اخبار ویژه
یادداشت
مجتبی حلالی
عبدالواحد عبادی
نوید قائدی
محمد شریفی
حسین آقایی جنت مکان
خالد لويمى
علی عبدالخانی
غفور کریمی
حسین دلیر
مهری کیانوش راد
حمید خادم مسجدی
جعفر دیناروند
دکتر فتح اله دهقان
سعید رضوانی
مریم مقدمی اصل
جعفر دیناروند
سمیه غافلی
فاضل خمیسی
نوید قائدی
محمد فاضلی
گزارش
دیگر رسانه ها
مقالات
گفتگو
جلسهی جوانان به طور طبیعی جلسهی نورانیای است. دلهای جوان آلودگیهای کمتری دارند، نورانیّت بیشتری دارند. دریغ است که در این جمع انبوه شما جوانان عزیز، من یک نصیحت معنوی به شما عرض نکنم. توصیهی من توصیهی به «ذکر» و «شکر» است.
شوشان ـ مریم مقدمی اصل : با گذشت بیش از یک ماه از شروع بکار موالی زاده استاندار بومی خوزستان ، آنچه بیش از هر موضوع دیگری مورد انتظار سیاسیون و حامیان دولت است ، تغییرات مدیران دولت سابق و انتصاب افرادی از میان چهره های نزدیک به دولت جدید است که البته این انتظار یک انتظار منطقی است . با این وجود اما نکته ای که کمتر مورد تاکید قرار می گیرد نقشه راهی است که استاندار جدید باید با اجرایی کردن آن در استان ، در یک دوره زمانی مشخص ، برای استان نتایجی را بدنبال داشته و بر اساس آن عملکرد دولت و استاندار در خوزستان بررسی شود .
شوشان ـ امید حلالی : کاور این شماره روزنامه اروند ( سال نوزدهم ، شماره ۱۶۵۷ ، جمعه ۲ آذرماه ۱۴۰۳) را خیلی دوست دارم. شمایل استاد نجف دریابندری ست که چنان درختی یا نهنگی سربرآورده مابین دو رنگ آبی دریا و قهوه ای خاک که دریا+بندر و ترکیب هر دو را در این نام کاریزماتیک ادبی متجلی می سازد و کار او نیز چنین بود ترجمه از آن سوی دریا و بوم نویسی از اقلیم. طرح «محمدرضا اکبری» یادآور رمان پیرمرد و دریا اثر ارنست همینگوی است که نجف دریابندری مترجم و معرف آن بود خصوصا یقه پیراهنش که شبیه دم نهنگ است. نکته دیگر : رنگ آبی از گلوگاه یا تنه بالا کشیده می شود اما سر که عضو رییسه بدن است نهایتا به رنگ خاک است یعنی هویت بومی دارد.
شوشان ـ مریم مقدمی اصل : مسعود پزشکیان رییس جمهور ، دولت خود را دولتی زیست محیطی عنوان کرده و تاکید دارد که محیط زیست در دولت او یکی از حوزه های محوری خواهد بود . به تبع این سیاست و رویکرد محوری در زمینه توجه به محیط زیست ، در استان خوزستان نیز که با حجم وسیعی از چالش زیست محیطی از آلایندگی هوا تا وضع ناخوش تالاب ها و بحران آب پ .. مواجه است باید محیط زیست در اولویت قرار گرفته و یکی از برنامه های کلیدی دولت موالی زاده در این استان بزرگ باشد .
شوشان ـ محمد شریفی: آسمان آبادی پر از ستاره بود، نجف می گفت: نور ستاره ها الکی است، ستاره ها همه مُرده اند، تو صدای کَرکیت خاله ستاره را بر تَندار قالی می شنوی؟ نه؟ نمی شنوی؟خاله ستاره خوابش بُرد و از شدت خستگیِ روزگار، بیدار نشد که نشد!!! بالای گورش،یک متر علف سبز شده است.کاید باران،پدر اسماعیل، یادت هست؟ وقتی کا فتح الله و کا علی باز، کنارش می نشستند،کِیفَش کوک می شد و می گفت: سید حیدر راخبر کنید، دو کلام شاهنامه بخواند! سالهاست که باد، ابرها را بُرده است،بارانی نبارید و کاید باران از غصه ی بی بارانی، سر بر بالین خاک خشک و بی رمق نهاد و رفت!
شوشان ـ علی عبدالخانی: اصولا نطق و سخن یا افشای واقعیات تلخ یک جامعه اتفاق بدی نیست اما به نتایج مترتب بر آن بستگی دارد. اگر به حافظه یا آرشیو مجالس گذشته سری بزنیم خواهیم دید بسیاری از نمایندگان برای پوشش کم کاریهای خود دست به بیانِ حماسی واقعیتهای بسیار تلخ حوزه ی انتخابیه در قالب نطق های مجلسی می زنند. ناطقانی که از فردای سخنرانیهای حماسی خود، همه آن مشکلات و واقعیات تلخ را به کناری می گذاشتند و بدنبال تحقق افکار خاص خود و حلقه ی اطراف خود می روند.
شوشان ـ سید عابدین موسوی : اندیشه، فرهنگ و تفکر، اساس و بنیان هرجامعهای را تشکیل میدهند و تفاوت جوامع بشری به تفاوت در اندیشه، نگرش و فرهنگ آنها باز می گردد. نشان جامعه سالم، اندیشه متعالی و فرهنگ سالم و علامت جامعه بیمار و منحط، اندیشه راکد و فرهنگ آشفته و بیمار است.
شوشان ـ جعفر دیناروند: فرهنگ واژه ای است که به طور مستمر به وسیله مردم مورد استفاده قرار می گیرد.گاه این واژه،کاربرد درستی دارد و در مواردی،غلط به کار گرفته می شود. کلمات و واژه هایی مانند(فرهنگی) که به معلمان اطلاق می شود و یا(فرهنگ ضعیف) که به رفتارهای ناشایست گفته می شود،از جمله نکاتی است که وسعت آن را نشان می دهد.
در نکوهش اسکندر ستیزی؛
شوشان ـ عباس امام : ببرای من که حدود دو سال پیش، کتابی با عنوان «ایرانگرایی اسکندر مقدونی» از مارک یان اولبریخت را به فارسی ترجمه کرده ام (اهواز _ انتشارات گزارش تاریخ، 1401)، دیدن مطلبی در همان راستا، به قلم یک ایرانی شاهنامه پژوه طراز اول نکته ای است نو و بس شگفت انگیز. استاد دکتر محمود امیدسالار از 3_ 4 شاهنامه پژوه معتبر ماست که اعتبار قلم وی هم در سطح ملی و هم بین المللی، زبانزد است. اخیرا، مقاله ای دانشگاهی از ایشان خواندم (اسکندر از هجوم تا جذب؛ فصلنامه جستارهای ادبی، ش. 174 ،پاییز 1390)که با نگاهی علمی و مستند به انتقاد از «اسکندرستیزی» ما ایرانیان می پردازد.
مراقب کم آبی خوزستان باشیم
سطح آبخوانهای زیرزمینی کاهش یافته است و رودخانهها در اقصی نقاط کشور با کسری روبهرو شدهاند. آورد متوسط رودخانه دز، دو سوم شده و کسری آورد متوسط رودخانه کرخه به بیش از نصف رسیده است. همین کسری شهرستان دشت آزادگان را در انتهاییترین نقطه حوضه کرخه به کانون برخی از ناآرامیها تبدیل کرد. این شهر با جمعیت 245904 نفر تصدیقی است از توسعه ناپایدار بر مبنای کشاورزی.
در بسیاری از کشورها دیدن شخصیت های مشهور از نزدیک و در صورت امکان گرفتن عکس و امضاء از آنان برای علاقمندانشان بصورت یک رفتار خوشایند و تفرجی تفریحی، به حساب می آید، در آنجا ، نه اداره ای نیمه تعطیل یا تعطیل می شود و نه خبری از کاروانهای استقبال اتوبوسی است و نـه شهر از بنرهای دولتی و با هزینه ی بیت المال در خوش آمدگویی و نوشته ی «بوی گُل و سوسن و یاسمن آمد» پُر می گردد!
شوشان ـ مریم مقدمی اصل : حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه ولیعصر (عج) خوزستان،در نشست خبری تشریح برنامه های هفته بسیج و رزمایش الی بیت المقدس ۱۵ به نقش پررنگ بسیج در محرومیتزدایی و خدمترسانی به مردم اشاره کرد و گفت: «بسیجیان در اقصی نقاط مناطق محروم کشور، همواره در صف اول خدمترسانی حضور دارند و این تلاشها در حوزههای مختلف همچنان ادامه دارد.»
شوشان ـ عبدالرحمن نیک سرشت : آنچه امروز ما در خوزستان با آن دست و پنجه نرم می کنیم در واقع بروز یک وضعیت خطرناکی است که به علت کاهش چگالی اتوریته در مدیریت اجرایی استان بوجود آمده است. البته، ناگفته نماند که این وضعیت، بدان معناست که اولویت بخشی نخست حاکمیت مرکزی بر مبنای راضی نگهداشتن بازیگران سیاسی به بهای تثبیت وضع موجود است.
نمایندگان مجلس بخوانند؛
بررسی فعالیتهای پارلمانی ادوار گذشته مجلس حاکی از آن است که دخالتها و مشاورههای غیرکارشناسی وابستگان و بستگان نمایندگان مجلس، همواره در تصمیمات و برنامهریزیها، آنان را به بیراهه کشاندهاست تا آنجا که وجههی آنان نزد مردم خدشه دار شده و مورد مضحکه رسانهها و تحلیلگران سیاسی واقع شدهاند. این درحالیست که متدلوژی بهرهگیری از مشاوران تخصصی، فرآیندی دائمی است که مدیران و مسئولان، حتی در شرایط مطلوب نیز به وجود آنان نیاز دارند چرا که مشاوران مجرب و دانشآموخته از خارج به داخل نگاهی سیستمی دارند و از دریچهای روشن وقابل اعتماد به مسائل پیش رو می نگرند.
مرتضی افقه مسائل اقتصادی اثر پیروزی ترامپ بر بازار ایران را بررسی کرد؛
با معرفی دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، تمامی بازارها در ایران سقوط کردند از بازار سرمایه گرفته تا دلار و ارز و سکه و طلا. با روی کار آمدن ترامپ بازارها در ایران یکدست دچار التهاب شدند؛ از قیمت دلار که با جهش مواجه شد تا بورس تهران که سقوط کرد و طلایی که روز ملتهبی را سپری کرد. اما با رسیدن ترامپ به کاخ سفید چه آیندهای در انتظار اقتصاد ایران است؟ شوشان در این رابطه نظرات دکتر افقه را جویا شده است.
آخرین اخبار