شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۱۲۲۱۸
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷
شواشن ـ  موندنی زاده الهی :

به بهانه سفر رئیس جمهور محترم به خوزستان عزیز بنظرم آمد مطالبی را در دو قسمت خدمت ایشان و دولت محترم معروض  دارم.
این امر به جهت تاکیدات شخص رئیس جمهور محترم می باشد که از نخبگان جهت ارائه طرحها و راهبردهای‌ جدید و نوین در جهت تغییر بنیادین رفاه اجتماعی و توسعه بخصوص در دهک‌های پایین جامعه دعوت به ارائه ی نظرات نموده است .
مقدماً یادآوری می نمایم در طول این دهه ها سفر های مختلفی از سوی دولت های متفاوت به استان صورت گرفته که هیچ یک تاثیر قابل ملاحضه ای در روند توسعه و رشد چشمگیر در استان نداشته و انتظار ما از دولت چهاردهم آن است که این سفر خرق عادت کرده و باعث تحول اساسی گردد.

برآیند اول؛
جناب آقای رییس جمهور باور بفرمایید
اصل ۴۴ قانون اساسی پتانسیل آن را دارد که هم جامعه را به یکباره دچار تحول چشمگیر و افزایش سطح رفاه اجتماعی نماید و نیز در صورت اجرای صحیح و کامل آن شما را بعنوان امیر کبیر این قرن معرفی نماید.

 بنظر میرسد علت عدم توفیق دولت‌های مختلف در اجرای این اصل فاخر دو علت مشخص داشته
یکی : عدم وجود بخش خصوصی توانمند و قوی در کشور ( به جهت فرار بخشی از سرمایه های مادی و معنوی)
دوم : نبود برنامه ریزی صحیح و اصولی در اجرای این اصل مترقی به جهت وجود برخی موارد خلاف قانون هم از حیث زد وبندهای سیاسی و هم وجود پاره ای اشخاص سود جو در واگذاری منابع است.

اما راه حل چیست؟
آنچه مسلم است در بحث خصوصی سازی ما نیاز به یک قاطعیت در رفتار و اندیشه ورزی و دقت در واگذاری ها داریم  ابتدای سال،  همانطوری که رهبری عزیز  در سخنرانی خود بیان داشتند.
موفقیت دولت مرهون مشارکت واقعی مردم در سطح کلان اقتصادی جامعه است
و تنها راهکارهای عملی آن دو راهبرد است:

 راهبرد اول :
 از ارکان اقتصاد اسلامی توجه ویژه به مقوله تعاون میباشد
پیشنهاد مشخص در این خصوص  ترویج و گسترش تعاونی ها و شرکت های سهامی عام و توسعه دانش بنیان ها در بخش کلان اقتصادی میباشد .
 باید یک تفاوت ویژه با سایر تعاونی های مرسوم دارا باشد و آن استفاده از سرمایه های خرد و اندک دهک های پایین   تحت پوشش دولت و نهادهای حمایتی است.
برای توضیح : مثال کشت و صنعت هفت تپه در شهرستان شوش است که اگر از ابتدا سهام در بین پرسنل آن مجموعه و ده هزار خانواده تحت حمایت کمیته امداد یا بهزیستی( مثلا به ازای هر سهم یک میلیون تومان واگذار میشد) ، نه کشور وارد آنهمه چالش‌های حقوقی و سیاسی( اعتصابات کارگری) میشد  و نه دیگر دولت مجبور بود هرماه هزینه ده هزار خانواده تحت پوشش را تامین کند . نکته مهم آنکه سهام اینگونه مجموعه ها نباید خیلی خرد و ریز شود که بهره مندی خانوار ها پایین بیاید ، مضافا به اینکه اجرای تام و تمام آن نیاز به یک دستورالعمل دارد که در صورت توفیق حضور، خدمت جنابعالی به عرض خواهد رسید .
 به این طریق ما می توانیم یک مجموعه بزرگ دولتی را به جامعه هدف یک شهرستان واگذار کنیم و به یکباره فقر ، بیکاری و فاصله طبقاتی را از میان برداریم.

آقای رییس جمهور در زمان ملی شدن صنعت نفت جامعه دچار یک انقلاب و تحول عمیق اجتماعي گردید و نیز در زمان سه سال صدارت امیر کبیر ایشان با ایجاد کارگاه‌های صنعتی و دعوت از صنعتگران خبره داخلی و خارجی و ایجاد دارلفنون ایران را به سمت جامعه ی مدرن و نسبتا توسعه یافته سوق داد در این زمان  با اجرای دقیق و تخصصی اصل ۴۴ ( که مورد تاکید مقام معظم رهبری حمایت از بخش خصوصی و اقتصاد مقاومتی بوده) شما طلایه دار انقلاب نوین در جهت حمایت و توسعه بخش خصوصی و کاهش هر چه بیشتر تصدی گری دولت باشید و ملقب به امیرکبیر این زمانه شوید.

و اما برآیند دوم:

 رییس محترم جمهور :
  در خوزستان ما گرفتار ظلمی شده ایم که  علت عمده آن وجود مدیران نابلد و چرخشی و تکراری (سفارشی) می باشد و همین عامل اصلی عدم توسعه یافتگی و نابسامانی در  آمار بالای بیکاری ، معضلات محیط زیستی ، وادادگی آموزشی و فرهنگی و صنعتی و ... شده است و شاهد آن هرساله فرار و مهاجرت دهها هزار خانواده از استان می باشد.

برای توضیح  بیان دو نکته ضروريست:
 اول : وجود مدیرانی با سابقه ی چندین سال خدمت که هیچ نقطه ی عطف و شاخصی در عملکرد آنها وجود ندارد ولی مجدداً  در سمت‌های متفاوت همیشه حضور دارند.
نکته دوم :
وجود طرحهای بزرگ نیمه تمام در استان( مثل طرح ۵۵۰ هزار هکتاری) و عدم بهره وری صحیح و ترک فعل‌های مکرر ، اتلاف منابع و نبود پاسخگویی و شفافیت در بین مدیران  و عدم برخورد قاطع با افراد خاطی (از سوی نهاد های نظارتی)  فراوان دیده می شود .

جناب آقای رییس جمهور محترم و مردمی براساس آمار مربوط به چندین سال پیش بیش از  ۳۷۰ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد و چند ده هزار تحت پوشش بهزیستی در خوزستان زندگی مشقت زایی دارند ،
آیا انصاف است با وجود این همه ثروت های خدادادی شاهد چالش‌های این چنینی باشیم ؟
فقط در خصوص  اراضی طرح ۵۵۰ هزارهکتاری که به رغم گذشت بیش از ۲۵ سال هنوز به اتمام نرسیده اگر در بین جوانان بیکار و مستعد همین خانوار ها ی تحت پوشش نهادهای حمایتی دولت به حق واگذار میشد بخش عمده ای از اینگونه خانوارها علاوه بر خارج شدن از چتر حمایتی دولت الان از زندگی نسبتاً مناسبی برخوردار بودند و اثر عمیقی در آمار بالای بیکاری و ریشه کنی فقر را باعث می‌شد.
بنظر میرسد استان نیازمند تحول و تغییر اساسی در سطح مدیریت میانی بوده و راهکار آن استفاده از نیروهای جسور و پاکدست و تحول خواه می باشد (  چنین نیروهایی وجود دارد که به رغم دارا بودن شاخص های نظام اسلامی مع الاسف به حاشیه رانده شده اند. )
 برای شما و دولت چهاردهم آرزوی توفیق و سعادت دارم


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار