امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
به گزارش عصر ایران ، ناصر سودانی نماینده مردم اهواز گفت: آخرین آمار مراجعه به بیمارستانها به دلیل مسوومیت ناشی از بارش باران اسیدی در اهواز به حدود پنج هزار نفر رسیده است.
او وضعیت فعلی در اهواز را مشابه یک مانور پدافند غیرعامل واقعی توصیف کرد و گفت: در برخی موارد بیمارستانهای اهواز با تجمع مرجعان با علائم مسوومیت ناشی از باران اسیدی خبر دادهاند.
نماینده مردم اهواز در مجلس ادامه داد: از میان پنج هزار نفری که به دلیل بارش باران اسیدی دچار مسوومیت شدهاند تا کنون حدود 130 نفر بستری شدهاند و به باقی بیماران به صورت سر پایی رسیدگی شده است، ضمن این که بیمارستانها بدون دریافت هزینه اقدام به رسیدگی به مسمومان کردهاند.
وی همچنین تاکید کرد که خوشبختانه مسمومیتها تا ظهر امروز تلفات جانی نداشته است.
سودانی همچنین در مورد فعالیت ستاد مدیریت بحران در شهر اهواز گفت: این ستاد به ریاست استاندار با حضور نمایندگان سازمان محیط زیست، اداره هواشناسی، وزارت بهداشت و سایر نهادهای مسوول جلساتی را داشته است و عصر امروز هم جلسهی دیگری در این مورد برگذار خواهد کرد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در مورد علت بروز مسمومیتهای گسترده در اهواز اظهار کرد: مدت زیادی بود که در اهواز باران نباریده بود و به همین دلیل در لایههای بالایی جو مقدار زیادی از باقی مانده ریزگردها و آلایندههای دیگر ناشی از سوخت نیشکر، میادین گازی و نفتی و کارخانهها جمع شده بود که باعث اسیدی شدن بارانهای اخیر در اهواز و بروز مسموومیت در مردم شده است.
سودانی همچنین با مطرح کردن احتمال ورود یک توده هوای آلوده از خارج از مرزهای کشور به استان خوزستان گفت: این موضوع توسط سازمان محیط زیست و اداره هواشناسی در حال بررسی است.
وی با تاکید بر اینکه هنوز منشاء مشخصی برای باران اسیدی از سوی کارشناسان معرفی نشده است، گفت: در مورد علت بروز مسمومیتهایی با این شدت در اهواز و شهرهای دیگر استان خوزستان احتمال موثر بودن کاهش رطوبت هوا در پی خشک شدن تالاب ها و انتقال آب از رودهای استان خوزستان از جمله کارون، دز و جراحی هم مطرح است.
به گفته سودانی هنوز تیمهای امدادی از سایر استانها برای کمک به ستاد مدیریت بحران اهواز اعزام نشدهاند.
اهواز طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی یکی از آلودهترین شهر جهان از نظر کیفیت هواست.
باران اسیدی ناشی از ترکیب باران با باقی مانده آلایندههای فسیلی در هواست، که منجر به مشکلات پوستی و تنفسی در انسانها و همچنین آلودگی خاک، آبهای سطحی و فرسایش نمای خارجی ساختمانها میشود.