شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۱۲۳۶۲
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۵
فرهنگنامه جامع شهدای دانشجوی استان خوزستان عنوان کتابی است که به پژوهش «محمدجواد داودی» به رشته تحریر درآمده و مجموعه‌ای کامل و جامع شهدای دانشجوی خوزستانی است.این کتاب 318صفحه‌ای با شمارگان یک‌هزار نسخه از سوی نشر «منیاتور» به چاپ رسیده و روانه بازار کتاب شده است.قیمت هر جلد از این تازه نشر 500هزار تومان است.

فرهنگنامه جامع شهدای دانشجوی استان خوزستان عنوان کتابی است که به پژوهش «محمدجواد داودی» به رشته تحریر درآمده و مجموعه‌ای کامل و جامع  شهدای دانشجوی خوزستانی  است.این کتاب 318 صفحه‌ای با شمارگان یک‌هزار نسخه از سوی نشر «منیاتور» به چاپ رسیده و روانه بازار کتاب شده است.قیمت هر جلد از این تازه نشر 500هزار تومان است.

در مقدمه این کتاب آمده است: هر ملت، جریان، یا خانواده‌ای، پیرو یک سری ارزش‌ها، باورها و فرهنگ‌هاست؛ اما آنچه که می‌تواند موجب تحول در جوامع انسانی و تأثیرگذاری این باورها در تاریخ شود، نقش برجسته شخصیت‌ها و نمادهای انسانی است.

برخی انسان‌ها به گونه‌ای از نظر روح و معنویت به قله‌هایی بلند می‌رسند که علاوه بر رشد و بالندگی و سعادت شخصی، توانایی پیشرفت، هدایت و دستگیری دیگران را نیز دارند. آنان با احیای فطرت پاک و خدایی انسان‌ها، در دنیای مادی، نور هدایت را می‌تابانند.

نمونه‌ی برجسته این افراد همان‌هایی هستند که به تعبیر سخن وحی، "کسانی که در راه خدا با مال و جان خود جهاد کرده‌اند، از زن و فرزندان خود گذشته‌اند، نزد خدا مقامی بلندتر دارند و اینان همان رستگارانند."

وقتی به فکر این اثر و ایجاد یک بانک اطلاعاتی در ذهنم رسید، به این اندیشیدم که برای هدایت و الگو سازی در تشکل‌های دانشجویی و برای دانشجویان، نیاز به شناخت قهرمانان واقعی خود داریم. چه کسانی بهتر از شهدای دانشجو، که همواره نماد فداکاری، علم و ایثار بودند؟

در آغاز تحقیق و گردآوری اسناد و اطلاعات مربوط به شهدا، هیچ‌گونه منبع معتبر و دقیقی در دسترس نبود و کار به نوعی طاقت‌فرسا به نظر می‌رسید. اما به حکم آن که «عشق، راه را آسان کرد، ولی دشواری‌ها در پی داشت»، با یاری شهدا، این موضوع را با استاد بزرگوار و راهنمای خود، دکتر صادق شاهوار پور، مطرح نمودم. در ادامه، توانستیم پس از سه سال تحقیقات، اثر حاضر را با هدف‌های زیر به ثمر رسانیم:

1- گردآوری و ایجاد بانک اطلاعاتی یا اطلس شهدای دانشجو 2- شناخت و الگوسازی از بزرگ‌مردان عرصه‌های علمی و نبرد 3- جهت‌دهی، رشد و کادرسازی در تشکل‌های دانشجویی با بهره‌گیری از شخصیت‌های برجسته تاریخی 4- بهره‌برداری از سیره شهدای دانشجو و برگزاری یادواره‌های دانشگاهی، شهرستانی و استانی به نام این شهدای بزرگوار


در این کتاب زندگینامه و شرایط شهادت 434 شهید دفاع مقدس استان خوزستان توضیح داده شده و تصاویر این شهیدان نیز در کنار بیوگرافی آنان وجود دارد.


در ادامه گفت و گوی محمد جواد داودی، نویسنده و پژوهشگر فرهنگنامه جامع شهدای دانشجوی استان خوزستان  با خبرنگار پایگاه خبری شوشان را مطالعه می کنید:

سلام و عرض ادب  امروز قصد داریم درباره مجموعه‌ای ارزشمند صحبت کنیم که با هدف زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدای دانشجو و معرفی این قهرمانان به نسل جوان، به‌ویژه قشر دانشجو، تألیف شده است.

کتاب اطلس یا فرهنگ‌نامه جامع شهدای دانشجوی استان خوزستان، به پژوهش محمدجواد داودی،اثری است که به معرفی ۴۳۴ شهید دانشجوی این استان می‌پردازد. این کتاب حاصل تلاشی گسترده و تحقیقی دقیق است که به همت علاقه‌مندان به فرهنگ ایثار و شهادت گردآوری شده است.

اما چرا چنین کتابی تألیف شده است؟
دلیل اصلی این اقدام، نیاز به الگوسازی برای جامعه دانشجویی است. شهدای دانشجو نماد واقعی فداکاری و ایثار هستند؛ افرادی که در کنار تحصیل و تلاش علمی، جان خود را برای دفاع از وطن و ارزش‌های اسلامی فدا کردند. امروز بیش از هر زمان دیگری، دانشجویان ما به شناخت این قهرمانان واقعی نیاز دارند.

از طرفی، نبود یک بانک اطلاعاتی جامع درباره شهدای دانشجو، خلأ بزرگی بود که این کتاب برای پر کردن آن گام برداشت. اطلاعات بسیاری از این شهیدان ناقص یا پراکنده بود، و این اثر با دسته‌بندی دقیق، تلاش کرده تا این اطلاعات را در قالبی منظم ارائه دهد.

ساختار و طراحی کتاب نیز جذاب و هدفمند است.
شهدای این اثر بر اساس دانشگاه محل تحصیل و همچنین شهدای متولد استان خوزستان که در دانشگاه‌های دیگر کشور تحصیل کرده‌اند، دسته‌بندی شده‌اند. طراحی ظاهری کتاب نیز به گونه‌ای است که حال و هوای دوران دفاع مقدس را تداعی می‌کند؛ استفاده از برگه‌های کاهی و خطوط مشابه برگه‌های امتحانی، حس دوران دانشجویی زمان جنگ را زنده می‌کند.

اما این تنها آغاز راه است.
مجموعه دیگری نیز از این کتاب در حال آماده‌سازی است که به موضوعات زیر می‌پردازد:

1. معرفی شهدای خوش‌نام و مدفون در دانشگاه‌ها: شهدایی که هویت آن‌ها مشخص نیست، اما یاد و خاطره‌شان در دانشگاه‌ها زنده است.


2. شهدای گران‌قدر کربلای هویزه: دانشجویانی که در این حماسه بی‌نظیر به شهادت رسیدند و نماد ایثار و استقامت هستند.


3. بررسی نقش بقایا و ساختمان‌های دانشگاه‌ها در دوران دفاع مقدس: دانشگاه‌هایی که در زمان جنگ به مراکز پشتیبانی و کاربردهای مختلف تبدیل شدند و نقشی حیاتی در حمایت از جبهه‌های جنگ ایفا کردند.



این کتاب‌ها و مجموعه‌های در حال تدوین، گامی بزرگ برای زنده نگاه‌داشتن فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل امروز و آینده است.

این بود خلاصه‌ای از کتاب اطلس شهدای دانشجوی استان خوزستان و مجموعه‌های مرتبط در دست آماده‌سازی.
از توجه شما  عزیز سپاسگزارم و امیدواریم این آثار بتواند گامی مؤثر در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باشد.



نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار