شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۳۱۲۱۸
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰
 مديركل دامپزشكي خوزستان نسبت به كمبود واكسن و شيوع دوباره بيماري تب برفكي در دام هاي استان هشدار داد و گفت: براي انجام مايه كوبي ضد تب برفكي دو ميليون و 250 هزار دوز دارو نياز است.

مصطفي كناركوهي اظهار كرد: بخشي از واكسن مورد نياز دام هاي خوزستان تامين شده اما به شدت با كمبود واكسن روبه رو هستيم زيرا مايه كوبي بايد تا پايان فروردين انجام شود.
وي تاكيد كرد: براي مايه كوبي اين دوره و فصل پائيز نياز به دو ميليون دوز براي دام سبك و 200 هزار تا 250 هزار دوز براي دام سنگين داريم. خاطرنشان كرد: هم اكنون تب برفكي كنترل شده و بيماري روبه كاهش است.

كناركوهي با اشاره به اينكه كانون هاي بيماري به 27 رسيده بود، افزود: با توجه به اينكه بحران بيماري تب برفكي از زمان كوچ عشاير شدت گرفته بود، با خروج عشاير از خوزستان اين كانون ها رو به كاهش است؛ البته در مسير كوچ عشاير در شمال خوزستان همچون لالي و انديكا اين بيماري وجود دارد. به گفته وي، بازگشت اين بيماري را در شوش و دزفول در روزهاي اخير شاهد بوديم.
وي اظهار كرد: پارسال يك ميليون و 600 هزار راس دام مايه كوبي شدند كه يك ميليون و 300 هزار راس در سه ماه اخير بوده است.

* برآورد تلفات 20 هزار راس 
مديركل دامپزشكي خوزستان همچنين آمارهاي غيررسمي درباره ميزان تلفات دام در اين استان بر اثر بيماري تب برفكي را غيرقابل استناد دانست و گفت: بيماري تب برفكي يكي از مهلك ترين بيماري هاي دام است كه هميشه با تلفات سنگين همراه بوده اما آمار دقيقي از تلفات اين بيماري در استان در دست نيست زيرا بسياري از روستائيان و عشاير ميزان تلفات را اعلام نكرده اند.
وي با بيان اينكه بر اساس فرمول موجود مي توان ميزان تلفات را تخمين زد افزود: همه تلفات در بره هاي زير سه ماه اتفاق مي افتد و احتمالا 20 هزار راس دام سبك زير سه ماه در خوزستان به واسطه اين بيماري تلف شده اند.

كناركوهي اظهاركرد: به دليل پوشش ايمني قوي در دام هاي سنگين، اين بيماري در اين گروه تلفات سنگين نداشته و حداكثر 200 راس دام سنگين بر اثر تب برفكي از بين رفته اند.
به گفته وي، تلفات اين دام ها روي اقتصاد امسال خوزستان تاثير نگذاشته اما در توليد سال آينده مي تواند تاثيرگذار باشد.

وي در ادامه با بيان اينكه تب برفكي از طريق گوشت به انسان منتقل نمي شود اظهار كرد: اين بيماري احتمال دارد باعث آلودگي ثانويه به انسان شود. كناركوهي ادامه داد: دامپزشكي روي كشتارگاه و اماكن عرضه دام نظارت دارد و با متخلفاني كه گوشت ناسالم عرضه مي كنند برخورد مي كند.

وي با اشاره به نقش مردم به عنوان خريدار فرآورده هاي دامي تاكيد كرد:مردم گوشت و مرغ مورد نياز خود را حتما از اماكن مجاز خريداري كنند و گوشت حتما مهر يا برچسب دامپزشكي را داشته باشد. بر اساس اين گزارش، خوزستان داراي چهار ميليون راس دام سبك و 450 هزار راس دام سنگين به جز دام هاي عشايري است.

دامپزشكي خوزستان از مهر امسال نسبت به تامين واكسن و خطر شيوع تب برفكي و تهديد 400 هزار راس دام سنگين خوزستان هشدار داده بود.

بيماري تب برفكي يك بيماري عفوني و گاهي كشنده، بسيار واگيردار دامي است كه به عنوان طاعون براي صنعت دامداري محسوب مي شود. كنترل بيماري منوط به مايه كوبي، مراقبت شديد نقل و انتقال حيوانات، قرنطينه كردن، اعمال محدوديت در خريد و فروش و گاهي معدوم كردن دام هاست.

اين بيماري از زمستان پارسال و با كوچ عشاير 9 استان به خوزستان در اين استان شدت گرفت و دام هاي روستائيان را نيز درگير كرد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار