نقطه آسیب پذیر جمعیت ، بی سر بودن و خودجوشی آن بوده و هست چرا که هر شعاری که سر داده شود قابلیت زمزمه پذیر شدن را دارد...
امید حلالی : تجمع دوباره ی مردمی جوانان و دانش جویان اهوازی در حاشیه کارون در هفته های گذشته حاوی نکته ها و پیام هایی بایسته تحلیل است که بهتر است سیاست گزاران کشور و خوزستان به آن توجه لازم را داشته باشند و به درستی آن را ارزیابی نمایند. اما چند نکته قابل طرح :
1 - این تجمع اولین بار با تعدادی اندک از علاقمندان حول و حوش 30 نفر در ساحل غربی کارون برپا شد که هسته اولیه این تجمع و قرار «فیس بوکی» بود یعنی آنکه افراد در این فضای مجازی یکدیگر را یافته و قرار خودجوش گذاشته بودند.
2 - تجمع و عکس های مخابره شده توسط یک سایت محلی یا در فیس بوک با استقبال رسانه های مکتوب استان مواجه شد و روز بعد در صفحه اول روزنامه ها قرار گرفت و بازتاب فراوانی در فیس بوک یافت لذا جمعیت با توان بیشتری قرار گذاشت تا جمعه بعد و همزمان با عید غدیر خم به کنار کارون بیاید.
اما این بار تجمع بالغ بر ده هزار نفر شد و زنجیره طولانی انسانی تشکیل شد که البته انعکاسی بسیار وسیع تر از قبل در رسانه ها داشت و ظاهرا پیام تجمع به مرکز مخابره شد زیرا که خانم معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست بلافاصله به اهواز سفر کرد تا موضوع را بررسی نماید که در پایان سفر یک روزه و در مصاحبه شب هنگام با خبرنگاران و نمایندگان رسانه های گروهی مورد چالش مستقیم و رخ در رخ و تند و تیز با چاشنی علمی و ملی و بومی قرار گرفت و عملن نیز غیر از دادن وعده برای پیگیری موضوع، قول چشمگیر و قابل اعتنایی نداد یا نداشت یا در حوزه اختیارات وی نبود که چنین مواعیدی بدهد اما جلسه بر وی تاثیر گذاشت طوری که روز بعد در جلسه شورای عالی آب اهواز را آلوده ترین شهر دنیا طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی خواند که البته این موضوع را از جلسه با خبرنگاران ذهنیت گیری کرده بود.
3 - در موارد مشابه و در کشورهای همسایه خاورمیانه ای تجمعات فیس بوکی منشاء و عامل بسیاری رویدادها شده اند که بعدها از آنها تعبیر به بهار و بیداری شده است و در طی پروسه و معمولن با تغییر مسیر دنبال شده اند. ذائقه این تجمعات در ابتدا مسالمت جویانه و با موضوعات انتقادی پذیرفتنی بوده مثل انتقاد به وضعیت گرانی و فقر که ابتدای آن با همدری با «بوعزیزی» دست فروش تونسی آغاز شد که در اعتراض به برخورد تند ماموران شهرداری خودسوزی کرده بود اما دیری نپایید که سمت و سوی تجمعات تغییر فاز پیدا کرد.
4 - به احتمال با فراخوانی برای سومین تجمع این سیر تجمع ادامه پیدا کند که نشانگر انتقال انتقادات از بردن آب سرشاخه های کارون از میان نخبگان و رسانه ها و نمایندگان به بدنه اجتماع و جوانان است که سویه دیگر آن نیز نا امید شدن جامعه ساکنان پایین دست کارون از تغییر رویه های وزارتخانه های نیرو و کشاورزی در خصوص این مساله استراتژیک است.
5 - نقطه آسیب پذیر جمعیت و عدم اعتماد به ادامه سیر، بی سر بودن و خودجوشی آن بوده و هست چرا که در چنین تجمعات هیجانی هر شعاری که سر داده شود قابلیت زمزمه پذیر شدن را دارد که خطر انحراف از معیارهای اولیه را در پی دارد.
6 - نحوه اطلاع رسانی برخی سایت ها و شبکه های فرامرزی برای مصادره تجمع به نفع اهداف ایران ستیزانه در جای خود قابل تامل و تحلیل است.
7 - این تجمع اولین تجمع فرامدرن و فیس بوکی خارج از روال متعارف برای گرفتن مجوز از فرمانداری و ... با سویه های بوم گرایانه صرف و شاخصه های غیر مذهبی و غیر ملی است که در صورت استمرار و عدم ساماندهی یا تن دادن به خواست معترضین و یا اقناع آنان از طرف وزارت نیرو و ... که در کوتاه مدت بعید به نظر می رسد، پتانسیل بروز رفتارهای اعتراضی را مانند نمونه های مشابه دیگر در اعتراض به کیفیت آب در آبادان یا اعتراضات در هفتکل را ظرف سالیان گذشته منتها با دامنه گسترده تر خواهد داشت.
8 - پیشنهاد می شود برای ساماندهی موضوع و اقناع جمعیت و افکار عمومی و رسیدن به راهی میانه بین خواست مردمان حوزه کارون با سیاست گزاران کلان آب در کشور و نیفتادن به دام هیجانات یا بدخواهی بیگانگان، جمعیت سرهایی پیدا کند تا مطالبات را نهادینه کنند و در موقع لزوم جمع را نمایندگی کنند. سرهایی مثل سازمان های مردم نهاد و سمن هایی مانند انجمن مهندسان صنعت آب، انجمن صنفی کشاورزان و خانه مطبوعات خوزستان تا به جمعیت جهت دهی غیر متعارض در راستای منافع توامان نظام و جامعه بومی صورت دهند و سهواً یا عمداً چنین تعارضی میان منافع ملی و بومی کلید نخورد. این تشکل ها می توانند وظیفه تدوین شعارها و برپایی و کنترل جمعیت را داشته باشند
9 - پیشنهاد می شود سیاست گزاران آب کشور نیز لجبازی و بی تدبیری را کنار گذاشته و با قدر دانستن انتفادات مسالمت آمیز سعی در اقناع جامعه بومی از طریق برداشتن گام های عملی بنمایند.
پاینده باد ایران . زنده باد خوزستان .
وقتی مسئولین به فکر رفع محرومیت در خوزستان نباشند چه کسی باید پیام محرومیت و تشنگی خوزستان را به پایتخت نشینان بدهد؟
اگر دست روی دست هم بگذاریم درست نمی شود. البته بنده نیز با تحلیل ما موافقم . باید این تجمع هدایت شود تا خدای ناکرده از آن سوء استفاده نشود
همین بس که روحانی در انتخابات گفت بعد از انتخاب شدن اولین کاری که میکنم رسیدگی به موضوع دریاچه ارومیه است، که بعد از پیروز شدن مجبور شد در اولین جلسه کاری موضوع دریاچه ارومیه رو بررسی کنه!!
رئیس جمهور سیاست مدار است نه کارشناس محیط زیست!
پس دیدی که نگاه سیاسی بوده.
بابا با انصافا هیچی نداریم. به خدا هیچی نداریم. نه هوا نه آب درست حسابی ! نه کوهی نه جنگلی نه آبشاری !
We Save KAROON
http://shooshan.ir/fa/news/11668/خواننده-خوزستانی-در-زنجیره-انسانی-کارونمن-به-تو-می-اندیشم-عکس
ان شاء الله روزی برسد که نگاه ملی جای نگاههای بخشی و منطقه ای را بگیرد. اگر امروز حقیقتها به مردم خوزستان گفته نشود و اجازه دهیم عده ای به بهانه آب ایجاد تفرقه کنند فردا برای تاسف خوردن بسیار دیر است.
به خدا قسم بویی از مسلمانی نبردی
وگرنه حاضر نبودی این مطالب که مشخصه هیچ پشتوانه علمی پشتش نیست و فقط یک سری حرفهای قشنگ هست رو بزنی
شرمت باد مسلمان
ندیدی روستائیان کنار رود کارون را؟
ندیدی مردم اهواز چطور جمعه دور این آب جمع میشن
فقط همینو داریم فقط یه کارونه!
یا خدا قوتی به این مسئولین خوزستانی بده که نزارن..
همه آنچه من نوشتم کاملا علمی است. حال تو خواه پندگیر و خواه ملال.
ای کاش خوزستان سهمی هم از این نگاه ملی داشت، تا نه به اندازه دیگر شهرهای ایران که لااقل به اندازه کمی از پیشرفت آنها، نصیبش میشد.