شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۶۴۸۱۱
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۰
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز : بزرگترین گام در بهبود وضعیت رفاهی پرستاران، تعرفه گذاری خدمات پرستاری است
شاید بزرگترین گام در بهبود وضعیت رفاهی و معیشتی پرستاران، تعرفه گذاری خدمات پرستاری است...
شوشان:  مراسم تجلیل از پرستاران نمونه استان خوزستان با حضور حجت الاسلام والمسلمین ابوالحسن حسن زاده امام جمعه موقت اهواز، دکتر علی حسین حسین زاده سرپرست معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری، دکتر اسماعیل ایدنی دکتر ایدنی: بزرگترین گام در بهبود وضعیت رفاهی پرستاران، تعرفه گذاری خدمات پرستاری استرئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر مهران ورناصری معاون درمان دانشگاه، ، دکتر منصور آرزومند رئیس اداره بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات، و جمعی از پرستاران و پرسنل فوریت های پزشکی در تالار شهدای دانشگاه برگزار شد.

دکتر ایدنی در این مراسم با گرامیداشت دهه فجر، سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و یاد و خاطره شهدا، ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار را تبریک و بیان داشت: امیدواریم تقارن روز پرستار با دهه فجر طلیعه میمونی باشد که سبب رفع مشکلات موجود در این زمینه شود.

وی با اشاره به اینکه سالیان متمادی در خصوص نقش نیروهای پرستاری در حوزه سلامت صحبت های بسیار زیادی شده است و به نظر می رسد اکنون باید در خصوص مشکلات این صنف سخن گفت، اظهار داشت: حوزه سلامت با مشکلات پیچیده ای روبرو است که بخشی از آن روابط درون صنفی جامعه پرستاری را تحت تأثیر خود قرار می دهد و انسجام جامعه علوم پزشکی را برای پیگیری مطالبات به حق صنفی حوزه سلامت دچار خدشه می کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز مطالبات صنفی کادر پرستاری و درمانی را با توجه به اینکه این افراد مهم ترین نقش را در سلامت جامعه ایفا می کنند و این اهمیت در خصوص نیروهایی که در حوزه درمان مشغول به فعالیت هستند بیشتر نمود دارد، در اولویت دانست و بیان داشت: طبیعتاً بدون حل مشکلات صنفی در این زمینه نمیتوان انتظار داشت که سطح سلامت جامعه ارتقاء پیدا کند، با توجه به سطح بندی موجود در کشور حوزه سلامت با کمبود بیش از 100 هزار نفر پرستار روبرو است و در استان خوزستان نیز این کمبود بیشتر نمود دارد به گونه ای که نسبت پرستار به ازای هر تخت 0.66 یعنی کمتر از هفت دهم می باشد، در حالی که استاندارد کشوری در حال حاضر 1.25 تا 1.5 می باشد و این نیز در حالی است که باید این رقم 2.5 باشد.

وی گفت: پاسخگویی مطالبات ما از مسیر تعارضات درون ساختاری عبور نمی کند و برای حل مشکلات جامعه پزشکی باید از قدرت عظیم اجتماعی این جامعه در اجتماع بهره برد، چراکه با این تعارضات درون ساختاری جز انشقاق درونی و هدررفت این قدرت های اجتماعی و سرمایه های درونی هیچ نتیجه ای دیگر به دست نخواهد آمد.

ایدنی گفت: باید نگاه به مقوله سلامت، سیستماتیک و ارگانیک باشد، چراکه ما ارگانیسمی هستیم که به صورت زنجیره ای به هم متصل در حال ارائه خدمات سلامت می باشیم که در صورت بروز مشکل در هر قسمت از این زنجیره طبعاً ارائه خدمات دچار اختلال خواهد شد و هیچ فردی نمی تواند ادعا کند که به صورت منفرد می تواند ارائه خدمت کند.

وی اذعان کرد: اگر ذینفعان خارجی به تعهدات خود در زمینه طرح تحول نظام سلامت پایبند بودند امروز وضعیت رفاهی جامعه پزشکی و پرستاری در وضع مطلوبی بود.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی کشور بیان داشت: پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت، وضعیت پرداخت کارانه از نظر مقدار عددی جهش قابل توجهی داشت و بخشی از مطالبات را در حوزه صنفی جبران می کرد ولی ذینفعان خارجی یعنی خریداران خدمت جامعه پزشکی، پرستاری و جامعه درمانی به تعهدات خود عمل نکردند در حالی که ارائه دهندگان خدمت بدون هیچ تزلزل و وقفه ای خدمات حوزه سلامت را ارائه می دادند، این مسئله سبب ایجاد مشکلات فراوانی در سراسر کشور برای دانشگاه های علوم پزشکی و بخش های خصوصی شد و با حجم وسیعی از مطالبات از بیمه ها روبه رو شدیم، در نتیجه پرداخت کارانه ها نیز دچار وقفه شد.

ایدنی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیش از 6 هزار و 340 میلیارد ریال از سازمان های بیمه گر طلبکار است و این امر سبب تأخیر پرداخت های دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز  همانند سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور شده است، حال اگر بخواهیم با وجود همه این مشکلات تمام انرژی و زمان خود را صرف تعارضات داخلی کنیم، آیا مشکلات موجود برطرف و مطالبات ما برآورده می شود؟

وی کادر درمانی را به انسجام درون ساختاری دعوت کرد و افزود: اینگونه خواهیم توانست با توجه به سرمایه های اجتماعی قابل ملاحظه و تأثیرگذاری که در جامعه پزشکی وجود دارد در راستای اعتلای سطح سلامت جامعه گام برداشته و در صحنه های اجتماعی مطالبات خود را راهبری کرده و پاسخ مطلوب را بدست بیاوریم.

ایدنی عنوان کرد: یکی از مطالبات اساسی حوزه پرستاری، تعرفه گذاری خدمات پرستاری و ابلاغ آن می باشد و این موضوع نتایج خوبی دارد زیرا زمانی که کارها به درستی مشخص شود، ارزش خدمت ارائه شده تعیین می گردد و همچنین از انشقاق درون سازمانی جلوگیری می کند زیرا بدین صورت خدمات پرستاری کاملاً روشن و مستقل از خدمات پزشک عنوان و ارزش گذاری می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی پزشکی جندی شاپور اهواز در پایان تصریح کرد: شاید بزرگترین گام در بهبود وضعیت رفاهی و معیشتی پرستاران، تعرفه گذاری خدمات پرستاری است؛ بدینگونه ارزش نسبی این خدمات با سایر خدمات قابل مقایسه خواهد بود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار