شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۹۶۷۳۳
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۳
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان خبرداد:
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به برگزاری جشنواره خیرین در تهران، گفت: در این جشنواره تمام هزینه‌های ترمیم، تعمیر و بازسازی مدارس ما در پی سیل اخیر جمع‌آوری شدند و خیرین تعهد کردند حدود هفت میلیارد تومان را برای مدارس استان اختصاص دهند .
محمد تقی‌زاده در سی و پنجمین یادواره بزرگداشت مقام معلم، گرامی‌داشت معلم شهید مرتضی مطهری و 305 شهید فرهنگی خوزستان که امروز شنبه (14 اردیبهشت‌ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: امروز سی و پنجمین یادواره مقام معلم را بعد از انقلاب جشن می‌گیریم. همیشه عنوان کرده‌اند که ای کاش در یکی از این سال‌ها یکی از نهادها و ارگان‌ها به جای آموزش و پرورش متولی برگزاری هفته گرامیداشت معلم می‌شد اما تاکنون چنین چیزی مشاهده نکرده‌ایم.

وی افزود: هر تغییر، تحول و تکاملی در هر سرزمین و ملتی اگر قرار باشد به وجود بیاید، ابتدا باید در آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت رخ دهد. اگر حال آموزش و پرورش خوب باشد و ما آموزش و پرورش موفقی داشته باشیم، قطعا در لایه‌های مختلف اجتماعی استان افراد موفقی خواهیم داشت، چرا که دیگر تمدن‌های امروزی با سیل، زلزله و هجوم اقوام بیگانه از بین نمی‌روند، بلکه یک تمدن زمانی آسیب می‌بیند که نسبت به معلم آن جامعه بی‌توجهی شود. به همین دلیل تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش باید اولویت اول جامعه باشد.

*تعلیم و تربیت چشم و چراغ هر تاریخ و تمدن

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت باید چشم و چراغ هر تاریخ و تمدنی باشد، چرا که اگر چشم‌ها آسیب ببینند، ما نمی‌توانیم مسیر را به خوبی تشخیص دهیم. اگر فتیله چراغ ما پایین بیاید، جامعه به خوبی نمی‌تواند چشم‌انداز آینده را پیش‌بینی کند. این چشم و چراغ همیشه باید روشن بماند. همه باید تلاش کنیم که معلم ما بالاترین جایگاه را در سرزمین ما داشته باشد.

تقی‌زاده تصریح کرد: آموزش و پرورش تنها یک مشکل دارد و چالش‌ها و آسیب‌های آن همه به این مساله برمی‌گردد که در طول تاریخ ایران به ویژه در تاریخ معاصر، آموزش و پرورش هرگز اولویت اول هیچ یک از دولت‌های ایرانی نبوده است و این تنها مشکلی است که همیشه به عنوان یک تهدید، جامعه تعلیم و تربیت ما را دنبال کرده است.

وی خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم یک جامعه موفق داشته باشیم و اگر قرار است توسعه‌ای صورت گیرد، اولویت اول در این سرزمین باید معلم باشد. اگر قرار است تغییری در فرهنگ عمومی جامعه ایجاد شود، نگاه همه باید به آموزش و پرورش باشد.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان افزود: نگاه به خوزستان، یک نگاه منطقه‌ای نیست بلکه یک نگاه ملی است. چرا که خوزستان هویت تاریخی، ملی، مذهبی و دینی سرزمین ایران است. خوزستان دروازه تمدن اسلامی به ایران نیز است. باید به خوزستان نگاه ویژه‌ای داشته باشیم. حدود یک میلیون و صدهزار دانش‌آموز در خوزستان مشغول به تحصیل هستند. در سیل اخیر نیز آسیب بسیار جدی به بدنه آموزش و پرورش خوزستان وارد شد.

*سالانه بیش از چهار هزار نفر از معلمان خوزستانی متقاضی انتقال به سایر استان‌ها هستند

تقی‌زاده گفت: شاخص‌های علمی و آموزشی استان در مقایسه با گذشته بسیار شکسته شدند. استانی مانند یزد در 22 سال اخیر همیشه در شاخص کنکور رتبه اول کشور را دارد. خوزستان در سال‌های اخیر رتبه 27 کشوری را داشت که با تلاش همکاران به رتبه 19 ارتقا پیدا کرد. آیا در یزد دانش‌آموزان مستعدتر یا معلمین تلاش‌گری وجود دارند یا فعالیت علمی آموزشی بهتری انجام می‌شود؟

وی ادامه داد: خوزستان در طول تاریخ ایران به ویژه در تاریخ معاصر همیشه کانون بحران‌های ملی و بین‌المللی بوده است. جنگ تحمیلی برای ما جنگ جهانی سوم بود. سالانه بیش از چهار هزار نفر از معلمان با تجربه و باسابقه ما متقاضی انتقال به سایر استان‌ها هستند. در این سال‌ها یزد در یک آرامش مطلق بوده است و با این وجود با همان شاخص‌هایی که دانش‌آموزان خوزستانی ارزیابی می‌شوند، ارزیابی می‌شود. این کار یک ارزیابی علمی و کارشناسی نیست.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان گفت: به طور طبیعی به دلیل موقعیت جغرافیایی استان، سال تحصیلی در خوزستان 15 روز از سایر استان‌ها کمتر است. در طول سال‌های اخیر نیز 15 روز در طول سال به دلیل پدیده ریزگردها به تعطیلی‌ها اضافه شد. 

تقی‌زاده ادامه داد: یعنی دانش‌آموز ما سالی یک ماه کمتر به مدرسه می‌رود. دانش‌آموزان سایر استان 12 سال درس می‌خوانند. اما دانش‌آموز ما در نهایت 10 سال درس می‌خواند. امسال خوشحال بودیم که تعطیلی‌ها به دلیل ریزگردها زیاد نبودند اما سیل موجب شد که همان 15 روز تعطیلی دوباره تکرار شود. با تلاش‌هایی که انجام شد، استاندار پذیرفت که در خوزستان اولویت اول آموزش و پرورش باشد.

*تامین هفت میلیارد تومان برای تعمیر و بازسازی مدارس سیل زده استان

وی تصریح کرد: یک جشنواره خیرین در تهران برگزار شد که در این جشنواره تمام هزینه‌های ترمیم، تعمیر و بازسازی مدارس ما جمع‌آوری شدند. خیرین تعهد کردند حدود هفت میلیارد تومان را برای مدارس استان اختصاص دهند. در حال حاضر آمادگی داریم که تمام 114 مدرسه ما که به زیر آب رفته است را به محض خارج شدن از آب در طی 3 یا 4 ماه اخیر تعمیر یا بازسازی کنند. تلاش‌های زیادی برای برچیده شدن مدارس کانکسی انجام شده بود و ما نگران بودیم در شرایط موجود دوباره به مدارس کانکسی روی بیاوریم که خوشبختانه این اتفاق نخواهد افتاد.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان تاکید کرد: چیزی که به دانش‌آموزان ما هویت می‌دهد، معلم این سرزمین است. اگر ما معلم بی‌دغدغه‌ای داشته باشیم، جامعه بی‌دغدغه‌ای خواهیم داشت. اگر معلم ما با خوشحالی یا نگرانی وارد کلاس شود، این خوشحالی و نگرانی را حداقل به 30 دانش‌آموز منتقل می‌کند. جامعه و مسوولان باید درک کنند که تکیه‌گاه هویت جامعه ما در همه زمینه‌ها معلم است.

به گزارش ایسنا، در این مراسم از 86 معلم نمونه استانی تقدیر شد. آموزش و پرورش کرمان 19 کامیون تجهیزات به دانش‌آموزان سیل زده اهدا کردند. همچنین آموزش و پرورش کرمان برگزاری مراسم بزرگداشت هفته معلم در حمیدیه را بر عهده گرفت. همچنین اداره مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش کرمان نیز ساخت یک مدرسه در حمیدیه را بر عهده گرفت.

منبع: ایسنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار