شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۱۲۲۵۴
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
تحلیل راه بهارستان بر روند کند عزل و نصب مدیریتی در خوزستان؛
روزهای طلایی موالی‌زاده به سرعت در حال گذر هستند/ضرورت هم‌راهی تمام عناصر قدرت برای خروج خوزستان از بحران بلاتکلیفی مدیران
شوشان ـ  سمیه غافلی :

در شرایطی که خوزستان تشنه خدمات عمرانی و توسعه‌ای است، روند تغییرات مدیریتی در این استان به‌گونه‌ای کند و نامشخص پیش می‌رود که سوال‌های بسیاری را در اذهان عمومی برانگیخته است. این روند کند نه‌ تنها به نفع آینده اجرایی و سیاسی خوزستان نخواهد بود، بلکه ممکن است فرصت‌های طلایی برای پیشرفت را از بین ببرد.  

با توجه به اینکه تغییر مدیریت ارشد هر استانی، معمولاً تغییرات و انتصابات بعدی در حوزه معاونین، فرمانداری‌ها و مدیران کل ستادی و اجرایی را به همراه دارد و نیز این روند بسته به شرایط استان، گاهی با شیبی ملایم و تدریجی و گاهی با سرعتی بالا و در بازه‌ای مشخص انجام می‌شود. اما آنچه مسلم است، تغییرات مدیریتی و انتصابات به‌موقع، موتور محرکه دولت و ساختار اداری آن هستند.  

با این حال، اکنون و پس از گذشت حدود ۵ ماه از انتصاب سید محمد رضا موالی‌زاده به عنوان استاندار خوزستان، به‌وضوح می‌توان مشاهده کرد که تیم مدیریتی استان وارد دوره‌ای از کندی در انتصابات شده است. این وضعیت نه‌تنها مدیرانی را که هر لحظه منتظر تغییر یا عزل هستند دچار بی‌انگیزگی کرده، بلکه فعالان سیاسی و اجتماعی استان را نیز در انتظار تعیین تکلیف نهایی تیم مدیریتی استاندار نگه داشته است.  

*سوال اصلی اینجاست: چه زمانی روند عزل و نصب مدیران تکمیل خواهد شد؟چه زمانی مردم خوزستان شاهد رنگ و بوی خدمت، عمران و آبادانی در استان خود خواهند بود؟*  

در حال حاضر، بیش از ۲۱۰ پست مدیریتی در خوزستان در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند. این موضوع به‌حدی جدی است که می‌توان گفت چرخ مدیریتی استان نه‌تنها لنگ می‌زند، بلکه به‌طور کامل از کار افتاده است. این وضعیت نیازمند اقدام فوری استاندار است تا با ابقا یا تغییر مدیران، چرخ توسعه استان را به حرکت درآورد.  

در این میان، روحیه آرام و صبورانه موالی‌زاده با توجه به شرایط بحرانی خوزستان، ممکن است با انتظارات افکار عمومی برای تصمیم‌گیری‌های قاطع و جهادی هم‌خوانی نداشته باشد. اگر این روند کند تغییرات مدیریتی، به‌ویژه در مجموعه استانداری، ادامه یابد، شاهد افزایش بلاتکلیفی و بی‌انگیزگی مدیران در انجام امور خواهیم بود.  

خوزستان اکنون در آماده‌باش‌ترین حالت ممکن برای یک انقلاب مدیریتی قرار دارد. بسیاری از مدیران فعلی، متعلق به دولت قبل و وابسته به جناح‌های مخالف هستند که با نگرانی از برکناری احتمالی، نه‌تنها امور استان را با انگیزه پیش نمی‌برند، بلکه برای برخی مدیران ناکارآمد و بی‌برنامه، این وضعیت به نقطه امنی برای ادامه حضور در پست‌های مدیریتی تبدیل شده است.  

بسیاری از این مدیران، در طول سال‌های اخیر منشأ مشکلات و چالش‌های متعدد در خوزستان بوده‌اند و نتوانسته‌اند هنر مدیریتی خاصی از خود نشان دهند. حتی پیش از تعیین استاندار جدید، این مدیران از نقش‌آفرینی و ریسک‌پذیری مدیریتی فاصله گرفته‌اند و با رها کردن وظایف اداری، فضای بلاتکلیفی را در میان افکار عمومی، مردم و نخبگان استان گسترش داده‌اند.  

این معضل دیرینه خوزستان، فرصت‌های خدمات‌رسانی و کارآمدسازی را به تأخیر انداخته و فضای بلاتکلیفی را تشدید کرده است. این شرایط به‌هیچ‌وجه به صلاح مردم، جامعه و حتی دولت نیست. همه عناصر قدرت در استان باید با اعتماد و هم‌راهی، خروج از این بلاتکلیفی‌های اداری را تسهیل کنند.  

با توجه به عقب‌ماندگی‌های گسترده خوزستان و عدم رضایت از عملکرد بخش عمده‌ای از مدیران کل فعلی، ضروری است که استاندار موالی‌زاده برای هماهنگی بیشتر بین وزارتخانه‌ها و مدیران کل استان، هرچه سریع‌تر دست به تغییرات اساسی بزند. این تغییرات نه‌تنها آرامش را به استان بازمی‌گرداند، بلکه قطار توسعه را که از ریل خارج شده است، به مسیر اصلی بازمی‌گرداند.  

 تاکید می‌شود خوزستانی‌ها از استاندارشان قاطعیت و برنامه محور می‌خواهند. موالی‌زاده باید در همین روزها قاطعیت خود را بدون تعارف و با جدیت کامل در ایجاد انقلاب تغییرات مدیریتی نشان دهد.
هرچه زمان تعیین تکلیف مدیران طولانی‌تر شود، قدرت لابی‌گران و منفعت‌طلبان سیاسی برای ایجاد مانع در مسیر استاندار افزایش خواهد یافت.  

در پایان، امیدواریم هرچه سریع‌تر وضعیت مدیران استراتژیک‌ترین استان کشور تعیین تکلیف شود تا شاهد ۴ سال توسعه، رفع محرومیت و حل مشکلات خوزستان باشیم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار