شوشان: هدایت الله خادمی نماینده ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با شوشان در رابطه با اختلافات و نزاع طایفه ای چند سال اخیر در پتک باغملک و رامهرمز ، گفت: دو سال است که در دو روستای پتک جلالی و پتک بیگدلی درگیری شده است. دراین درگیری ها بیش از بیست نفر کشته شده و ده ها نفر زخمی و صدها نفر آواره شدند. از نتیجه دیگر این درگیری ها وجود صدها نفر با اسلحه های پیشرفته در سطح شهرها، محلات و روستاهای منطقه است که تیراندازی و تسویه حساب می کنند.
با کدخدامنشی نزاع طایفه ای حل نمی شود
خادمی لازمه حل شدن این درگیری ها را اجرای قانون دانست و افزود: با کدخدامنشی و صحبت در سطح استان مشکلات حل نمی شود بلکه باید نظام اقتدار همراه با عدالت خود را به متخلفین نشان دهد. تا وقتی که قانون اجرا نشود متخلفان فکر می کنند که قانون با آنها کاری ندارد و این حق را به خود می دهند که اسلحه در دست بگیرند و در این روستا و آن شهر درگیری ایجاد کنند
جابجایی و کوچ اجباری دو طایفه باعث تنش بیشتر می شود
وی ادامه داد: با جابه جایی و منتقل کردن سکنه دو روستا مشکل حل نمی شود، چرا که این افراد با اسلحه هایی که دارند در شهرها و روستاها پراکنده می شوند و دوباره حمله می کنند. این منتقل کردن ها و کوچ دو طایفه موجب گسترده تر شدن درگیری ها در شهرها شده است که می تواند بسیار خطرناک باشد. در ماه های گذشته این درگیری ها به کشته شدن یک نفر در بهبهان منجر شد و شب گذشته نیز به کشته شدن یک نفر در رامهرمز. این پراکندگی درگیرها اگر جدی گرفته نشود می تواند بسیار خطرناک باشد.
چرا تاکنون حتی یک نفر از متخلفان اعدام نشده اند؟
نماینده ایذه و باغملک افزود: طرف های درگیر اعتقادی به اجرا شدن قانون در خصوص افراد خطا کار ندارند و از اجرای قانون ناامید شدند چرا که تا امروز کسی از متخلفان اعدام نشده است هر چند که شاید حکم اعدامی صادر شده باشد. بنابرین کسانی که در این درگیری ها کشته دادند برای انتقام و تلافی کشته ها درگیری ها را به صورت سیکل وار ادامه دادند. در این درگیری ها تیراندازی ها به صورت کور انجام می شود و ممکن است که افراد بی گناه هدف قرار گیرند و چرخه درگیری ها تکرار شود.
چرا یک درگیری دو سال به طول انجامیده است ؟
خادمی ادامه درگیری ها را باعث گرفتن امنیت از منطقه دانست و بیان کرد: خیلی بد است که یک درگیری مسلحانه 2 سال در منطقه به درازا کشیده است و 20 نفر با اسلح های پیشرفته کشته شده است. آیا اگر این درگیری ها نه دو سال بلکه چند بار در تهران اتفاق می افتاد نیروهای سیاسی و امنیتی آن را تحمل می کردند؟ انتظار این است که نیروهای کمکی به منطقه اعزام شوند تا ماجرا تمام شود و اقتدار نظام زیر سوال نرود.
هماهنگی های لازم برای پایان بخشیدن به این درگیری ها وجود ندارد
وی ادامه داد: نمی گویم که در سطح استان توانایی کافی برای برخورد لازم وجود ندارد، اما شاید نتوانستند هماهنگی های لازم بین تصمیم گیریان، نیروی انتظامی و قوه قضاییه برقرار کنند و با کدخدامنشی دنبال حل کردن ماجرا هستند. بعد از دو سال باید دیگر این حرف ها را کنار گذاشت و با شاخص های موجود و قانون مساله را حل کرد. باید قاتل به سزای اعمالش برسد تا خانواده مقتول به خودش اجازه ندهد با اسلحه به فکر جبران باشد. انتظار است که استاندار و مسئولین استانی سریع تر این درگیری ها را خاتمه دهند تا بیشتر از این به اعتبار استان لطمه وارد نشود.
ارائه چهره خشن از استان و فرار سرمایه و سرمایه گذار
خادمی این قبیل حوادث را باعث ارائه چهره خشن و فرار سرمایه و سرمایه گذار در سطح استان دانست و افزود: در جایی که امنیت وجود نداشته باشد سرمایه و سرمایه گذار به خاطر ترسو بودن فرار می کند، باید امنیت کامل وجود داشته باشد تا سرمایه گذاری به سود آوری برسد. وقتی کسی جرات نمی کند به این مناطق برود چطور باید انتظار سرمایه گذاری داشت؟ وقتی که در درگیری ها به ترانس های برق شلیک می شود و برق قطع می شود چگونه باید انتظار تولید و سرمایه گذاری را داشت؟ باید توجه داشت که نا امنی در این مناطق در استان های دیگر به اسم ناامنی در خوزستان شناخته می شود و توسعه استان را در خطر قرار داده است، لذا شایسته نیست که بیش از این ادامه یابد.
وی تصریح کرد: اگر این درگیری ها در استان های دیگر اتفاق می افتاد و باعث فرار سرمایه و خدشه به اعتبار استان شده بود، حتما مردم به ماجرا ورود می کردند و خواهان پایان دادن به این درگیری ها می شدند. جالب است که در خوزستان مردم نسبت به مسائل بی تفاوت هستند و درخواستی در این زمینه ندارند. باید همه متوجه باشد که از این درگیری ها ضرر می کنند.
این حجم از سلاح های پیشرفته در استان تعجب بر انگیز است
خادمی این حجم از سلاح های پیشرفته در منطقه را تعجب بر انگیز دانست و گفت: اسلح های پیشرفته ای در منطقه وجود دارند که معلوم نیست از کجا و چگونه به دست مردمی می رسد که مشکلات معیشتی دارند، مهم تر اینکه گویا انگیزه ای وجود ندارد که این اسلحه ها جمع آوری شود. وقتی که مصوبه مجلس است که حمل چاقو هم جرم است وجود این اسلحه ها نگران کننده است.
قانون باید اجرا شود
وی اضافه کرد: قانون باید اجرا شود و مسئولین مربوطه وظابف خود را انجام دهند، نیروهای انتظامی اسلحه ها را جمع آوری کنند و وارد ماجرا شوند، نه اینکه در گوشه ای به انتظار بنشینند تا درگیری ها انجام شود و کشته و زخمی ها مشخص شود و بعد از آن ، شکایات را پیگیری کنند. باید امنیت را برقرار کنند و با افراد مخل نظم و آرامش مماشات نکنند تا از ادامه ظلمی که به استان و مردم شده است جلوگیری کنند.
درگیری ها گسترده شده است و به دیگر شهرهای استان و روستا ها رسیده است
خادمی اهمال در انجام وظایف را باعث رخ دادن حادثه های فاجعه بار در استان دانست و بیان کرد: درگیری ها گسترده شده است و به دیگر شهرهای استان و روستا ها رسیده است، اگر به زودی این درگیری ها کنترل نشود دیگر طوایف هم به این نزاع وارد می شوند و کار را برای کنترل ماجرا با خطر رو به رو می کنند.
هدایت الله خادمی اضافه کرد: به معاون سیاسی امنیتی وزارت کشور نامه نوشتم تا به ماجرا ورود کند و در صورت نیاز به استان نیروی کمکی بفرستد. قرار است که فردا جلسه شورای تامین با دولت تشکیل شود تا اگر در استان مشکلی برای برطرف کردن درگیری وجود دارد آن را حل کنند.