بیژن ربیعی
همانطور که نیک می دانید یکی از کارکردهای مهم رسانه ها ایجاد همبستگی اجتماعی برای جلوگیری از تهدیدات ثبات اجتماعی است . کمک رسانه ها به ارتقا سطح امید به زندگی , تزریق نشاط و شادمانی به جامعه و تحقق امنیت ذهنی , می تواند بستر این همبستگی اجتماعی را بیش از پیش فراهم سازد.
رسانه ها باید از انتشار برخی اخبار بی اساس و یکجانبه که مخل ثبات اجتماعی است ، پرهیز کنند . استان خوزستان بیش از هراستان دیگری امروز نیازمند این ثبات اجتماعی است تا بتواند مراحل توسعه پایدار را که سالها بلحاظ جنگ تحمیلی از آن بازمانده است , بخوبی طی کند.
به عقیده کارشناسان ، ماندگاری نیروی انسانی نخبه و فرهیخته دراستان خوزستان یکی از الزامات مهم تحقق همین توسعه پایدار درمنطقه است . استان خوزستان برهمین اساس تصمیم گرفته است تا با ارایه تسهیلات ویژه ازجمله ابلاغ مجوز تردد خودروهای پلاک اروند درسطح استان نسبت به جذب و ماندگاری نخبگان چاره ای بیندیشد .
برخی از پایگاههای اطلاع رسانی ازجمله سایت خبری ، تحلیلی مشرق – سایت خبری الف , سایت خبری پرشین خودرو , جهان نیوزو.... طی یک هفته اخیر اخبار بی پایه و اساسی درخصوص عدم وجاهت قانونی تردد خودروهای پلاک اروند درسطح استان خوزستان منتشرکرده اند که درواقع ازتحلیل های ناصواب آنها از اختیارات استانداران حکایت دارد.
دربین این سایت ها , سایت های خبری " الف" و "مشرق " که داعیه کارحرفه ای درعرصه رسانه دارند , دست به انتشار یکجانبه اخبار و گزارش های خبری بدون اخذ نقطه و نظرات مسوولان محلی دراستانداری خوزستان زده اند که بدور ازاخلاق رسانه ای است .
دریافت نقطه نظرات دستگاههای مسوولی که به نحوی درگیر این ماجرا هستند از کارکردهای حرفه ای و درعین حال پیش پا افتاده یک رسانه است تا خوانندگان درهمان ابتدا با خواندن مطلب پی به صحت و سقم رویداد ببرند و ازسرگردمی رهایی یابند. این درحالی است که انتشاریک جانبه و متوالی ازیک مصوبه استان که استاندارخوزستان براساس حکم حکومتی به عنوان رییس شورای تامین استان اتخاذ کرده و خوشایند مردم خوزستان است , ممکن است نزد افکارعمومی از مسایل پشت پرده ای حکایت کند.
دکتر عبدالحسن مقتدایی استاندارخوزستان که رییس شورای تامین استان است براساس حکم حاکمیتی , اواخرسال گذشته مصوبه ای را ازتصویب گذراند که براساس آن خودروهای پلاک اروند می توانند درسطح استان تردد نمایند.
استاندارخوزستان به منظور تثبیت جمعیت درمرزها , ایجاد رفاه و آسایش و امنیت پایدار , همچنین ماندگاری نخبگان درخوزستان که این سال ها بلحاظ بدی آب و هوا و ریزگردها فراررا برقرارترجیح داده اند اتخاذ کرده است .
تامین امنیت مرزها درگام نخست نیازمند تثبیت جمعیت درنقطه صفرمرزی است . نگهداشت این جمعیت درمرزها مستلزم تعبیه تسهیلات و امکاناتی است .
درزمان جنگ ,مردم و جوانان ازسراسرکشور برای دفاع از تمامیت ارضی و انقلاب وارد خوزستان شدند و ازمرزها دفاع کردند , اکنون که درشرایط ثبات و صلح هستیم چرا برای حفظ ثبات و امنیت همین منطقه که درقالب موضوعات اقتصادی دنبال می شود کمک و مشارکتی صورت نمی گیرد؟!
توسعه بنادر و پایانه های صادراتی خوزستان ازهویزه گرفته تا شادگان و هندیجان برای رونق کسب و کار وتامین رفاه ومعیشت مردم نیزدرادامه همان مصوبه توسعه شعاع تردد خودروهای پلاک اروند به دورافتاده ترین روستا درسطح استان دنبال می شود.
اما فارغ از این استدلال ها , این سووال مطرح است که چگونه و به چه طریقی باید پاسخ مناسبی به ادای دین مردم مقاوم خوزستان که به تعبیرامام راحل " خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرد " داد ؟!.
آیا مثل سایت های خبری الف , مشرق , پرشین خودرو و..... باید ادای دین کرد؟!!