اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۱۷۸۴
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۴
شوشان خرمشهر:


گزارش از عباس مدحجی: جامعه ی خبری خرمشهری طی دو_سه سال گذشته تغییرات فراوانی را تجربه کرده و تاثیرات مهمی(مثبت و منفی) بر جامعه مدنی شهر گذاشته است. جامعه ی جوان خبری_رسانه ای این شهر در حال کسب تجربه و گزار از خبر رسانی سنتی به توسعه ی مطالبه گری ، پرسش گری ، نقد جسورانه و بسط گفتمان مسولین و مردم است. قطعا اشتباهتی هم داشته که در مسیر ارتقای سطح آگاهی مردم اجتناب ناپذیر است. آنچه که بیش از پیش نیاز است ، مسیرنمایی و تعدیل مسیر این گذار است. راهنمایی های علمی، نقدهای عالمانه، نظرات غیر مغرضانه و کمکهای تجربی فانوسهای روشن کننده ی این مسیر برای ایجاد رسانه های مستقل ، قدرتمند و کاربردی در شهر است. پیرو همین مقوله بخش اول نظرات تعدادی از فعالین شاخص شهرستان را در ادامه میخوانید: 

مجید حیدری: در وهله نخست باید به نقش رسانه ها در سهولت ایجاد و بسط فضای مطالبه گری از طریق شفافیت خبری اشاره نمود. بدون تردید فضای مجازی و ابزارهای تابعه موجود در این رابطه نیز نقش مهمی در شخص محور کردن خبر رسانی ها به ویژه در ابعاد محلی داشته است. این نقش نیز در خرمشهر با توجه به عدم شبکه رادیو تلویزیونی مستقل و همچنین عدم استقبال مردم از رسانه های کاغذی، در سالهای اخیر، در قالب فضاهای مجازی بسیار پررنگ شده است. گسترش استفاده فعالان عرصه خبر از فضای مجازی از یک طرف و اقبال بیشتر مردم به شفافیت خبری از سوی شهروندان فعال در این عرصه سبب شده که جایگاه خبرگزاری های محلی تا حد زیادی توسط مسئولین امر به رسمیت شناخته شود. البته باید یادآوری نمود که حمایت مردم و فعالین اجتماعی از خبرگزاری های مستقل محلی، سبب می شود که قدرت مانور این رسانه ها در پوشش واقعیت و کاستی های موجود و رفع آنها افزایش یابد. این امر نیز مستلزم آشنایی بیشتر عامه مردم با خبرگزاری های محلی و همچنین حفظ استقلال خبرگزاری ها در تعهد به منافع مردم است.


عبدالمجید عقیلی : خرمشهر را همه میشناسند هم شهر آنرا و هم مردمانش را ، نماد ایستادگی و مقاومت مانند نخلهایش که سرشان زده شد اما ایستاده جان دادند .! اما امروز شهرفقط از توسعه همه جانبه آن سخن میگویند ! البته عدم ارتباط صحیح میان شهروندان خرمشهری با تصمیم گیران برای احیاء و توسعه همه جانبه آن همواره باعث هدررفت فرصت سوزی بسیاری شد و فقدان جامعه خبری در اطلاع رسانی بموقع و مؤثر در تکرار و تداوم آنها بی اثر نیز نبوده است . در طی سالهای اخیر جامعه خبری چه به شکل رسانه شناسه دار و بعضاً به برکت فضای مجازی رهاشده ! توانست در تسریع مطالبات مردمی و توجه بیشتر در ضرورت پاسخگویی مسئولان (خدمتگذاران مردم ) نقش آفرین بوده است ، هرچند که این جامعه خبری به شدت نیازمند ارتقاء دانش خبری ، اخلاق حرفه ای و شناخت از وظایف رسانه ای و مسئولیت های آن می باشد . جامعه ای میتواند به اهداف مورد خواسته خویش برسد که عناصر امید و تلاش در آن زنده باشد و در غیر اینصورت اگر عقب روی نکند ، حداقل درجا خواهد زد واین یعنی هیچ !! حال جامعه خبری ما در خرمشهر طی این سه سال اخیر در کجای این امر بوده است ؛ آیا آگاه کننده ، امید آفرین و پویاگر بوده یا اینکه صرفاً بیم دهنده و متوقف گر بوده است! نقد منصفانه ، عالمانه ،بدون پیش داوری و با تولید خبر مؤثر در تنویر افکار عمومی یاری گر شهروندان و همچنین مشاورانی امین در تصمیم گیری درست مسئولان باشند . «البته اگر تصمیم گیران نیز بهتر شنوا باشند .»


سیدرضاحسینی: بارقه های امید در دل آزاد اندیشان با وجود نسل جدید جامعه خبری خرمشهر پدیدار گشته، حرفه خبرنگاری خطرات و تهدیدات زیادی در خود دارد که واقعاً مغفول مانده و به جهت مظلوم بودن جامعه خبری و درآمد کم و وجود برخی قلم های مرتزق و همچنین تطمیع از سوی برخی صاحبان مناصب و حاکمیت و قدرت باعث بدبینی عموم جامعه نسبت به جامعه خبرنگاری شده که ظلم مضاعفی در حق قلم فرسایان حقیقی و حقیقت جویان واقعیست. به نظرم میشود در این مورد مقاله ها نوشت و تهدیدات و خطرات شغل خبرنگاری رو به سمع و نظر خوانندگان فضای مجازی گذاشت.


فرهاد دربندی: الحمدلله رسانه ها در این حداقل یکسال گذشته مشکلات مردم و سهل انگاری مسولین و معضلات شهری را با زبان بی زبانی پیگیری کردند.
فرهنگ مطالبه گری، فرهنگ رعایت حقوق شهروندی و فرهنگ مسول پاسخگو را در مردم و مسولین زنده کردند و به ما فهماندند که من حق دارم مطالبه کنم و مسول موظف به پاسخگویی است.

محمد جامه دار پور: بنده سالهاست در خرمشهر زندگی می کنم و از اولین کسانی بودم که بعد از پذیرش قطعنامه به خرمشهر بازگشتم. از همان ابتدا نبود کمبود جامعه خبری احساس میشد. امروز می توان گفت جوانان جامعه خبری دارند کولاک می کنند. جامعه خبری امروز تاثیر خیلی زیادی در افکار مردم بخصوص جوانان داشته و در این دوسال گذشته فعالیت آنها کاملا چشم گیراست و مطالبه گر بوده است.


عبدالله غریبی: رسانه بعنوان امین جامعه میبایست وقایع را بدون دخل وتصرف وتفسیر واعمال نظر منتقل نماید .حال نوع خبر نیز بر روحیه و واکنش اجتماع تاثیر گذار و چه بسا تعیین کننده است. انتظار میرود از دوستان فعال در این زمینه نسبت به این موضوع دقت نظر داشته وضمن انتشار مطالب امیدوار کننده سعی در ایجاد آرامش اجتماعی و تقویت روحیه وانسجام مردم نیز داشته باشند .

عبدالحلیم طیبی: رسالت جامعه خبری در پیشبرد مطالبات شهروندان ونشر آنها ، سکوت را شکست. ادامه ی این راه نشانه نقطه عطفی است و تاثیر مثبت بر جامعه مدنیست.


عبدالقادر ابلغی: اکثر خبرنگاران شهر تولید خبر ندارند و خبرنگار میدانی نیستند و خبر را از منابع دیگر صید میکنند.

 حسین موتورچی: همانگونه که مطلعید اصحاب رسانه‌ها، چشمِ بیدار و هوشیار جامعه در دستیابی به حقایق و واقعیت‌ها هستند .لذا از آنجا که اعتماد نتیجه صداقت گفتار یک رسانه است. طی ۳ سال گذشته صداقت و اعتماد به برخی رسانه های شاخص شهرستان در بین آحاد مردم خرمشهر ملموس و قابل احساس است . بنده به جرات تمام عرض میکنم در این ۳ سال انقلاب رسانه ای در خرمشهر شکل گرفته که لازم است از کلیه تلاشگران حوزه رسانه و فعالان اجتماعی و مجازی تقدیر و تشکر نمایم .

محمد علی خنجری: تعریف خاصی از افکار عمومی که مورد پذیرش همگان باشد، وجود ندارد.امروزه به رغم انبوهی از تعاریف موجود،می توان افکار عمومی را مجموعه ای از افکار افراد درباره یک موضوع مورد علاقه مردم دانست.
 اغلب بر این باورند که افکار می تواند بر رفتارفردی ،گروهی و سیاست های اجرایی تاثیر گذار باشد.
رسانه های خرمشهر در سه سال اخیر در تمامی مراحل شکل گیری افکار عمومی از آغاز تا داوری های مردم نسبت به موضوعات و مطالبات همگانی نقشی فعال داشته اند . آنها با گرد آوری و انتشار اطلاعات و اخبار، آگاهی های لازم را در حوزه های مختلف اجتماعی در میان مردم ایجاد کردند و با افزایش رسانه ها و ورود خبرنگاران و نیروهای جوان با ایده های نو،باعث جذابیت بخشیدن به مطالب و موضوعات مورد نظر به برخی از مسایل شدند و موجبات فوریت و ضرورت بیشتری در اجرای بسیاری از تصمیمات را فراهم کرده اند.



نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار