اين ترتيب شوراي برنامه ريزي سرحال و قبراق شروع به كار كرد اما حيف كه در ادامه گزارش مسئول يكي از سازمانها، چنان با آهستگي و صداي ضعيفي ارائه شد كه دكتر مقتدايي در پايان اين گزارش گفت آنقدر گزارش بي رمق داده شد كه حالي براي ادامه جلسه براي ما نگذاشت!
بعد از اين مطلب، وقتي نوبت به چنگلوايي رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان رسيد براي اينكه نارسايي گزارشگر اولي را جبران كند، صداي ميكروفن را بلند كرد و خودش هم بلند و رسا صحبت كرد كه اين عكس العمل هم موجب انبساط خاطر شد.
ممتازان، ديگر مشاور استاندار كه سالها مديريت امور اقتصاد و دارايي استان را با اقتدار و در عين حال خوشنامي داشته و مغز متفكر در بحث هاي اعتباري اقتصادي و مسايل جانبي آنهاست، درباره وضعيت درآمدهاي دولت، تخصيص اعتبارات استاني، مشكلات اعتباري طرح هاي عمراني و نامطلوبي جذب در استان مطالب كارشناسي بيان داشت. آقاي حاجتي رئيس سازمان برنامه ريزي استان هم فعال شدن كميته تخصصي استان و ايجاد رقابت سالم براي ميزان وصولي ها تاكيد كرد و ضرورت برقرار شدن اختيارات استاني براي برداشت از وصولي ها را عنوان نمود و در ادامه از نمايندگان استان در مجلس شوراي اسلامي خواسته شد تا با هماهنگي نمايندگان ساير استانها چنين مجوزي كسب شود.
جالب اينكه در سال هاي قبل استان اين حق را داشت كه از منابع وصولي برداشت كند اما اكنون اين اختيار از استان سلب شده و امكان تزريق مالي از حق وصولي ها وجود ندارد كه اين خلاء براي استان زيان آور است بنابراين هر چه مديران مرتبط با وصولي هاي مالياتي در استان براي افزايش درآمدهاي ناشي از اين منابع تلاش كنند، اين امر براي استان خيري ندارد چون سودش به ما نمي رسد.
ابتكار خوبي كه استاندار براي جلسات شوراي برنامه ريزي بكار برده اين است كه مسئولان شركت هاي بزرگ و پسر حاجي هاي استان را به اين شورا دعوت و از آنها مي خواهد كه درباره اينكه با وجود آلايندگي ها و صدمات ناشي از فشارهاي ناوگانها چه اقداماتي در جهت ايجاد تصفيه فاضلاب ها و دفع صحيح پسابها و ايجاد مراكز فرهنگي و مراكز درماني و خدمات ديگر انجام داده اند گزارش دهند.
در اين جلسه از شوراي برنامه ريزي هم مسئول يكي از مناطق ويژه پتروشيمي ها دعوت شده بود كه گزارش مبسوطي ارائه داد اما با سوالات متعدد مديران حاضر در جلسه رو به رو شد كه دكتر مقتدايي به دادش رسيد و براي آنكه به قول خودش دخلش را در نياورند، با توجه به اينكه از نسل سوم و چهارم نفتي هاست و احاطه كاري به امور مرتبط با مناطق نفت خيز و سياست كاري آنها دارد، در مقام پاسخگويي برآمد و حق مطلب را ادا كرد.
در پاسخ به بخشي از گزارش مربوط به پتروشيمي كه اعلام شده بود سهم اشتغال اين پتروشيمي 75 هزار نفر بوده دكتر مقتدايي خواستار آن شد كه ميزان نيروهاي بومي در آنجا مشخص شود.
استاندار اين را هم گفت كه چهارشنبه شب ها براي پرواز به تهران از اهواز و صبح شنبه براي پرواز به اهواز از تهران، پروازها زياد است كه اشاره به تردد نيروهاي غير بومي بود.
استاندار همچنين خواستار رسوب مالي شركت هاي بزرگ در استان شد تا گردش پول در اقتصاد استان اثرگذار باشد. وي با تاكيد بر انجام كارهاي ماندگار گفت براي كارهاي مقطعي، نشاني بر سينه كسي نمي زنند.
دكتر مقتدايي به كارگيري بازنشستگان در اين شركت ها و مناطق ويژه خرده گرفت و فردي كه تا 60 سالگي در مناطق نفتي رمقش گرفته شده، نمي تواند تحرك لازم را داشته باشد و افتخاري نيست كه ما در چنين مناطقي مجموعه سالمندان داشته باشيم و انتظار اين است كه سود اين مناطق به استان برسد و نيروهاي جوان و متخصص به آنها جذب شود.
مقتدايي همچنين به ذكر خاطره اي مربوط به قبل از انقلاب پرداخت و گفت 37 سال پيش پتروشيمي بندر شاپور سابق و بندر امام فعلي بگونه اي ايجاد اشتغال كرده بود كه دقيقاً يك كيلومتر ميني بوس قطار مانند افراد شاغل در بندر را به آنجا مي برد و مي آورد.
در آن زمان يك پزشك هم در ماهشهر (معشور) طبابت مي كرد كه آنجا ساكن بود و با وجود نداشتن امكانات شهري در آنجا زندگي مي كرد. استاندار البته به اين نكته هم اشاره كرد كه امروز شركت نفت كارهاي خوبي در مناطق مختلف استان به خصوص شهرهايي كه تاسيسات دارد انجام داده كه از آن جمله احداث مدرسه مسجد، فرهنگ سرا و نظاير آن است.
در نهايت مقرر شد دبيرخانه اي در شوراي برنامه ريزي ايجاد شود و گزارشات مربوط به دستگاه ها به آن ارسال و پس از جمع بندي با مديران و مسئولاني كه به شورا دعوت مي شوند در ميان گذاشته شود تا شوراي برنامه ريزي استان به سبك مقتدايي خروجي قابل قبولي داشته باشد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار