امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
در استان پرستار سالمند ، طب سالمندی نداریم. طبق آمار موجود 222 هزار سالمند در استان خوزستان وجود دارد که طبق متوسط کشوری است. اما ظرفیت های آسایشگاه های استان خوزستان تنها 250 نفر است.
شوشان : استاندار خوزستان در آیین تجلیل از فعالان وخیرین عرصه سلامت استان در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: توجه به مقوله سلامت و بهداشت در راس برنامه های کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه قرار دارد. در آموزه های دینی ما نیز توجه به رعایت بهداشت و سلامتی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
به گزارش شوشان ، رییس شورای سلامت استان بیان داشت: جامعه ای که توسعه همه جانبه را برای خود هدف گذاری کرده است باید در حوزه سلامت و بهداشت فرهنگ سازی و سرمایه گذاری کند. توسعه و پیشرفت هر کشوری منوط به وجود نیروی انسانی بانشاط و سالم است. وی به ضرورت سلامت مادران باردار و نوزدان اشاره کرد و گفت: مقوله تولید و تامین غذا نیز در اولویت برنامه های استان قرار دارد. حجازی به تولید ارگانیک غذا و دارو اشاره کرد و گفت: باید آگاهی مردم در زمینه توجه به سلامت و بهداشت را اتقای بدهیم تا آنان به این باور برسند که رعایت بهداشت موجب سلامتی و در نتیجه عدم هزینه سرسام آور در بخش درمان می شود. استاندار خوزستان بیان داشت: در القا و انتقال اهمیت موضوع سلامت موفق نبودیم. باید آنها را متوجه افزایش هزینه هایی که باید در خصوص درمان بیماری های روحی و جسمی خود بپردازند هشدار دهیم.
استاندار خوزستان ادامه داد: کشور روی پیشرفت را نخواهد دید مگر بتواند در حوزه سلامت سرمایه گذاری کند. البته در سال های اخیر به همت برگزاری جلسات کارگروه سلامت و تاکید براجرای آنان برای نخستین بار برای شهرهای استان حدانتظار تعیین شد. خوشبختانه اقداماتی خوبی در برخی از شهرها انجام شد. البته هنوز برخی از شهرها باید در این زمینه تلاش بیشتری نشان دهند. استاندار خوزستان بیان داشت: برخی از عقب ماندگی ها به عدم وجود زیرساخت ها برمی گردد. عدم ساماندهی دستفروشان و دروگردان فروشنده مواد غذایی نیز در این زمینه از مشکلات در حوزه بهداشت بوده است. در این زمینه باید زنجیره غذایی و از تولید به مصرف و در حوزه صنایع بسته بندی کامل شود.
وی به معضل واردات برخی از مواد غذایی ناسالم و عدم توجه به تاریخ توزیع و انقضای آن اشاره کرد و گفت: برای تغذیه سالم همت خوبی در مدارس آغاز شده است. وی به اهمیت اقتصادی استان برای کشور اشاره کرد و گفت: استان خوزستان به لحاظ اقتصادی ، استان استراتژیک کشور محسوب می شود اگر این مهم برای کشور اهمیت دارد که دارد باید برای سالم و بانشاط بودن نیروی انسانی موجود در این استان که موتور محرکه اقتصاد استان به حساب می آیند سرمایه گذاری مناسبی صورت گیرد. در غیر این اقتصاد کشور می تواند آسیب پذیر باشد. باید دولت زیرساخت توسعه در امر بهداشت و سلامت را در استان تکمیل کند. رییس دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز در آیین تجلیل از فعالان و خیرین عرصه سلامت استان در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشكی اهواز با اشاره به اینكه ارتقای سلامت و تشویق فعالان و دوستداران سلامت، مهمترین هدف در هفته سلامت است كه باید در طول سال پیگیری شود اظهار داشت: تنها 25 درصد وظایف در این زمینه بر عهده دانشگاه است و 75 درصد به عهده دیگر نهادها از جمله نیروی انتظامی، شهرداری و جهاد كشاورزی است.
دكتر محمد حسین سرمست افزود: باید وظایف ادارات به طور مستمر به آنها گوشزد شود تا در زمینه سلامت به موفقیت های بزرگ دست یابیم. وی تصریح كرد: در چهار سال گذشته در جهت رسیدن به این هدف سیر پیش رونده ای داشته ایم و به موفقیت های خوبی دست یافته ایم.
دكتر سرمست گفت:امسال باید در جهت ارتقای سلامتی سالمندان از ادارات آموزش بیشتر كمك بگیریم تا در جهت ایجاد یك زندگی سالم و ایمن برای سالمندان برنامه ریزی و اقدامات لازم را انجام دهند.طبق آمار موجود 222هزار سالمند در استان خوزستان وجود دارد که طبق متوسط کشوری است. اما ظرفیت های آسایشگاه ها تنها 250 نفر است. رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان داشت: ما در استان پرستار سالمند ، طب سالمندی نداریم. طرح ارجاع پزشک خانواده نیز امسال اجرایی می شود. امسال 50 درصد طرح ارجاع پزشک خانواده اجرایی می شود. معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز نیز با اشاره به شعار امسال روز جهانی بهداشت با عنوان سالمندی و سلامت گفت: سیستم های دانشگاهی باید در تمامی زمینه ها از جمله بهداشت، طب پیشگیری، آموزش و نگهداری افراد مسن و فراهم كردن زندگی ایمن برای سالمندان تلاش كنند. سیدمحمد علوی اظهارداشت: مسولان دانشگاه باید اقدامات لازم را در راستای ایجاد محیطی زندگی سالم، ایمن و دارای استانداردهای لازم برای سالمندان را انجام دهند.
وی افزود: سیستم های دانشگاهی باید مراقبت های بهداشتی متناسب با بافت جمعیتی سالمندان را به عمل آورند و آنها را مورد حمایت روانی قرار دهند تا زندگی سالمندان فارغ از هر گونه دغدغه ای باشد. علوی ادامه داد: برای محقق شدن این امر، مسئله تغذیه صحیح سالمندان باید مورد توجه قرار گیرد و در زمینه بهداشت روان برنامه ریزی های مناسب صورت گیرد. معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشكی اهواز با اشاره به اینكه نگاه جوان ها به سالمندان است اظهار داشت: اگر این گروه از جامعه، زندگی سالم و راحتی داشته باشند جوانان نیز نگران آینده نیستند چرا كه الگوهای خود را از بین سالمندان انتخاب می كنند.
وی با بیان اینكه پیش بینی می شود در سه سال آینده جمعیت سالمندی كشور به 10 درصد برسد تصریح كرد: از آنجایی كه سالمندان در معرض آسیب های بیشتر روحی و جسمی قرار دارند در نتیجه خانواده ها و مسولین باید اقدامات لازم را در جهت كاهش این آسیب ها انجام دهند.علوی ادامه داد: در این راستا رشته طب سالمندی در چند سال آینده در كشور راه اندازی می شود.